Šta je novo?

Asus N53JN-SX107D

Problem nije vezan samo za ASUS laptopove, nego generalno za mobilne Intelove "i core" procesore, ima baš tema da se ista stvar javlja kod Della N5010. Lično sam čuo kako to zvuči kod dva laptopa (jedan i3, drugi i7) i ne znam da li bih mogao da živim sa tim na duže staze. Sandy Bridge laptopovi izgleda nemaju ovoj problem.

steta onda cu uzeti onaj sa SB platformom.

Ja sam narucio jedan po navedenoj ceni, cekam danas da stigne. ***, pre mesec i po sam bio spreman da dam 120 hiljada za N73sv, sad cu da prodjem sa samo 50. Odlican kvalitet izrade i solidne komponente po fenomenalnoj ceni.
Z a ove pare ima da sluzi samo tako.:banana:

Ja sam narucio jedan po navedenoj ceni, cekam danas da stigne. ***, pre mesec i po sam bio spreman da dam 120 hiljada za N73sv, sad cu da prodjem sa samo 50. Odlican kvalitet izrade i solidne komponente po fenomenalnoj ceni.
Z a ove pare ima da sluzi samo tako.:banana:

Javi utiske! :) BTW Zvao da pitam, sve što treba da stigne danas je rasprodato tj. rezervisano, u utorak stiže nova količina po istoj ceni od 50k. Kaže dečko da su laptopovi novi, nisu refurbished, nisu izložbeni eksponati, nego da su neotpakovani i bez ikakvih mana.

Ovo je popust kakav se može videti samo na zapadu, tako da zaista nema smisla da se neko razmišlja ako ima ove pare trenutno i treba mu laptop. :)

Poslednja izmena:
Javljam utiske cim danas ili sutra ugrabim malo vremena da instaliram sistem i programe.:)

Definitivno preuzet, stigo brzom postom i placen 50 hiljada. Na poslu sam pa ga jos nisam ni video, ali kad budem mogao javljam kakvi su utisci oko kvaliteta ekrana.
Ako bude mrtvih pixela, odmah ide nazad.:mad:

Bolesno dobra ponuda. Kazem vam, ja sam ovaj lap platio preko 600e, a opet se ne kajem ni 1%, potpuno sam zadovoljan i mislim da za te pare bolje nije moglo - a tek za ove sad... Navalite! :)

Mene samo muci taj "CPU Whine" kad bi to cuo uzivo i uverio se da mi ne smeta, uzeo bi laptop...

Ja sam ga isto uzeo po onoj ceni. Realno, whine me muci malo ali navkavam se. Jeste da sam skupljao lovu za Sandy ali sam i sa ovim prezadovoljan. Ubacio mu Crysis 2, na full rezoluciji(1366x768) i advanced(nisam dodatno "butao") podesavanja otkida a i grafika je impresivna. Probao i James Bonda i on ide glatko. Ekran mi je sasvim ok sa obzirom da su ga ljudi izvredjali pa ne malo zbog toga. Zvuk, iako nema basova, je fenomenalan. Touchpad super reaguje. Hladan je skroz, mozda je malko samo topao kod izduva. Tastatura da nije YU bila bi savrsena. Sve u svemu, Win7x64 Ultimate leti na njemu... Da li je UBEDLJIVO NAJBOLJI BEST BUY? JESTE!

Ja sam ga isto uzeo po onoj ceni. Realno, whine me muci malo ali navkavam se. Jeste da sam skupljao lovu za Sandy ali sam i sa ovim prezadovoljan. Ubacio mu Crysis 2, na full rezoluciji(1366x768) i advanced(nisam dodatno "butao") podesavanja otkida a i grafika je impresivna. Probao i James Bonda i on ide glatko. Ekran mi je sasvim ok sa obzirom da su ga ljudi izvredjali pa ne malo zbog toga. Zvuk, iako nema basova, je fenomenalan. Touchpad super reaguje. Hladan je skroz, mozda je malko samo topao kod izduva. Tastatura da nije YU bila bi savrsena. Sve u svemu, Win7x64 Ultimate leti na njemu... Da li je UBEDLJIVO NAJBOLJI BEST BUY? JESTE!

+1

Uz dodatak da CPU whine kod mene uopste nije izrazen, i meni ne smeta. A s druge strane, navikao sam na YU tastaturu jos od ranije i super mi je... :)

Evo i ja sam danas stigao da ubacim sistem i programe i da se malo poigram sa ovom masinom. Laptop je stigao lepo zapakovan i sa svim zastitnim folijama, bez i najmanje ogrebotine ili felera. Ovo sam detaljno pregledao zbog niske cene. Mrtvih piksela nema, a ekran je po meni veoma dobar. Horizontalni uglovi gledanja odlicni, vertikalni malo losiji ali sasvim ok. Imao sam prilike da nekih mesec dana koristim N71, i moram da kazem da je ekran na N53 iako nize rezolucije ipak znatno bolji. Na N71 sam imao dosta problema da ekran podesim u odgovarajuci polozaj i nikad nisam bio zadovoljan, ovde je to mnogo bolje. Na ekran sam i obratio najvise paznje zbog losih komentara na koje sam nailazio, ali sam ja i vise nego zadovoljan.

O kvalitetu izrade nema potrebe da pricam, jednom recju odlicno. Moram reci da laptop cak izgleda bolje uzivo nego na slikama. Najvise problema sam imao sa skidanjem glupih nalepnica.

Tastatura je malo "meka" i kao da joj fali malo cvrstine, ali mi to iskreno ne smeta puno. Ono sto mi se nije dopalo je duzina kabla na punjacu koji je dosta kratak, sto bi nekad moglo da predstavlja problem.

