Šta je novo?

Radi li vam ati STREAM ?

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Instalirani poslednji trenutni drajveri (11.2) kao i novi CCC, takodje i softverski paket za ati stream (sve sa atijevog sajta). Stream kada pokrenem radi ali sve izvrsava CPU. GPU aktivnost 0%. Ranije je bilo ok, sa drajverima 10.4. Ajde vi probajte. Jel i kod vas GPU aktivnost na 0% kada neki video renderujete.

Nije valjda da niko na forumu ne koristi ?

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx#3

Ovo je za win 7 64 bita strana za download. "AMD Media Codec Package" - to je to. Ako ti nije win7 64 bita ti pronadji svoju verziju, ides na pretragu drivera za tvoju kart (6850). Onda onaj treci jezicak i tu ti je ovo kao na linku. Skines i instaliras. Restart i onda ce ti se pojaviti u CCC-u u video sekciji dodatna opcija "AMD video converter". Stikliras pre pokretanja istog enable acceleration. Dalje ces znati i sam. Samo gledaj kada budes encodovao neki video materijal, kakva ti je aktivnost GPU-a. Dal encodira CPU ili GPU. Kod mene nesto nije u redu. Umesto GPU-a radi mi CPU with full force bez obzira na preset koji odaberem pre starta encodiranja. Aj probaj i ti pa postuj kako je proslo.

Evo sad sam i ja probao, instalirao 11-2_vista_win7_32-64_xcode (samo konverter) na postojeci CCC 10.9 i za divno cudo radi. U bilo kojoj prethodnoj verziji gpu load je uvek bio nula. Ali kao sto se moze videti sa slika cpu i dalje vrsi veci deo posla dok gpu load varira izmedju 20-25%.

Prilozi

• AVIVO 1.jpg
    AVIVO 1.jpg
    611.6 KB · Pregleda: 105
  • AVIVO 2.jpg
    AVIVO 2.jpg
    394.5 KB · Pregleda: 82
Kod mene je jos manje iskoriscenje GPU-a. Ajde probaj da kompresujes nesto ali sa presetom x264 720p. Pa da vidimo onda.

H264 720p preset skoro uopste ne upotrebljava gpu, pored toga ne podrzava mkv kontejner, tj. x264 L 4.1 profil. Probao sam 1gb chunk sa nekog dvd filma i mpeg2 podrzava ali je veoma slaba iskoriscenost gpu-a. Sto se tice Windows Media Video i 720p mpeg2 preseta tu je situacija nesto bolja, ali i dalje je sve to kilavo.

Izlazni kvalitet, prevashodno kod mpeg4 preseta rekao bih da je zadovoljavajuci, ali ne moze da se kontrolise velicina izlaznog fajla kao sto ni slajder za bitrejt nije precizan. Takodje rezolucija izlaznog fajla je vec prepodesena te ne moze uopste da se menja.

Sad mi se malopre desilo da je konverter zabagovao kad sam hteo da prekinem enkodiranje pa tek iz nekoliko pokusaja sam ga "smeksao". 😀
Ne znam da li ima veze sto nisam instalirao openCL drajver ili on dolazi u paketu sa avivo konverterom ?
Sve u svemu besplatan ali prilicno beskoristan softver od strane amd/ati-ja.. :S:

Evo par slika

Prilozi

• Avivo h264.jpg
    Avivo h264.jpg
    591.1 KB · Pregleda: 76
  • Windows Media Video.jpg
    Windows Media Video.jpg
    588.3 KB · Pregleda: 64
  • 720p mpeg2.jpg
    720p mpeg2.jpg
    604.2 KB · Pregleda: 60
srbo brate, nerviras me s tol'kim ikonama na desktopu 🙂

Sta ces, postao sam lenj i lezeran 😀 pa volim da mi sve na dohvat kratkog poteza misa. 🙂

Samo da znas srbo, dok sam imao instaliran 10.4 drajver radio je jako lepo ovaj stream. iskoriscenost je bila uvek preko 50 %. A CPU nije prelazio 15 %. A sada je slucaj da sa najnovijim drajverima gpu gubi osnovnu namenu pri koriscenju ovog softvera.

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx#3

Ovo je za win 7 64 bita strana za download. "AMD Media Codec Package" - to je to. Ako ti nije win7 64 bita ti pronadji svoju verziju, ides na pretragu drivera za tvoju kart (6850). Onda onaj treci jezicak i tu ti je ovo kao na linku. Skines i instaliras. Restart i onda ce ti se pojaviti u CCC-u u video sekciji dodatna opcija "AMD video converter". Stikliras pre pokretanja istog enable acceleration. Dalje ces znati i sam. Samo gledaj kada budes encodovao neki video materijal, kakva ti je aktivnost GPU-a. Dal encodira CPU ili GPU. Kod mene nesto nije u redu. Umesto GPU-a radi mi CPU with full force bez obzira na preset koji odaberem pre starta encodiranja. Aj probaj i ti pa postuj kako je proslo.

hvala za link...bas imam win 7 64 bita...probacu ovih dana pa cu javiti kako mi radi

Aj vidi pa javi. Zivo me zanima. Kazem, dok sam imao 10.4 sve je radilo, doduse tada sam imao i onaj stari CCC ali mislim da on nema veze sa ovim vec iskljucivo driver (neoptimizovanost).

