Šta je novo?

Par pitanja (pametnih i onih manje pametnih )

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Ima vec dosta kako sam se odlucio da radim mod kucista pa bih voleo da dobijem par saveta ( "IDEJA" )..
Evo pokazacu vam sta imam u ponudi za rasturanje ( slike ispod )

Neko plavo-belo slixx kuciste (staro jako staro)

Prilozi

• 28022011188.jpg
    28022011188.jpg
    323.5 KB · Pregleda: 84
  • 28022011189.jpg
    28022011189.jpg
    784 KB · Pregleda: 82
  • 28022011190.jpg
    28022011190.jpg
    477.5 KB · Pregleda: 70
Onda imam jedno neko belo atx kuciste... belo-sivo

Prilozi

• 28022011191.jpg
    28022011191.jpg
    392 KB · Pregleda: 54
  • 28022011193.jpg
    28022011193.jpg
    477.2 KB · Pregleda: 50
I imam ovo terra belo kuciste njega bi nekako najvise vole da razbucam prvo jel ce biti dobro za vezbu a i nekako imam lose uspomene na ta bela kucista a imam ih fain.. :d (10tak)

Prilozi

• 28022011194.jpg
    28022011194.jpg
    282.9 KB · Pregleda: 649
  • 28022011195.jpg
    28022011195.jpg
    283.4 KB · Pregleda: 641
  • 28022011196.jpg
    28022011196.jpg
    288.4 KB · Pregleda: 760
E imam i jedno sto bi vi rekli normalno kuciste :D:D U pitanju je jedan stari TT Xaser 2 to sam pazario pre jedno 6 godina i dao sam debele novce za njega :D .. Njega nebi mnogo rasturo mozda ofarbao u crno skroz i namestio malo da svetli i neki panel prednji stavio nesto bolje okrenuo fioku za hardove prema zadnjoj strani sakrio kablove presvukao ih i mozda jos par sitnih stvari ali spolja nebi dirao skroz mi je ok ovako :D naravno za sve ideje sam otvoren..

Prilozi

• 28022011198.jpg
    28022011198.jpg
    317.2 KB · Pregleda: 74
  • 28022011199.jpg
    28022011199.jpg
    293.4 KB · Pregleda: 64
  • 28022011200.jpg
    28022011200.jpg
    337 KB · Pregleda: 65
E evo i jos jedno pametno koje bi ja hteo da odradim vec kada budem rasturao sve ovo imam zvucnike pa sam hteo malo da ih modujem malo da dodam neke lampice... pa sam hteo da me uputite znaci za ovo sam stvarno nula "0" hteo sam da ubacim par dioda ili tako nesto na one izduvne rupe... kako i gde povezati da dobijaju struju...

Zvucnici BOTS 5x120w
(recimo da ubacim samo u srednji koji mi stoji na stolu da neprckam ostale posto mislim da ce malo previse da mi sjasti soba onda..) i pomogucnosti sve to da bude na puce :D ...

Prilozi

• 28022011202.jpg
    28022011202.jpg
    483.6 KB · Pregleda: 62
Evo sad cu da dodam sta sam otprilike ja nahvatao do sada.. jedno od ovih terra kucista sam mislio da odradim crno belo (sprej) BUMPER SPREJ (mat crni) , RALLYE SPREJ (inace za sprejeve sam dobio info od jbl-a posto se on ovim bavi vec pa ima iskustva) :type: hm tako da hvala njemu za pocetak cheers..
Ovako uduvao bi stranicu belom na sredini naslikao tu sliku iz priloga isekao to sto bi trebalo da bude crno uduvam celu stranicu crnom ...oci bi isekao bijaksom osmirglao i stavio keder za kola ( koliko sam kontao to ljudi stavljalju pre pleksija? ) nalepio pleksi (stim da bi ga pre toga ofarbao u crveno nzm jos kako ? :angel: sa druge strane bi radio ili visoki napon tipa kosturske glave ( xaxa imam vec neke skice samo bi jos opicio jednu plasu sto kaze mujo po sredini kao znak viskog napona ) :eyebrows::eyebrows: i mozda ubacim koji ventilator i sakrijem kablove ...

