Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pozdraw swima!! Imam fon wec 4 meseca a i dalje koristim android 2.1,nisam uspeo sam da ga nadogradim bar na 2.2 jer mi kies ne widi fon...swe sam probao...Fon je kupljen u Holandiji nije sa mreze Firmware version 2.1-update 1 Baseband version I9000xxjm1 Kernel version 2.6.29 root@se-S603 #2 Build number Eclair.xwjm2.Da li da ga odradim preko odina owako ko na owom sajtu
http://www.techlivez.com/2010/07/how-to-upgrade-galaxy-s-to-android-2-2-tutorial/ ili ima bolje resenje...Unapred zahwalan.weliki pozz!!

4q8l7.png

A što se tiče konkretnog pitanja, flešuj preko Odina.

@telep

Ja nisam, ali čitam iskustva ljudi i nisu baš zadovoljni, kažu da je UI dobar i smooth, ali da i dalje pati od nekih stvari i bagova i da je, u poređenju sa Nexus 2.3.3 Gingerbreadom, mnogo lošiji.

A jedan od tih bagova je i dalje pogresno prikazivanje nivoa baterije.... Imam 51% a prikazuje mi kao da imam 3/4

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@ miljenko : ako ti kamera na telefonu znaci,sa sgs se definitivno neces usreciti...mislim,mene kamera na fonu ne interesuje,ali eto probao sam i klasika,kamera kao i na svakom fonu,da se igras kad ti je dosadno :D

Sent from my Galaxy S

Pa druže ja sam imao i nokiu n97i n82 i i7500 i I8000omniu ii i mogu ti reći da jedino koja je možda u istom rangu sa GALAXY S je ova od omnie tako da ti kažem da je kamera odlična!POZDRAV

Sve u svemu, FW je lep graficki, brz je..nije los... kako god, izdrzace nedelju dana, koliko po slobodnoj proceni dajem sposobnim ljudima sa xda da naprave jos bolji custom rom (darky i slicni)

Juce sam flesnuo Serendipity i mogu reci da ROM odlicno radi. Izgleda OK, plus moze malo da se doradi uz njihov kitchen.

Posle 24h i baterija je na 61%, ovo mi se do sada nikada nije desilo.

Juwe je lepo radio, ali posle par dana je krenuo da koci, secka, telefon laguje...

p.s. da li neko zna gde se nalazi fajl lockscreen-a? treba mi da zamenim izgled default-a sa novim, a ne znam gde se tacno u ROM-u nalazi...

Ne znam kako si dosao do zakljucka da kamera ne valja? Kamera je odlicna. Nemoj tek tako da siris netacne info. Bas sam testirao slike sa sgs I mog aparata Olympus koji eto ima 10.1 pixela (znam da pixeli nisu toliko bitni). Aparat je placen 350€, a toliko mogu da kazem da kad idem na putovanje nosim samo telefon. Evo kao I sad, trenutno sam u Italiji, aparat mi kuci ostao u ormanu, pun prasine, napravljeno preko 200 slika. Sjajne su!!!

Pa druže ja sam imao i nokiu n97i n82 i i7500 i I8000omniu ii i mogu ti reći da jedino koja je možda u istom rangu sa GALAXY S je ova od omnie tako da ti kažem da je kamera odlična!POZDRAV

Pa covek je vec objasnio umesto mene... Nie da su slike lose,da se malo ogradim,upotrebljive su samo na dnevnom svetlu...Cim se malo smraci,ocaj.

Snimanje je odlično na SGS dok su slike loše, imam nekog *****a sa strane, mislim da je Canon A530 koji je kupljen u Metrou za ispod 100e, i on pravi mnogo bolje fotke nego SGS.

U moru postova moj se nekako zagubio... Ne verujem da niko ne zna i/ili nema sličan problem...

Pa da pojasnim:
kada iz dialera hoću da pozovem Božu:
BO - 48 pogodaka.
BOZ - 0 pogodaka - "ne prepoznaje" slovo Ž iz dialer-a.

Ako zovem "Živku" - čim stisnem 9 - ne prepoznaje Ž...

Ima li neko rešenje...?

Hvala unapred :wave:

Zdravo svima, krenuh od prve strane da čitam postove. Stigao sam trenutno do cirka 40te, ali sam zaključio da dok stignem do 250te - ova tema će imati 1000 postova. Dok ja stignem do 1000te - biće 2000 postova...
Probah da nađem kroz pretragu, ali nije baš "zicer":

Flešnuo sam Darkijev 9.3 XWJS5 rom, i sada nemam Srpska slova u Dialeru (pre toga bio engleski original rom, i imao je srpska slova u dialer-u?!). Za poruke i drugi tekst koristim Smart keyboard pro, i super sam zadovoljan, ali kada biram Đorđa kroz dialer imam problem...

Postoji li neki način da se to prevaziđe?

Postoji li neki bolji dialer uopšte? Kao i dosta drugih, prešao sam sa WinMo Sense na Android, i strašno mi nedostaje sense tanstatura, sa filtriranjem osoba kroz dial pad po imenu, prezimenu, broju cipela...:)

Hvala na odgovoru,
pozz,
N

Ja sam ga stavio i za sada je sve cool, izgleda lepo i radi lepo.