Sto se tice CPU whine-a koji pominjete, ja nisam uspeo da ga cujem iako sam pokusavao. Kad priblizim uvo lap-u jedino cujem zvuk HDD-a. Mada moram priznati da ga jos nisam koristio u apsolutnoj tisini, recimo nocu kad se nista drugo ne cuje.

Sve u svemu, utisci za sada odlicni. Jos kada se setim cene, ovaj laptop mi deluje kao premija.

Poslednja izmena:
Na ekran sam i obratio najvise paznje zbog losih komentara na koje sam nailazio, ali sam ja i vise nego zadovoljan.

Ja sam negde na forumu napisao da je ekran očajan, doduše ne za ovaj model nego za SX116. E sad, stvar je u tome što kvalitet displeja može da varira u zavisnosti od tipa panela koji je ugrađen. Dešava se da čak i kod kvalitetnijih monitora ili televizora proizvođač ugrađuje različite tipove panela od serije do serije, sa primetno različitim karakteristikama.

Moguće da nam se kriterijumi malo razlikuju, ali ne treba isključiti mogućnost da je u ovu poslednju seriju SX107D ugrađen drugačiji displej od onoga koji sam imao prilike da vidim u SX116 modelu i koji je imao toliko loše uglove gledanja da, baš kao što si pomenuo, nisam mogao da mu potrefim nagib ekrana da budem zadovoljan, a pored toga je imao isprane boje i pixeli su se zaglavljivali svaki čas. Baš je ostavljao utisak očajnog TFT panela.

Ali, sa cenom od 50k sve kritike se mogu zaboraviti jer to su primedbe kojima se šamarao ovaj model kada je koštao 200 evra više, pa ih u tom kontekstu treba i shvatiti. U cenovnoj klasi do 500e (pa čak i 600e) bespredmetno ga je i porediti sa konkurencijom. Prvi model koji realno može da mu parira je HP 3030em koji već košta 69-70 hiljada.

Pokušavam da ubedim ženu da kupi sebi ovaj laptop, ali ne znam da li ću uspeti u tome pre nego što se rasproda. :D

Poslednja izmena:
kupio sam ovaj laptop i imam problem sa grafickom. tj vidi mi intelovu integrisanu i geforse gt 335m graficku. aktivna mi je intelova , da li neko zna u cemu je problem i kako da postavim geforse-ovu graficku da bude glavna. hvala unapred

trebalo bi da imas klizac na laptopu koji menja grafike,ili ces morati u nvidia control panelu da podesis pod stavkom nesto lsicno kao primary graphic adapter. drugo resneje je da iskljucis optimus trebalo bi onda da se koristi samo posebna grafika

Optimus automatski menja intelovu integrisanu grafiku sa 335m kada se pokrene neka graficki zahtevnija aplikacija, npr. neka igrica. Tada se boja svetla za grafiku iznad tastature menja iz plave u belu.

Inace, ne vidim zasto bi hteo da ti sve vreme bude aktivna 335m. Sustina optimus tehnologije i jeste u tome da se diskretna grafika aktivira samo kad za tim ima potrebe, cime se obezbedjuje duze trajanje baterije.

Optimus automatski menja intelovu integrisanu grafiku sa 335m kada se pokrene neka graficki zahtevnija aplikacija, npr. neka igrica. Tada se boja svetla za grafiku iznad tastature menja iz plave u belu.

Inace, ne vidim zasto bi hteo da ti sve vreme bude aktivna 335m. Sustina optimus tehnologije i jeste u tome da se diskretna grafika aktivira samo kad za tim ima potrebe, cime se obezbedjuje duze trajanje baterije.

hvala, nisam znao, prepostavio sam ali reko za svaki slucaj da pitam.

Da pitam i ja o detalju koji cini mi se samo ja primecujem i jedan amerikanac: da li osecas laganu vibraciju "kucista" netbooka, makar povremnu,kad spustis dlanove da kucas, ili osecas li te iste vibracije na nogama kad ga stavis u krilo ili pak na stomaku ako ga drzis tako u krevetu ponekad?
Hvala

Normalno je da ventilator i hard disk prave neke minimalne vibracije. :)

Ja jos nisam naisao na laptop koji ne pravi nikakve vibracije. :)
Kao sto kaze marko_n, jedino da izvadis ventilator i umesto HDD-a stavis SSD.:p

U sustini, sve dok ima pokretnih delova bice i vibracija.

Poslednja izmena:
jos jedno pitanje? posto mi je prvi laptop, interesuje me koliko vam traje baterija i da li vam je baterija non stop prikljucena na laptop ili ne. i sta je bolje da bude prikljucena na lap top ili ne??

Kabal struje je meni oko 3 metara iliti predugack :-DDDD

Ljudi, da li neko zna kako da namestim numericku tastaturu da bude ukljucena prilikom stratovanja laptopa?

Izludjuje me sto svaki put moram da je rucno ukljucujem, setim se toga tek kad pocnem da kucam.

Inace, posle dve nedelje koriscenja utisci o ovom lap topu su sve bolji. Jos ne mogu da verujem da je placen 50 hiljada.

Poslednja izmena:
Ljudi, da li neko zna kako da namestim numericku tastaturu da bude ukljucena prilikom stratovanja laptopa?

Izludjuje me sto svaki put moram da je rucno ukljucujem, setim se toga tek kad pocnem da kucam.

Inace, posle dve nedelje koriscenja utisci o ovom lap topu su sve bolji. Jos ne mogu da verujem da je placen 50 hiljada.
kako tako malo? sa kojim procesorom?

Nazad
Vrh Dno