Šta je novo?

Killzone 3

Nisi gledao taj film ;) Samo prevedi onda :) Jedan od vecih problema iz KZ2..

Jel' se ovo odnosi na umiranje? U co-opu, mozes da ozivis saigraca ako umre. Ako umres u singleplayeru, postoji sansa da te Rico ozivi.

Ma bre u mp-u kad ubijes nekog, pa sa zakasnjenjem i on tebe ubije :)

U kz2 su bila moguca obostrana ubistva ali ovde ne...posle 5,6h igranja nijednom mi se nije desilo obostrano ubijanje sto je ponekad frustrirajuce.

Ubedljivo najludja partija do sada:

Uploaded with ImageShack.us

:D

Ako si to uspeo u combat modu svaka cast.:Klanjanje

Ja ni sa marksmanom na nekom odlicnom mestu ne bih uspeo tako da prodjem.

Poslednja izmena:
Jel se desava ono, "if i go down, you go down" kao iz KZ2? :)

Jel ti pre nego sto probas neku igru napravis taj spisak mana u svom fazonu i onda krenes da igras ne bi li se zgadio sto vise? :)

Sta se bre raspitujes, ili uzimaj, il' nemoj i CAO :)

A ne tu kao trazis neke mane, dokazujes koliko je sve budjavo itd... Pocecu da prijavljujem postove ako tako nastavis :D

Zezam se, kapiram ja sta ti pricas, ne odgovara ti MP koncept, a samo to te interesuje. Ali SHVATILI smo, ***...

Poslednja izmena:
Ne sme covek ni da flejmuje vise :) ;)

Ivane, bolje iskomentariši opis nego copy-paste komentare koji se spamuju iz sačuvanog notepad fajla već cirka 6 meseci :p

Jos je ubedljivo najvise postova imao u FIFA temama, a svi znamo koliko ih je dugo igrao.

Ne zanima te igra, skapirali smo, nema potrebe i ovde da pises svoje ''filipike'' ...

Dobro, nisam hteo da ga oduvate sad :D

@ filipenko

Ja sam malo nezahvalan za ocenjivanje opisa, narocito sad kad ih ima 3 miliona u sekundi. Skoro da ih i ne citam vise (tvoj sam procitao, naravno :)). Necu ocenjivati to sto ti radis, nisam covek za to i ne volim tek tako da nekom srucim svoje misljenje o necemu na cemu je ozbiljno radio (nije negativno, pricam generalno:)), samo cu reci sta ja ocekujem od dobrog opisa. Plus nisam objektivan jer sam i pre citanja znao da ti kapiras ono sto je dobro i lose u Killzone-u, pa nije ni potrebno da mi docaravas :).

Ono sto je tebi bitno radi zadovoljavanja forme koju opis podrazumeva i sto potpuno razumem, meni uopste nije bitno, a za ono sto je meni bitno, a to je samo onaj "ljudski momenat" u opisu, u danasnje vreme ostaje premalo prostora. Ali to je ono sto ja viidm kao sustinu dobrog opisivanja, koliko si ti dobro docarao nesto sto ja mozda i ne mogu na prvi pogled da vidim ili koliko si skrenuo paznju i probudio neko razmisljanje vezano za nesto sto mi mozda ne bi ni palo na pamet, jer sve ostalo mogu i sam i "boli me uvo".

Sto manje forme (nemoguce), sto vise licnog pecata bez obzira na posledice. Reci sve sto ti padne na pamet, posebno sitnice, cak i ako ti se cini da samo ti to tako osecas ili primecujes. Probaj da unapredis iskustvo cak i iskusnijih igraca/citalaca, jer svaki covek ima nesto novo da ponudi, ako je opis "pravi".

Ako primecujes, opisivanje igara se danas svelo na opisivanje i psihoanalizu okog ko je rivjuer, tako da stvarno moras da budes jedinstven, da se uvek zna da je to tvoj opis i niciji drugi. Ako hocemo TO misljenje, moramo po njega kod TEBE. Meni se sve svodi na stil pisanja i "coveka". U redu je i ako "lupas gluposti", samo da bude jasno da je to tvoj utisak i da si ga na dobar nacin preneo drugima. Da review bude "igra za sebe" i da sledeci put jedva cekam da cujem tvoje misljenje o necemu novom.