Prilozi

• 28022011204.jpg
    28022011204.jpg
    423.1 KB · Pregleda: 75
  • 28022011205.jpg
    28022011205.jpg
    408.7 KB · Pregleda: 59
Sada prikupljam info i cekam da mi stigne alat i materijal i krecem u akciju.. Pa cu drzati ovde update da vidite sta radim i kako radim pa da me ispravljate i dajete ideje posto verovatno cu zapeti vise puta.. desava mi se to u poslednje vreme :angel:

Ima neko mozda carbon folije naprodaj? ili da pokloni neke coskove :D ?

Imam jos neke extra ideje za DotA kuciste ( to vec imam naruceno :D ) ali otom potom ako bude nesto od ovoga to je sledece ili vec neko od ovih kucista ako neko od vas ima neke lepe ideje savete za njih ... Pozdrav do tada!! :wave:

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da napravim kuciste od pleksiglasa. Ali nsiam bio siguran da li je to moguce. Ali onako providno sa lampama na novo da se napravi lepo bi izgledalo. Samo ne znam da li moze ali valja moze samo kacenja prekopiras sa ovog normalnog.

Pa onako nije lako a nije ni tesko gledao sam kako je drugar radio a video sam ih i u prodaji...

ja imam ovo drugo kuciste po redu..samo u crnoj boji i bez jedne grebotine xD evo kako izgleda kod mene

inace jako kvalitetno kuciste, i po meni za modding dusu dalo..mada tvoje je u losem stanju i pozutelo xD

Pazi boja bas i nije toliko bitna kad ja njega ismirglam i predjem nekom bojom to se vise nece videti... Ali hvala u svakom slucaju sad bar znam kako izgleda neka normalna verzija ovoga kucista... ali ako imas neke ideje ili si hteo svoje kuciste nesto da prepravljas javi .. :alo:

Ja sam imao (i dalje imam ) na umu plastifikaciju unutrasnjosti u crnu boju, i plehi sa strane (stranice su od bas debelog metala tako da msm da bi to moglo lepo da se odradi ), ove sive palstike napred u crno, i par sitnica, tipa hhd diode u plavu i belu..
jedino sto mi se ne svidja na kucistu je prostor za hdd-ove..mali je i mozes max 2 da stavis..:/

Hm pa ovih dana ako stignem cu poceti da rasturam i to kuciste stavicu slike da vidis sta sam ja uradio....
i da hteo sam da pitam neko od ovih koji su ovo vec radili ... " kako da skinem ventilator ? ( gornje od donjeg dela ) " mozda zvuci glupo ali pokusavao sam da skinem i polomio sam vec dva komada... pa da nebi nastavio lomljavu... a nigde ne mogu da nadjem sliku za jugoslovene! :eyebrows:

Ako nemas iskustva cepaj po onim jeftinjacima, kad se izucis predji na Xaser (jedino dobro kuciste u Srbiji 2003god) Ja bi Xaser samo prefarbao u crno tj rasklopio ga i iznutra ofarbao u crno. Verujem da za njega ima bocna providna od pleksija da se kupi sa sve bravicama i kljucevima (plus kabl sa senzorom i alarmom ako ti neko otvori da mazne nesto, to se sve kaci na maticnu plocu, a kljuceve dobijas 2 komada) Mislim nije nesto ali za 15e extra (toliko sam ja doplatio za moj Armor)

ja imam ovo drugo kuciste po redu..samo u crnoj boji i bez jedne grebotine xD evo kako izgleda kod mene

inace jako kvalitetno kuciste, i po meni za modding dusu dalo..mada tvoje je u losem stanju i pozutelo xD

Postavio si neki tepih u kucistu:d

Vidis nisam ni primetio taj tepih.. ali svakako planiram da stavim nesto na " pod kucista " :p , Upravo sam se uhvatio bijaksa i onda sam se setio da nemam zastitne cvike.. ah sad moram da odem da kupim to da ne bih prosao kao vecina :zgran:

