Šta je novo?

Asus GTX 560 Ti DirectCU II User review

Reinstaliraću danas ceo sistem, pošto sam provalio da mi i Mafia 2 sa PhysXom ima GPU usage samo 20%, isto kao u Mirror's Edge-u, plus mi ne rade oni PhysX demoi za fluide, što mi govori da nešto nije ok sa driverima za physX, ili mi se zeznulo nešto jer sam zadnjih mesec dana 3 grafike promenio, i u medjuvremenu instalirao ATI drivere. Ceo sistem mi je u tri lepe otišao...

Za unigine mi je veći score, average i maximum od 480-ice koliko vidim, minimalni FPS je verovatno u jednom momentu samo pao tako...

Poslednja izmena:
Sjajno ako je ovako držiš, fantastičan primerak kartice... mojoj treba 1.05V da bude stabilna na 975MHz...

Drzim je tako,nisam ja ni nesto previse proveravao,igrao sam maximalno sat i po vremena u cugu Metro 2033/crysis warhead,tako da na osnovu toga kazem da je stabilna na toj frekvenciji...zapravo ni ne znam kako da proverim max klokove :) sta ti koristis za test stabilnosti ?

Za stabilnost pustim Unigine (pre 2.1, sada 2.5 verziju) da se vrti jedno 60min. Ako to prođe a da ne zakoči i da pritom ne brljaju (ili trepere) teksture, dobro je. Onda jos Crysis Warhead benchmark u 1920x1080 AA4x DX10 Enthusiast jedno 10 loop-ova. Ako sve to prođe, 99% verovatnoća da je zaista stabilna... Ako je baš nestabilna, obično već i Unigine pukne. Naravno može se tu sad dodati 3dMark Vantage i 3dMark 11 na po sat ili više vremena da vrte, ali to tek za one klokove koje zaista misliš da ostaviš za svaki dan, čisto da overiš stabilnost...

Poslednja izmena:
Odlican review,svaka cast na trudu,samo mozes li molim te da premeris razmak rupa za kuler na kartici,ja bih montirao VB a nemogu da pronadjem taj podatak nigde

Definitivno je nešto zeznuo Unigine. Evo benchmarka novog sa 266.66 driverima:

UnigineBest.jpg

Poslednja izmena:
Uspeo sam konačno da sredim PhysX. Sa Driver Sweeperom sam pobrisao djubre koje je ostalo od ATI drivera, i pobrisao ostatak PhysX fajlova, reinstalirao PhysX i sad sve šljaka... Mirror's Edge sad radi isto normalno u 60 fpsa, tako da ovo stavlja ključ na onaj moj test od 30 igara za 460-icu GPU usage.

Evo i testova usput:

Mafia 2 No PhysX:

Mafia 2 PhysX High:

Bravo za testove,sve si fino i detaljno odradio,a kako vidim nisi ni pogresio sto si zamenio 460 za 560...i najpametnija stvar sto brend nisi promenio :p Neka te lepo sluzi

realno

svaka cast na kupovini ne bih zeleo da opstruiram temu ali...
imao si vrhunsku gtx 460 za moj pojam pravi upgrade bio bi bar gtx 570
realno dobio si svega 18% jacu karticu a mogao si dodati 6k za gtx 570 ;)

Daleko je 570 od boljeg izbora, jer nema igre koju ne mozes da igras sa 560 ne opravdavaju jace karte tu vecu cenu sem ako neko ne igra u vecoj reozluciji od 1920x1080 sto je stvarno retko kod nas.

slazem se sto se tice igrica gtx 560ti je max dobra je bila i gtx 460
ali gledajuci njegovu konfiguraciju taman mu fali gtx 570 da bude komletan i miran bar godinu i vise

Već sam napisao da na 1ghz radi kao 570... Vidim da imaš 570-icu, odradi neki test koji sam ja radio sa istim podešavanjima pa da uporedimo baš... :wave:

Poslednja izmena:
po ovome jel bolja ova karta ili msi 560 ti twin frozr prekosutra idem da kupim 560 ti za drugara pa neznam dal ovu asus ili msi ps. asus je za 1000DIN SKUPLJA

po ovome jel bolja ova karta ili msi 560 ti twin frozr prekosutra idem da kupim 560 ti za drugara pa neznam dal ovu asus ili msi ps. asus je za 1000DIN SKUPLJA

Mislim da je samo do izbora brenda. MSI ima i bolje hladjenje od Asusa, ali Asus ima bolju naponsku sekciju. Bilo koja od te dve karte nije greška...

karta je odlichna, imao sam je i ja na kratkom testu. nije uopshte buchna na 1000 za gpu za svaki dan, jedva primetno.

Hvala. Stize mi jedna sutra pa cu da proverim vase tvrdnje :D

Nazad
Vrh Dno