LCD TV nemaju mogucnost pixel mappinga kao neki LCD monitori da pokazuju tacno onoliko pixela koliko stize signalom, nego se sve razvlaci na ceo ekran. Ne moze LCD TV da se koristi za print niti neki ozbiljan posao vezan za stampu, niti ce ikada moci. Dovoljno je pogledati Cinemu Display 30" ili Eizov 10-bitni CG303W i sve je jasno. TV ima svoju namenu, LCD monitori svoju. Ili ti kratko i jasno. Postoji EIZO, pa onda svi ostali. Tu pocinje i zavrsava se svaka prica o ekranima. Ovo sto mi imamo kod kuce (TN, LEDOVI...) i ovaj Dell je zabava za sirotinju. Za profi monitor treba izdvojiti oko 5000$.
Nisi u pravu za pixel mapping, valjda si video 1:1 trebao si da pogodis da se radilo o pixel mappingu.
Neverovatno je kako si mogao ovakvu stvar da napises.
Jednostavno preskocite tu pricu o nekoj neostroj slici bez 1:1, uvedimo ozbiljnost u ovu temu.
Ako ne znate, nemojte da pisete.
Ok ti poredis LCDTV iz klase 500eura koji u PC klasi vrede oko 1300 eura sa monitorima iz klase od 5000 eura koji realno vrede jedva 1600-2000 eura.
2560 × 1600 na 30" je mana a ne prednost, to je kao kad bi rekao da je super to sto je 15" na laptopu u fullhd-u sa tako sitnim pixelima, da to je ok za slike ali za rad u widnows-ovom dpi-ju je van svake polemike.
Jasno je kako se odredjuje vrednost sprave, cena panela /velicina i cost sa wafera, cena elektronike, shasije, naponske , shipping, marketing i marza mp-a.
Ako cemo istinu ja ne zavidim korisnicima Apple Cinema, jednostavno ne odgovara mi IPS, ne ispunjava moje video norme, Eizo je OK, Smasungov SPVA panel sa solidnom (dobrom elektronikom doza dovoljnog pre-factory calibrisanog stanja), solidno ako ne i dobro sklapanje panela, obracanje paznje na dobro postavljanje lampi itd.
Prenaduvan ali dosta solidan. ne koriste state of the art panele iz Smasung palete ali su tu jedna generacija ispod najbolje klase.