Ako nemas iskustva cepaj po onim jeftinjacima, kad se izucis predji na Xaser (jedino dobro kuciste u Srbiji 2003god) Ja bi Xaser samo prefarbao u crno tj rasklopio ga i iznutra ofarbao u crno. Verujem da za njega ima bocna providna od pleksija da se kupi sa sve bravicama i kljucevima (plus kabl sa senzorom i alarmom ako ti neko otvori da mazne nesto, to se sve kaci na maticnu plocu, a kljuceve dobijas 2 komada) Mislim nije nesto ali za 15e extra (toliko sam ja doplatio za moj Armor)
Jedino sto sam hteo plus na sve ovo je da okrenem fiokicu za hardove prema drugoj strani kako bi sakrio kablove i stavio neki led fan napred da se vidi.. nije ni to losa ideja... Jel ima mozda neko da proda ili pokloni jednu takvu fiokicu ne mogu nigde da nabavim posebno a fali mi jedna posto mi 2 harda landaraju na optici ili neko pametno resenje?!

Postavio si neki tepih u kucistu:d

znas one neobicne sundjere sto se dobijaju uz ploce itd?
e, em sto skupe svu prasinu u te rupe u sindjeru pa posle samo istreses, em upija zvuk..i meni izlgeda simapt`cno..samo ovaj sam seckao pa mi sad kratak -_- mroam kupujem novuu plocu xD

Poslednja izmena:
Stavio sam taj sundjer ali bas neprimecujem neku razliku :p i dalje racunar :smash:

haha, pa sta si ti ocekivao :d nece on da upije ko zna sta zvuka, al upija nesto..:p

Jedino sto sam hteo plus na sve ovo je da okrenem fiokicu za hardove prema drugoj strani kako bi sakrio kablove i stavio neki led fan napred da se vidi.. nije ni to losa ideja... Jel ima mozda neko da proda ili pokloni jednu takvu fiokicu ne mogu nigde da nabavim posebno a fali mi jedna posto mi 2 harda landaraju na optici ili neko pametno resenje?!

Mislis kao na ovom Armoru? Na Armoru gore kod power dugmeta (vidim na Xaseru ima i neki ekrancic) je ustvari fioka za HDD, Znaci ima i leziste i sve(samo se izvuce sa kablovima za power i rest i uglavi HDD sa sinama). Za ovu fioku sto trazis stvarno ne znam (na armoru imaju šine i ne moze obrnuto da se postavi, ali bi HDDi mogli da se obrnu valjda). a uvek mozes da kupis 5,25 incni HDD Rack i na mesta za optiku postavis HDD.
Mada na tvojoj slici vidim ispod HDDa veliku prazninu tako da predpostavljam da je tu bila fiokica :D
Inace prednji vent na kucistu bi trebao da duva u HDDove.

Prilozi

• xaser.jpeg
    xaser.jpeg
    12.3 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Pa otprilike.. Nema tako nesto ovde... Zagubila mi se ta jedna za hardove....Pa kontam da moze da se okrene taj rack i ovako nije lose ali bas ne mogu da okrenem hardove... jel ako ih okrenem nemam mesta da postavi vent...

Jos jedno pametno pitanje..

1.) Sa cime i kako je najbolje da oblozim kabel od misha?? (g5)
2.) Ovo sam vec pitao ali nisam dobio odg.. kako da rastavim vent na dva dela...? :bottle:

1. Verovatno nikako....tj nikako ne moze da bude elegantno kao sto se uradi u platnu u fabrici. Da li mislis samo odredjen deo da oblazes ili ceo kabl?
2.Zavisi koji je ventilator(kuglicni ili sleeve ). Ne mogu da ti odgovorim jer sam par puta rastavljao i mislim da nisam dovoljno iskusan (kod slejv imas onaj cep od plastike koji na silu skines pa osigurac i onda odvojis deo sa prpelerima tj vent od onog plasticnog lezaja). Postoji dosta tema sa slikama, preporucujem gledanje slika.:D

ceo kabel... moracu pogledati te slike... danas su mi stigle jos neke sitne dzidzabidze sutra plexi farba neka sprejevi pa ce biti crtanja :D

Vrh Dno