Tako ja zamisljam stvari, a problem je i sto ima zaista malo igara koje nude ista "posebno", pa i nije da imas mnogo o cemu da *****s na nacin koji sam ja opisao :D.

Poslednja izmena:
Pa sad...tu postoje 2 osnovna problema:

1) to su onda opisi za one koji imaju i igraju igru
2) detalji mogu biti značajni spojleri

Takođe, postoji još nekoliko diskutabilnih stavki, poput teškog kontrolisanja niti pisanja, jer može da se upadne u niz ličnih tripova, primedbi i zapažanja i da se zaboravi na suštinu. Konačno, da li zaista postoji veliki broj ljudi koji zanima kakvo je lično mišljenje rivjuera o nekom detalju? Oni su tu da dobiju informacije kakvi su detalji, kako se to sve uklapa u celinu, da li je u funkciji poboljšanja gejmpleja i kakav je generalni utisak o igri - vredi li ili ne vredi tih para. Zamisli sada da krenem da pljujem neke stvari, koje se možda većini ljudi dopadaju - svi smo mi drugačiji; do čega bi to na kraju dovelo - do još gorih situacija nego sa tim analizama rivjuera - ne bi ni bilo analiza, bio bi pljuvan.

Takvi utisci su više za forum, po mom mišljenju. Sajt se ipak obraća široj ciljnoj grupi, daleko široj.

Jel se opste igra u klanovima ili bilo kako,stigla mi igra pa reko da budem u akciji.Nindza ce ponovo da pripuca.

Klanovi postoje, ali nema vise opcije Join Clanmate Game, tako da su izgubili poentu postojanja.

Serbian ce ti poslati invite za klan.

Ok nije zapelo dok ja malo udjem u stos, a nesto bas u zadnje vreme nemam vremena.

Upravo sam malo igrao demo i mogu reci da su kontrole preko dualshock-a bas pretrpele izmene. Odziv je mnogo bolji kao sto je pricano o tome vec, tezine jos ima ali po mom secanju u KZ2 je toga bilo mnogo vise, bilo je i malo borbe sa kontrolama a ovde to sve bas glatko klizi i nema nikakvih problema. E sad, sa dualshockom sam igrao posle upotrebe Move kontrola koje su bar meni neupotrebljive. Ne u smislu da imam zamerki nego to bas ne radi. Jednostavno ili ja to ne mogu da kalibrisem kako treba ili je neki problem sa demom. Kalibracija svaki put varira pa komande budu ili takve da je animacija puske i kamera bas osetljiva i leti na TV-u na sve strane ili je to toliko tesko i sporo i gde mi je puska stalno uperena u zemlju da ne moze da se igra. I kad se prcka sa opcijama moze se doci do neke blage upotrebljivosti ali je to toliko sporo za mene da kad sam prebacio na dualshock sve je bukvalno letelo, izivljavao sam se na helgastima kako sam hteo :)

Sa druge strane igrao sam par demoa sa Move starter packa i prijatno sam odusevljen kontrolama, ona Shoot igra mozda nije nesto ali tamo Move lepo radi kao i stoni tenis koji je ubijac vremena :) Steta sto mi je utisak pokvario KZ3 demo gde sam bas planirao da malo igram na taj nacin ali...

Samo da dodam;probah jednu stazu mp jer nikako da nadjem vreme, i mogu da kazem da sam odusevljen.Igra jednostavno klizi i leti na mome losem netu,a sto se puca drhce zemlja.Ne stignem da izadjem iz baze i vec zaginem.

Objasnjenje zasto nema i online coop-a im je banalno, bolje da su rekli, nismo imali vremena ili zelje da se bakcemo sa tim. Pojasnili su zasto se Bink kodek i dalje koristi mada se to i znalo, h.264 je mnogo zahtevniji za CPU i zahteva vise memorije za bafer a to oni koriste za ucitavanje sledece lokacije dok film ide.

Filipov opis je odličan, i što se forme tiče i što se kontenta tiče, a ja upravo završih svoje sa KZ3. Pošto se u radnju nisam preterano udubljivao (zevao sam kad je bio cutscene), oceniću samo iskustvo u SP.
Napucavanje tj. fizika i sve ostalo mi deluje isto kao i u KZ2 i to je skroz ok. Sve ostalo je samo KZ2 na stereoidima - nabudžili su akciju i toliko toga se dešava prebrzo da sam imao utisak da gledam Transformers 2 film... Grafika je ista kao i u KZ2, ne znam čime se toliko uzbuđujete. Čak su mi se neki indoor nivoi svideli više kod KZ2 jer je imao prirodniji ambijent - ovde je sve previše šljašteće i previše ima onih flare efekata od svetla za moj ukus. To me je smorilo jer je moderno u poslednje vreme (primer je poslednji Star Trek film, pun light flare-ova). Indoor nivoi su mi bili lepši, cela igra je bila umerenija i više mi se dopala. Outdoor nivoi i frejmrejt na njima jesu bolji na KZ3, tu nema reči. Opet, nekako kao da se vidi da su igru zbrzali, neke stvari su odrađene rudimentarno. KZ2 nije imao tih propusta (mada to ne kvari utisak).
Kapiram da je u multiju bolji i da je u 3D-u bolje igračko iskustvo. Inače, na plazmama je igra jako tamna, pa mora da se posvetli do maksimuma. Infinite Black Pro, šta ćeš :p

Jes vala akcija prsti na sve strane,dok se ne naviknes na mape....meni je zapala danas ona mapa iz bete gde sam napamet znao svaki kvadrat :d 4,5 misija sam maltene sam odradio.

Slazem se sa starom kajlom BYMAX da je grafika skoro ostala ista kao u kz2 i to je ono sto me ne raduje a mogli su mnogo bolje ili im je to pak mozda max sto su mogli da izvuku.
Sticem utisak da su stvarno stigli do kraja sa grafikom sto mogu da izvuku jer sve to sto izvlace je tu negde,nema mnogo velike razlike i bice izgleda dolazi vreme ps4,mozda gresim al mi sve mirise na to.

Filipenko opis ti je odlican, svaka cast, samo si trebao malo da odigras MP i da onda napises sve, nisi trebao da zuris. Moj savet ti je da posebno opises MP ako ga uopste igras sada.

@max
Kampanja je daleko bolja od KZ2 kampanje, scene su predobre, grafika za jedan 7800 izgleda neverovatno, kontrole su daleko bolje, nema vise padova FPS i pored 4 puta vise poligona na ekranu.
Jedino sto mi je do pola kampanje pokvarilo utisak su overpowerd oruzja, ona rucna topina i rocket launcher, nisu NIKAKO smeli da imaju unlimited ammo zbog ammo boxeva na svakih 5m. Moj savet za sve koji pocinju je da na Veteran tezini koriste ta oruzja samo za vozila, jer ako se koriste za protivnike igra je prelaka. Mislim da je igra i na Elite tezini smesno lako zbog tih oruzja i municije koliko hoces.

Neverovatno mi je da sad kad je SP daleko bolji od KZ2 SP-a svi nesto gundjaju oko toga, kao nije nesto, KZ2 je bolji, e NIJE bolji, KZ3 je mnogo zabvnija igra za jedan akciono orjentisani FPS. A sad kad je MP izgubio pola opcija iz KZ2 svi tvrde da je boljid od KZ2 mp-a ? :trust:

BTW u utorak mi stize PS3 Slim KZ3 bundle pa se pucmao online, jedva cekam da se sretnem sa nekim likovima, pogotovo ovima sto se hvala da se neki igraci, a kad popiju jedan kundak vise ne upale igru. Angry birds. :D

Poslednja izmena:
Ceka se Savior patch za mp pre davanja konacnog utiska.

Sent from my X10 Mini Pro

Nazad
Vrh Dno