Šta je novo?

Fuji S6500fd problem sa prebacivanjem fotki

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Koristim Fuji S6500 DF.

Kada hocu da prebacim fotografije sa fotosa na kompjuter, konstantno mi izbacuje ovu gresku:
Untitled.png

Takodje, kada otvorim folder na kartici fotoaparata, fotografije se vide kao na screenu medjutim ne mogu da ih otvorim...
z.png

Napominjem da nisam vadio ili dirao mem karticu, takodje nisam dirao nista u podesavanjima. Jednostavno je doslo samo od sebe...

Kako da resim ovaj problem?

Imaš čitače koji čitaju xD kartice.

E sada, nije mi uopšte jasno otkud ti ideja da postaviš takvo pitanje u OVOJ temi?!?

Imaš čitače koji čitaju xD kartice.

E sada, nije mi uopšte jasno otkud ti ideja da postaviš takvo pitanje u OVOJ temi?!?

Mnogo je bilo price o Fuji S6500 pa mislim da je bilo prikladno. Izvini ukoliko ti je zasmetalo.

Ne smeta mi, nego, nekoga recimo uopšte ne zanima ovo prepucavanje dslr/kompakt pa neće ni ući u ovu temu.

Jesi li kupio čitač?

Jel si probao neku glupost tipa format kartice? Zasto bi kupovao citac kad to treba da radi i preko kabla, nije resenje.

Probao bih to kad bih uspeo prvo da prebacim fotke koje mi trebaju, ali ovako sam onemogucen za to.

Ima neko resenje?

Cekaj, problem je sto vidis fajlove na racunaru, ali ne mozes da ih prebacis sa kamere (kartice u kameri) na racunar?

Fotke se uredno vide u play rezimu na kameri?

Da nisi cackao "protect" opciju? I da li pokusavas da skines fajlove samo preko Windows drajvera ili koristis FinePixViewer (ili kako vec)... meni je pravio probleme sa vecim filmovima, njih moram sa ovim Fuji sw-om da skidam.

Poslednja izmena:
Cekaj, problem je sto vidis fajlove na racunaru, ali ne mozes da ih prebacis sa kamere (kartice u kameri) na racunar?

Fotke se uredno vide u play rezimu na kameri?

Da nisi cackao "protect" opciju? I da li pokusavas da skines fajlove samo preko Windows drajvera ili koristis FinePixViewer (ili kako vec)... meni je pravio probleme sa vecim filmovima, njih moram sa ovim Fuji sw-om da skidam.

Vidim ih kao ikonice, ali ne mogu da ih otvorim.

Fotke se uredno vide u rezimu play na kameri.

Nikakva podesavanja nisam menjao od proslog puta kada je sve radilo kako treba.

Probao sam i sa Fuji sw i sa default windows ali ista situacija...

I izvini, ja sam nseto permutovao. Nemam Fuji FinePix viewer, nasao sam jedva neku verziju na netu ali nece da mi se instalira na W7 x64, na njihovom sajtu mogu jedino update da skinem.

Nemam ideju, da li si probao na drugom racunaru?

Ili probaj da iz device managera uninstaliras fuji, pa da ga opet instaliras. Lici mi na neki softverski problem.

Probao sam na vise racunara, stvarno nejasno...

Ajd probaj sledece:

Izvadi karticu, uslikaj nesto, pa probaj to da prebacis.... Fuji treba da ima 10MB interne memorije. Kapiram da moze biti jos kartica ili kamera...

Ajd probaj sledece:

Izvadi karticu, uslikaj nesto, pa probaj to da prebacis.... Fuji treba da ima 10MB interne memorije. Kapiram da moze biti jos kartica ili kamera...

Probao sam i sve radi kako treba, sliku mogu da prebacim i da otvorim.

Onda je nesto do kartice, sto nas vraca na odgovore koje si vec dobio: xd card reader i/ili formatiranje kartice.

Mozes rucno da prebacujes fotke sa kartice u internu memoriju, eto probaj jos i to...

Onda je nesto do kartice, sto nas vraca na odgovore koje si vec dobio: xd card reader i/ili formatiranje kartice.

Mozes rucno da prebacujes fotke sa kartice u internu memoriju, eto probaj jos i to...

Uradio sam. Formatirao sam posle toga karticu i sada je sve ok mada uvek postoji bojazan da se to ne ponovi. Pretpostavljam da je zbog stare xDa kartice. Da li one i gde mogu da se kupe u Beogradu?

Ima ih, (barem u NS), ali je cena nepopularna u odnosu na SD.

Vrh Dno