Samo da znas srbo, dok sam imao instaliran 10.4 drajver radio je jako lepo ovaj stream. iskoriscenost je bila uvek preko 50 %. A CPU nije prelazio 15 %. A sada je slucaj da sa najnovijim drajverima gpu gubi osnovnu namenu pri koriscenju ovog softvera.

Verujem ti, medjutim ja sam imao druga (losa) iskustva. Probao sa vise drajvera, cak sam koristio i ATIXcoder, prakticno gui za avivo konverter i uglavnom je slab bio gpu usage pri enkodiranju. Ovo su mi cak najbolji rezultati do sada sa najnovijim konverterom. Imam utisak da razlika izmedju hw-a, samog windowsa, razlicitih drajvera debelo utice na krajni rezultat, tj. kako i koliko ce avivo da uposli graficku. Imao sam prilike da vidim kod drugara na dual core amd-u i integrisanoj 4200 grafici da mu konverzija baca 250-300 frejmova :zgran: i probam da vidim kako ce kod mene, namestim sve isto kad ono corak... iskljucivo cpu radi/enkodira, doduse prilicno brzo ali jednostavno softver nije optimizovan za ono sto je namenjen.

Jel probao jos neko ? Sa nekim drugim driverima mozda ?

POTREBNA POMOĆ!!!

Kako da, uopšte, pokrenem ex. AVIVO???
Instalirao sam 11.3 drajver i AMD Media Codec Package 11.3 međutim nitaaa. Kada odaberem opciju za AVIVo pokaže mi da čekiram hardversku akceleraciju i pojavi se neki Drag 'n 'Drop prozor koji ne fukcioniše ni malo???!!!

Može li mi neko pomoći kako da pokrenem sve to?!?!?!

(WIN7 x64 imam instaliran i HD 5770)

thx

DA POMOGNEM SEBI SAMOM! :d

Izgleda da .NET FrameWork nije bio apdejtovan.

Nakon postavljanja pitanja pokrenuo sam CCC i gle čuda proradilo iz 1ve. Kakav je odnos opterećenja VPU/CPU pogledaću pa javljam!

pozz

Aj javi.

Izvolteee: converter.jpg.

Isključen mi je HT a sam materijal je snimljen u nekom DVD Formatu preko WinFast TV kartice.
Konvertovan je u Divx i posle konverzije je imao 400MB a pre 850MB. Zauzeće GPUa se kretalo od 0-43% max ali pretežno oko 16% dok je CPU bio opterećen max 40%.
Dobro ili loše?

Po meni lose. Ajde probaj da konvertujes neki video u 720p h.264
To bi trebalo da je najoptimalnije uposljavanje resursa.

Uzas 🙁

A ljudi, sta vas briga koliko je zauzece graficke, ako posao zavrsava mnogo brze nego cpu?
Npr. meni ova 5770 prebaci spot od oko 4min iz mpg-2 u wmv za 28 sekundi pri samo 10% zauzecu graficke, a cpu preko format factory-ja ili Any Video Converter-a isti spot pod istim podesenjima (output wmv, res 640x480, bitrate ~2000), prebaci za 4+ minuta!
Mene je odusevila cinjenica da sam video mpg-2 res 720x576, bitrate ~8600 od 1h i 30min, prebacio u divx za 8min :whip:,) E sad, slazem se sa vama - kako bi tek brzo radio kad bi vga bila 100% iskoriscena 😀

Poslednja izmena:
Konvertujes u wmv ??? :whip:

Probe radi, posto sam primetio da je on zahtevniji za konvertovanje od npr. xvida... U Any Video Converter-u mi recimo mnogo brze odradi convert u mp4 nego u wmv, pa sam za potrebe testa poceo da koristim convert to wmv 😉

To je zato sto je wmv ocajno optimizovan za karte i procesore novije generacije. Koristi h264 u svakom slucaju i i na bilo cemu, nece glava da te boli. Da ne pricam koliko je efikasniji x264 u odnosu na sve druge kodeke.

Nešto i meni radi (ako uopšte radi) buđavo ...

Prilozi

• AVIVO konverzija.jpg
    AVIVO konverzija.jpg
    473.4 KB · Pregleda: 48
Trebao si da postavis sliku zauzeca graficke kartice zajedno sa zauzecem cpu-a. A da, radi ocajno jos je i kvalitet video fajla na kraju jako los.

Čime da pratim GPU zauzeće ?
GPU-Z ne registruje kod mene,valjda jer je integruša u pitanju ...

MSI Afterburner npr.

Nazad
Vrh Dno