Šta je novo?

TT 550 w pitanje

DonMarkon

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2008
Poena
395
Da li moze da tera ove komponente

Asus m4a88t v evo /usb 3

x4 955 be

gtx 260

6 gb rama

Da napomenem da na istom napajanju trenutno radi e8500 pk5 epu 4gb rama

Treba mi odgovor sutra treba da narucim plocu procesor i ram

Unapred hvala

Moze (ako bude nekih problema znaci da je napajanje oslabilo)
Pa ja sam terao slicnu masinu na AXP Simple power 500W:D

Samo mi nije jasno zasto sad menjas platformu?
Jesi li utopio to sto imas u KVu ?
Bolje da si ostavio to sto imas i uzeo neku grafiku kao 6950 :) a ostatak zamenis za par meseci.

Taj procesor ce da mi vrsi posao za to sto mi treba , ovaj me sluzi odlicno ali 955 mi je pun pogodak . A kupac dolazi sutra da preuzme tako da mislim da je dobar posao ispao .

TT 550 w?

TeTejac terati tutto
. :D

Poslednja izmena:
Danas skontam kada sam vadio plocu da je 500 w bice vatre izgleda

Sent from my X10i using Tapatalk

Bez problema ce da ti tera sve to, ipak je to TT :D

Prodaj x10i kupi neku bolju karticu :p

Ozbiljno mislis da moze ili me zezas :)

Pa, to može biti CWT, FSP ili HEC. Verovatno je TR2 serija u pitanju (dakle HEC), no u svakom slučaju trebalo bi da korektno odradi posao. Samo nemoj da luduješ sa overvoltom i overclockom, već odmereno ;)

Da ne bude posle imo' sam napajanje radilo ko zmaj :wall: bljuje vatru na sve strane. :exploder:

Da ne bude posle imo' sam napajanje radilo ko zmaj :wall: bljuje vatru na sve strane. :exploder:

Pozz!
Nemate razloga da tripujete coveka! Ja imam u prvoj masini iz potpisa Tetejac od 500 wati - model TR 2 Rx (modularno),a isto je radilo i u ovoj drugoj masini ( sa Gigabyte 260 Gtx Super Over Clock modelom). U oba kucista imam po 10-tak ventilatora...Radilo je i danonocno (za download kojecega) i dalje radi perfektno, tiho,stabilno...!
Vidi ovde o cemu se radi:
http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-w0136---tr2-rx-modular-500w/comp_comp_powersupply/49/331
:wave:

ph 955be, msi 770-g45, 4gb mem,radeon 6870, 2 hdd-a kod mene tera bez ikakvih problema. predpostavljam da je TR2 kao i moje

To je model zasnovan na CWT PSF450S-30 platformi, realne snage oko 450W. Tt je precenio napajanje u pogledu mogućnosti 12V grane, od nje ne očekuj više od 380W. To nije najveći problem, već što je to stara CWT garda, koja koristi užasne Fuhjyyu kondenzatore (primarni veliki crni i mali ljubičasti), sa ponekim OST (mali crni). Užasni su jer u sebi sadrže pogrešan elektrolit (manijaci od kineza pogrešno kopirali hemijsku formulu kada su krali od Rubycon-a), tako da ne mogu ni u šali da prežive 85°/105°C na koliko su deklarisani, već ne smeju da idu iznad 70, inače nabubre i otkažu. Šta hoću da kažem: pazi na toplotu, napajanje mora da ostane hladno, i ne očekuj od njega 500W, zapravo može 450, pritom ne očekuj preko 380W na 12V grani, a ja predlažem da ostaneš na 360W ili ispod (30A).

Poslednja izmena:
Dobro jel moze ovo da mi radi gore navedeno ili ne :)

Dobro jel moze ovo da mi radi gore navedeno ili ne :)

Ma ima da leti, moj drug drzi GTX460 i Phenom I 9850 (aka foruna) na istom napajanju. Napajanje je inace azdaja prezivelo je 10 budzenja kompa.
Inace i on je iz KVa

Dobro je vec sam poceo da brinem :)

GTX460 troši manje nego GTX260, a Phenom 9850 se ne greje mnogo više od 955 black. Poenta je, ima snage, ali ako hoćeš dug i stabilan rad, postaraj se da hlađenje celokupnog kućišta bude dobro, tako da napajanje ne dobija previše vruć vazduh. Takođe, iako je deklarisano kao 500W, prema snazi 12V grane, bilo bi ga realnije zvati 400W napajanjem (jer kombinovana potrošnja 3.3V i 5V grane veoma retko prelazi 50W). To je sve.

Nazad
Vrh Dno