Šta je novo?

Win 7 i možda virus ?

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Od pre par dana imam problem sa Win 7. Problem se javio u vremenu između promene antivirusa (sa Avire na CIS). Računar mi je do tad lepo i stabilno radio.

Sa Avire sam prešao na CIS zbog licence.

Računar mi se samo zamrzne, kao da mu fali memorije. Dešava se bilo u igrici ili ovako. Ne reaguje ni na ctrl + alt + del. To zamrzavanje je postepeno. Traje oko 30 sekundi.

Skenirao sam računar sa CIS om, SUPERAntiSpyware Free Edition i Malwarebytes' Anti-Malware.

Samo je SUPERAntiSpyware nešto našla i to sam obrisao.

Ne bih da reinstaliram sistem jer imam neki legalan softver na njemu.

Palo mi je na pamet neko skeniranje online, samo koje ?

Šta bi mogao da bude problem ? Pre ovoga sam mogao da izađem iz igrice, alt + tab, napišem par postova i vratim se ...

Izgleda da nije bio virus. Zamenio sam drajvere za grafiku, i za sada radi. Ako su u pitanju bili drjveri nije mi jasno kako je radilo mesecima bez problema.

To povremeno zaglavljivanje, koje prodje za 30-ak sekundi se i meni desavalo, a razlog su bili drajveri za graficku. Cisti uninstall iz Safe moda, pa reinstall najsvezijih resava problem.

Samo je čudno, što je mesecima radilo bez problema. Nisam od tipova koji stalno menjanju drajvere. Pre AMD a, sam dugo imao Nvidia 9800 GT i nekako mi se čini da su im drajveri zreliji.

Ma ja sam muku mucio sa nvidia drajverima, veruj mi nisu oni bas toliko "zreli".

Problem se vratio opet .... Ovo nije klasično zamrzavanje. Šta da radim. Ne bih reinstalirao sitem. Najviše mi je muka, kada se u sred partije COH to desi i to kada dobijam :D

Neki predlog ?

Kada idem na neki sajt i ukucam adresu, veoma često me prebaci ovde

http://inowdownload.com/?PID=77be3c7e-04f8-422a-a121-a5e80482a649

Možda je ipak virus?

Poslednja izmena:
Možda si po instaliranju CIS-a prevideo neki njegov alert, ili kliknuo pogrešno, malo je dosadan i stalno nešto pita
Najbolje da deinstaliraš CIS i ponovo ga instaliraš i pažljivo proprati te alerte, potrebno je svaku operaciju potvrditi samo prvi put, i neće biti problema
CIS koristim već dve-tri godine, na desetak računara, čak i na jednom Windows Server 2003 i zadovoljan sam
Bilo je nekih sporadičnih problema, kad izlaze nove verzije, ali u principu OK

Problem se vratio opet .... Ovo nije klasično zamrzavanje. Šta da radim. Ne bih reinstalirao sitem. Najviše mi je muka, kada se u sred partije COH to desi i to kada dobijam :D

Neki predlog ?

Kada idem na neki sajt i ukucam adresu, veoma često me prebaci ovde

http://inowdownload.com/?PID=77be3c7e-04f8-422a-a121-a5e80482a649

Možda je ipak virus?

Mozda bi trebalo da izbegavas warez sajtove :D

Uradi ovako http://forum.benchmark.rs/showthread.php?255342-Cudno-ponasanje...

Moj prvi post.

Nista sumnjivo nema u logovima, nije problem do virusa.

Danas je došao drugar i dodao za ati grafiku još neki mali dodatak da bi se "nešto ukljičilo" . Nisam siguran šta (rekao mi je, ali sam zaboravio) ali za sada radi dobro. Mislim da ima veze sa DX11 i prikazom slika. Ako imaš to instalirano vide se neke stvari u DX11 koje ovako ne bi. Ima neki zmaj i neko kamenje. Sigurno je vezano za prikaz teksura.
Ako se ponovo desi problem vraćam se na drajvere 10.5

Vrh Dno