Je l' si stavio verziju sa Bootloaderima ili bez? Ako si sa bootloaderima je l' si čekirao u Odinu bootloader update?

Prvo sam stavio onu bez bootloadera (valjda nisam više siguran a obrisao sam fajl), nisam imao ono mešanje boja dok se butuje, a sada koristim doc rom.

:wc:Ja sam probao ovaj XXJVK i meni se lično ne svidja!Ima po mom mišljenju ogradio sam se ''mom'' mišljenju puno nedostataka koje mene lično nerviraju i vratio sam se na XXJQ3!Recimo ''jedan'' od njih je kada se kod mene uključi telefon oni senzori dole se ne isključuju posle dve tri sekunde kada ih ne koristiš nego rade dok ne zaključaš ili ugasiš telefon,onda recimo kada isključuješ telefon ne čuje se nikakav ton i ništa samo se isključi,onda kada uključiš kameru,kada fokusiraš i kada klikneš da uslikaš recimo ne poplavi ona ikonica da znaš da si uslikao itd....Pozdrav ali meni se lično uopšte ne svidja!:wc:

U moru postova moj se nekako zagubio... Ne verujem da niko ne zna i/ili nema sličan problem...

Pa da pojasnim:
kada iz dialera hoću da pozovem Božu:
BO - 48 pogodaka.
BOZ - 0 pogodaka - "ne prepoznaje" slovo Ž iz dialer-a.

Ako zovem "Živku" - čim stisnem 9 - ne prepoznaje Ž...

Ima li neko rešenje...?

Hvala unapred :wave:

Skini dialerone i prebaci u njegovim podesavanjima za t9 na srpski. Najbolji dialer.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ko nema vremena da svakih 8 sati stavlja telefon na punjač, neka ne instalira ovu glupost od fw (i9000xxjvk).

kako se vraćam na Darky 9.5 ? Flashujem sa Darky Core pa onda iz CWM instaliram ZIP ili ?

Koristio sam verziju 2.3.2 od kada se pojavila sve do juce, od tada 2.3.3. To da se baterija isprazni za 8h desavalo se i meni na 2.3.2 ali samo ako ne kontrolisem sta je ukljuceno u pozadini, jer kada telefon isključite sa usb-a, dosta toga je automatski aktivno u pozadini, market, galerija, video player, mail... gomila aplikacija (uvek nakon skeniranja interne i eksterne memorije), bez obzira što ih niste startovali. Uz povremenu kontrolu baterija se normalno ponaša, a 2.3.3 je definitivno bolji od ranije verzije. Ovo što neki pišu seća me na vreme kada se prelazilo sa 2.1 na 2.2, bilo je hiljadu zamerki, a pre toga svi su jedva čekali da se pojavi 2.2. Uvek ubacujem ono što se postavlja na samfirmware i nikada nisam imao problema. Ono što je zapakovano to i koristim bez opterećivanja da li je potrebno još nešto. I na kraju, ikonica poplavi kada se slika, a da li ima zvuk kada se isključuje je banalna stvar, meni lično zvuk ne treba...

Ja sam telefon jutros skinuo sa punjača.. koristio wifi 20-tak minuta, obavio dva kratka razgovora. sinoć sam poisključivao i market i sve tako neke bezveze procese koji su radili u pozadini...čak sam išao dotle da u Network mode stavim samo GSM. Ali ovo čudo ne štedi bateriju, sisa je samo tako.
Na Darky 9.4 baterija sa normalnim korišćenjem je mogla da izdrži bar dva cela dana...da sam se još malo igrao sa isključivanjem procesa i GSM only izdržala bi još malo duže sigurno.

Zato sad hoću da pređem na Darky 9.5..samo me zanima postupak povratka sa ovog roma?

Aj ako neko zna gde da skinem Asphalt 6 koji radi provereno...?

Koliko vidim nije tema o Asphalt igri već o SGS.

Moze li neki iskusniji da predlozi da li jvk stavljati sa bootloaderima ili bez i da li cekirati u odinu. Koja je verzija na samfirmware. Mislim i da je Trenje ranije pitao za ovo a nigde ne videh odgovor

jsasa stavi verziju sa samfirmware-a i odaberi update bootloader.

Evo malo da pričamo o stvarima vezanim direktno za SGS, a ne za Android, pojavio se danas MIUI RC1 za SGS, ja ću ga probati kada dođem sa posla da vidim kako radi.

Vidim da je na beta8 bilo nekih problema sa bekapom efs-a, meni je na beti 6 bekapovao dok su na 8 imali ljudi problema.

Ja onu beta 8r2 nisam ni mogao da instaliram. Pratio sam uputstvo za instaliranje i samo sam zaglavljivao u CWM 3.0 reboot loop.

Evo probaću ja sada taj RC1 pa ću da vidim, meni je pre smetalo što ne radi ext sd kartica pošto mi je tu sva muzika i klipovi.

Čime se root-uje ovaj Ginger (XJVK)?

Vrh Dno