Šta je novo?

lepak

• Začetnik teme Začetnik teme boZZaP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

boZZaP

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
650
Gde kupiti kvalitetan dvokomponentan lepak. Pukla mi tastatura a 'emotivno' sam vezan za nju, pa mi treba lepak koji sporije vezuje da ne zurim...

kupi super lepak u formi gela. Imas dovoljno vremena da naneses lepo lepak na obe strane, pozicionirash i pritisnes stegom.
Lepak se prodaje u malim tubama od 2g shto ti je dovoljno za jedno lepljenje i cca 60 tak dinara kosta u svakoj prodavnici prehrambene robe.
Dvokomponentni lepak cesh da platish min 6x vise i bacicesh ga posle godinu dana ( rok upotrebe ).

dobar savet od toze koristio sam super lepak u gelu i ne vracam se vise na stari 🙂

Koja je fora (razlika), i kako to izgleda (pakovanje) može neka slika?
Ja često koristim super za razno razna majstorisanja jer je nezamenljiv za moje improvizacije 🙂 pa me zanima...

Pistolj koji topi plastiku je po meni za te diverzije najbolje resenje i najbolje drzi plastiku zajedno.

Ali ne može da zameni super lepak u svim situacijama 🙂, on je često prosto nezamenljiv, ko majstoriše mora da ima uvek tubicu pri ruci 🙂.
Ja sam menjao led diodu na lampi i treba da sklopim i zalepim ali super se ne savetuje jer isparenja hoće da matiraju optiku (silikonsku kupolu diode i reflektor) te tako malo zaprljaju i oslabe snop. Mada video sam da ga ljudi koriste, nanesu više pa sačekaju da malo ispari. Tako da me interesuje taj u gelu jel on isto ima ta isparenja ko i ovaj loctite što imam ili ne? I tu gde sam čitao za taj mod, se savetuje dvokomponentni samo odakle mi to a i ako ima negde kontam da nije jeftino.
Dajte info za taj u gelu, ko proizvodi, kako se zove/izgleda možda neka slika, bilo šta...

Poslednja izmena:
Imas ovako nesto: http://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=1102&catID=1054
Ja sam pre neki dan koristio bison epoxi, dvokomponentni... Uzeo sam od kolege, da ne kupujem bezveze jer mi je jako malo trebalo. On ga je oko 1000 platio. Ako ga vidim po ovoj ceni uzecu ga odmah. Samo da znas da se sporo susi ali je ludilo kad uhvati.
Edit: I gel isto Bison pravi. Isto super lepak, samo je u gelu, gusci je dosta.

Pogledaj i ovo: http://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=1112&catID=1054

Ja bih uvek isao na prvu varijantu jer mozes naneti i tanak sloj sa strane, da ojacas to mesto gde je lom bio. Trebalo bi u svakoj malo boljoj farbari to da imas da kupis.
Ali za neke stvar super lepak je nezamenjiv, to svaka kuca mora imati 😉

Poslednja izmena:
Aha, sad se setih da sam čuo za taj bizon, pre koju godinu kad sam šljakao neki moleraj. Jednom majstoru otišao neki plastični deo na hiltiju pa su spominjali da bi to bizon sigurno uspešno držao.

Aj da dovrsim posao.
Sto se tice lepka za koji ispadoh promoter, situacija je ovakva.
Super lepak u gel varijanti se prodaje u tubicama od 2g. Isto izgleda kao i one tubice klasicnog tecnog lepka, samo pise GEL velikim slovima.
Probao sam bison, i skuplje al vise manje su svi isti. Razlika je u ceni i to drasticna. Kvalitet, nije neka razlika.
Radi posao jel se namaze kao krema, tanak sloj i sporije se stegne tako da ima vremena bar 30 tak sekundi da se namesti lepo.
Naravno, ne razliva se kao standardni shto je najbitnija karakteristika.
Kupite onaj jeftin, iz bilo koje prodavnice mesovite robe. Dvokomponentni lepkovi su za ljude koji rade svakodnevno sa istim. rok im je godinu dana uglavnom, a i dok izmesate komponente napravite mnogo vise od potrebne kolicine tako da se dosta istog i baci.

Devojka pravi nakit, pa se zezala sa lepkovima, jer često mora da lepi neke perle i džidže, što keramičke, što plastične, što metalne. Dvokomponentni lepak nije probala, jer je bio baš skup, ali je probala dvokomponentni kit, možeš i to da probaš, dosta je jeftiniji bio od lepkova, mada je njoj bio malo nezgodan za rad. Trebalo bi da je ovo http://www.loctite.rs/cps/rde/xchg/...ID=000000QW5J,00000111T3&redDotUID=000001204K Cena je bila 110-120 dinara. Sve smo gledali u METROu, imaš veliki izbor tih epoxy zezancija.
Sada uglavnom koristi gel superlepak i zadovoljna je. Koristi Loctite Gel, crna je tubica i košta oko 80-90 dinara, mislim da je to ovaj http://loctite.rs/cps/rde/xchg/SID-...ID=000000QW5J,00000111T4&redDotUID=000001208D

Poslednja izmena:
Trebao bih da uzmem neki pistolj za lepljenje, uglavnom bih koristio za stabilizaciju lemljenih zica i uopsteno za kucne potrebe. Sad sta je bolje uzeti, nekog noname kineza za 300-400 din ili nesto markirano za oko 1000 din? Za povremenu upotrebu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Da malo osvezim temu. I ja bih kupio neki ajde da kazem kvalitetniji hobi pistolj za plastiku. Za sada mi je favorit Pattex (Henkel) ali nesto nema da se nadju njiegove patrone. Ma da su one 7/11 mm univerzalne. Za razliku od skupljeg Bison-a. Nije los ni onaj Einhell-ov ptolj za plastiku.
Interesuje me ako neko ima predlog ili iskustvo sa nabrojanim pistoljima

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno