Šta je novo?

iPad 2

Toliko o tome da iPad 2 izlazi na leto... iMovie pokidao... Mada verovatno je u pitanju jos jedna od "dosadnih igrica"...

Poslednja izmena:
Ja sam rekao konkurenciji treba godinu dana da izbaci samo beta proizvod, ovi su vec izbacili iPad 2
Sa cenom su unistili kompletno konkurenciju, zadrzali su stare cene za nove proizvode :

20110302-10240056--img4552.jpg

Poredili su i izbor aplikacija, iPad ih ima 65000 dok honeycomb ih ima ladno 100 :)

20110302-10175350--img4510.jpg

Poslednja izmena:
Ocekivao sam povecanje kapaciteta memorije. 32gb da bude 499$, 64gb 599$
NIgde nisam procitao da ce imati usb port.........
Ocekivao sam vise ali i ovo je ok.
Ako su istiniti tracevi da ipad 3 izlazi u septembru ove godine onda svako ko uzme ipad 2 ce se ispaliti

Poslednja izmena:
Zasto bi spustali cenu kada su i ovako cenom ispod konkurencije? Spektakularno mi je kako su sve to uspeli da upakuju u kuciste tezine 590 grama i debljine 8,3mm (uzmimo za primer Motorola Xoom tablet koji je tezak 730 grama a debljina mu je 12,9mm) .

Zanimljiv citat za sve one koji uporedjuju konstantno PC sa tablet uredjajima :

"Our competitors are looking at this like it's the next PC market. That is not the right approach to this. These are pos-PC devices that need to be easier to use than a PC, more intuitive. The hardware and software need to intertwine more than they do on a PC. We think we're on the right path with this."

Poslednja izmena:
Fin upgrade odradise [pogotovo form factor]. Ostavili su par featuresa za ipad3 ipak [SD slot, usb port].

Steta sto nema zaseban hdmi izlaz. Ovo sa dodatnim adapterom koji se placa je bas bzvz.

i izostavise usb... :d

kakvi su magovi za uzimanje para to je prosto neverovatno... 39 za hdmi adapter ( doduse moze i da puni :d ) i isto toliko za smart cover i to plasticni :d

svaka im cast...

po meni, jedino dobro je sto ce sada pasti cena ipada :)

kakvi su magovi za uzimanje para to je prosto neverovatno... 39 za hdmi adapter ( doduse moze i da puni :d ) i isto toliko za smart cover i to plasticni :d

Pa opet i da dodas 39$ za HDMI i Smart cover cena ispadnje manje vise ista kao Motorola Xoom koja je konkurencija iPad-u 2.

po meni, jedino dobro je sto ce sada pasti cena ipada :)

A nije dobro to sto se pojavio tablet koji je puno tanji, laksi i bolje dizajniran od svih koji su se do sada pojavili?

Izgleda da je puno jaci od prethodnika:

We go all out on the graphics performance. Up to 9 times faster.

The iPad 2 is so powerful that we're looking at 9 live video streams at once." Real time effect demos, like on a desktop. Scott is cycling though them to great hilarity.

pokidali su konkurenciju... svaki komentar da nešto ne valja je smešan...
yooyo, najbolje je da bude pun rupa sa svih strana, zar ne? :p

9x jaca grafika je odlicna stvar. Jedini problem ce biti upgrade na retina display, jer to nece moci da isprate dodqtnim hardware upgradeom. Barem ne ove godine, a koliko sam gledao, neke glasine upucuju na retina iPad 3 za samo 6 meseci.

Pa opet i da dodas 39$ za HDMI i Smart cover cena ispadnje manje vise ista kao Motorola Xoom koja je konkurencija iPad-u 2.
kakva crna motorola :d

A nije dobro to sto se pojavio tablet koji je puno tanji, laksi i bolje dizajniran od svih koji su se do sada pojavili?
jel slusas ti sebe... da li ti koristis iPad?

to sto je tanji za 0.5cm i laksi 100inak grama stvarno nije bitno... sto se tice dizajna to je diskutabilno... ali USB je neophodan... i to zna svako ko ga je ikada koristio... a dovoljno je realan da prizna...

btw, ono sto je zanimljivo je da je att tezi od verizon modela :d

edit: i sto je beli odmah dostupan :)

kakva crna motorola :d

Nego sa cime drugo porediti iPad 2, Motorola Xoom i LG Slate koji jos nije ni izasao a nije sigurna jos uvek ni krajnja cena? Eto ispravi me ti, sa kojim tablet-om bi ti uporedio iPad 2?

jel slusas ti sebe... da li ti koristis iPad?

Da, svakodnevno, ti? Bas zato sto ga i koristim svaki dan svestan sam toga da je svako smanjivanje dimenzija i tezine itekako dobrodoslo jer se ruke umaraju posle odredjenog vremena drzanja. Ili bi po tvome trebalo da svaki tablet bude tezak oko kile jer je to eto samo 200njak grama teze? To je tehnoloski napredak?

Poslednja izmena:
Slazem se. Meni je realno vaznije ovo 33% tanje i 100g lakse kuciste od A5 chipa.

http://galaxytab.samsungmobile.com/

da, i ja... ruke ti se umaraju? :d sta da ti kazem, pravac teretana :) prosto mi je neverovatno kako isticices, po meni, totalno nebitno smanjivanje tezine i debljine a zaboravljas USB... isti princip kao i apple marketing... key feats, smart covers, isto trajanje baterije, tanji je i laksi... citavih 100 grama :d da pricamo o AIRU i smanjenju tezine i debljine pa i ajde :)

da, zaboravih to da napisem... cena za iPad 1 16 giga wifi u USA 290 eura :d

izgleda da ce opet da proradi sverc irobe :)

po meni, jedino dobro je sto ce sada pasti cena ipada

Ovo nikako ne razumem. Dakle posedujes iPad, svakodnevno ga koristis a po tebe je jedino dobro sto ce pasti cena iPad-a? Objasni ako nije problem, kako je to po tebe dobro osim ako ne planiras da kupis iPad, eventualno drugi kupujes mozda to mi je jedino logicno?

Pa da, poredicemo cenu Galaxy Tab-a 10.1 cija se cena jos uvek ne zna sa cenom iPad-a 2 (spekulise se da ce cena biti 1000$ ali to su rekla kazala glasine). Bravo!

da, i ja... ruke ti se umaraju? sta da ti kazem, pravac teretana

Da, ruke mi se umaraju a teretanu sam davno prestao da posecujem, sta ces. Ajde sad lepo uzmi teg od 1 kg ispravi ruke, drzi tako par minuta i reci mi da ti se ruke ne umaraju.. I kao sto sam rekao ako je po tebi totalno nebitno smanjivanje tezine predlazem da pises Apple-u da naprave neki krsten tablet od par kila.

...isto trajanje baterije...

I ponovo reci mi koji tablet ima bolju autonomiju baterije od iPad-a?

Neću ulaziti u raspravu, jer sam tako obećao i pridržavam se toga

Cekaj jel ovo jubilarni 10. put da se kunes da vise neces krociti u Apple podforum i 10. jubilarni put da si prekrsio zakletvu? :D
Ali zato Android 2.3, Flash plejer, malo brži procesor, LED blic i bolja kamera.
rocesor je sada jači, ali pošto je ovo u suštini pregledač multimedije, ne vidim neki poseban boljitak od toga; brže se pregleda internet, brže se sluša muzika?

Cekaj sad, jel bitno ili nije bitno imati brzi procesor? :D Nemoj se bolje pokopavas vise :D

Poslednja izmena:
Ono sto je bitno da sada sa cenama i kvalitetom koji ima iPad1 i iPad2, konkurenciji su rekli "Dzaba ste krecili" i ne vidim kako ce sada cak i najveci apple hejter imati dusu da baci pare za neku motorolu ili samsung ako hoce da kupi tablet :)

http://galaxytab.samsungmobile.com/

da, i ja... ruke ti se umaraju? :d sta da ti kazem, pravac teretana :) prosto mi je neverovatno kako isticices, po meni, totalno nebitno smanjivanje tezine i debljine a zaboravljas USB... isti princip kao i apple marketing... key feats, smart covers, isto trajanje baterije, tanji je i laksi... citavih 100 grama :d da pricamo o AIRU i smanjenju tezine i debljine pa i ajde :)

iPad nosim sa sobom u torbi na ramenu po ceo dan sa pride ličnim dokumentima i još po nekom sitnicom, svako smanjenje kilaže je dobrodošlo. Pa i 100 grama. USB mi NIKADA nije zatrebao za 10 meseci korišćenja (već sam to i opisao u nekom prethodhom postu). Novi oblik i novi dodaci je isto kao kada izađe nova verzija automobila a rezervni delovi se ne poklapaju sa starim modelom. To se zove marketing, to se zove pametna strategija i tako se zarađuje novac i to sasvim legitimno i šta sada smeta što je to drugačije i što košta? Cilj svake pametne firme je profit a ko to ne razume neka se zapita šta je cilj svakog biznisa!!!

Ko ima para kupiće, ko nema žaliće i to je to.

Poslednja izmena:
Ja bih sada kupio iPad 1 po ovoj ceni koju je akki napisao. :D

Poslednja izmena:
Ovo nikako ne razumem. Dakle posedujes iPad, svakodnevno ga koristis a po tebe je jedino dobro sto ce pasti cena iPad-a? Objasni ako nije problem, kako je to po tebe dobro osim ako ne planiras da kupis iPad, eventualno drugi kupujes mozda to mi je jedino logicno?
dobro generalno, ne za mene... doduse i za mene jer cu sigurno kupiti iPad 1 nekome za poklon jer je cena sada smesna...

Pa da, poredicemo cenu Galaxy Tab-a 10.1 cija se cena jos uvek ne zna sa cenom iPad-a 2 (spekulise se da ce cena biti 1000$ ali to su rekla kazala glasine). Bravo!
naravno, ali poredi cenu wifi + 3G modela i to na ugovor... ;)

Da, ruke mi se umaraju a teretanu sam davno prestao da posecujem, sta ces. Ajde sad lepo uzmi teg od 1 kg ispravi ruke, drzi tako par minuta i reci mi da ti se ruke ne umaraju.. I kao sto sam rekao ako je po tebi totalno nebitno smanjivanje tezine predlazem da pises Apple-u da naprave neki krsten tablet od par kila.
sta ima da uzimam teg kada imam iPad :d i sto bih ispravljao ruke? :d nije mi jasno stvarno o čemu pišeš...

ne kapiraš poentu... svakako da je bolje to što je lakši i tanji ali je to u odnosu na druge feats totalno nebitno...

I ponovo reci mi koji tablet ima bolju autonomiju baterije od iPad-a?
opet ne kapiraš poentu... bitno je da iPad 2 ima još bolju autonomiju nego iPad... ne da oni to što ima istu reklamiraju kao feat...

svi bi kupili po toj ceni :)

Da, da, bolja autonomija i 9x vise rendering snage, to ide zajedno. :)

Vrh Dno