Šta je novo?

Ptt Adsl?

na sajtu su im stari paketi... bas me zanima da li ce naplatiti po starom ili ce biti neki novi cenovnik... posto su ako ostave ovako poprilicno skuplji od ostalih cak i uz popuste...

Dobro je, kratko je ovo trajalo. Sada sam opet zadovoljan :)

Jel vama deluje ok ping od 55ms?

Gledam ovi na Telekomu imaju oko 15-20ms.

@Akki

Nisam pratio cenovnike, jesu drugi provajderi ponudili jos nize cene?

ponudio je telekom koji me jedini zanima... sad je kod telekoma Click 16 16384/1024 Kb/s 4.513,50 a ja placam sa sve popustima 6400... dva soma razlike... a u vikendici placam 4 mega valjda 2300 sa sve popustima a kod telekoma je ~2100...

sto se tice pinga mislim da je prevelik... meni je na vikendici oko 20ms... a kod kuce je ~10...

Meni je dovoljno ovo od 4Mbit-a. Ako ostane po staroj ceni sa popustom oko 1700din nema potrebe da ne budem zadovoljan. A cena tog paketa kod Telekoma je 2.122,82 din.

Sta mogu da uradim povodom pinga? Probao sam da disablujem FW i AV da oni slucajno nesto ne guse ali nije.

Poslednjih 48 sati net radi uzasno, puca na svakih 5min. brzina varira.
Nazvao PTT podrsku i obavestio ih o problemima i usput pitao sve u vezi ubrzanja..oni
kazu od 1. Feb vam je brzina povecana na 1536/256kbps. Download radi(kad radi) ok,
medjutim upload varira od 130-200kpbs. Posle malo ubedjivanja obecali u da ce javiti
Telekomu. Pa cu javiti sta su uradili..ufff :wall:

Je li neko na PTT-u dobio ubrzanje sa 4 na 6 Mbps, ili se makar raspitivao oko toga? Šta više odugovlače, Telekom, Orion, Beotel... svi to već daju, samo se ovi nešto premišljaju? Neće nam valjda automatski smanjiti cenu za ovaj mesec, i ne pitajući nas da li želimo ubrzanje, a da pretplata ostane ista? Na sajtu i dalje ni reči, kao da se ništa ne dešava... :(

Pre par dana sam im slao mail, znaju samo da su brzine povecane ono 4/256 na 4/512 ne znaju jos za nove cene i pakete kazu bice na sajtu.
Jos malo da im damo fore, posle toga lepo po MIK pa kod nekog drugog, jer sa sadasnjim cenama koje trenutno stoje na sajtu su preskupi pogotovo za ove brze pakete.

Molim vas, koliko vas koji koristite PTT provajder, a koji ste imali ADSL pakete od 1 i 2 Mbps, može da potvrdi da im je nakon prvobitnog povećanja brzina na 1.5 i 4 Mbps (u januaru), a onda kratkotrajnog vraćanja na staro (početkom februara), sada brzina opet podignuta na novu?

Važno mi je da ovo znam.

da, vratili su brzine, ali jos nije nista zvanicno da li ce tako i ostati..
rekose mi u KS da hoce, ali ne garantujem nista..

I dalje stari cenovnik na sajtu, na mail sam ih pitao da li ce menjati cene i brzine i ako nece koja je procedura za MIK kod, a odgovor sam dobio samo da mogu doci po MIK kod i da donesem opremu, nesto ih bas korisnici ni ne interesuju a trenutno sa ovim cenama 4 Mbit sa svim popustima skuplje nego Telekom.

Brate, samo drzavna firma. Ladovina. :smoke:

Jel su nekome ko ima 768 upload povecali na 1 mbit?

Polako ljudi. Jos smo mladi. Znaju oni to u ptt-u. A i vode se onom: "Sto je brzo to je kuso". :d

Samo da javim da mi je napokon povecan upload i dobio sam jednu informaciju da ce
PTT biti 'najjeftiniji' :) Ova informacija ce biti desifrovana navodno 1. marta na njihovom sajtu..

Ahahahah ! Odlicno si me nasmejao :) Padam sa stolice...

Ptt da bude najjeftiniji ? Kad je to bilo ?

Daj screen sa speedtesta da vidimo mocni upload.

Samo da javim da mi je napokon povecan upload i dobio sam jednu informaciju da ce
PTT biti 'najjeftiniji' :) Ova informacija ce biti desifrovana navodno 1. marta na njihovom sajtu..

Znaci bice 16mbit za 2400din ako je po logici da ce biti najjeftiniji, posto sada imamo situaciju da jedan adsl provajder daje za stare korisnike pod ugovorom max adsl za 2500.

Sumnjam da ce PTT biti najjeftiniji.

A sto je najcrnje, i ako bude kao sto kazu, na adsl-u ce biti bolji izbor paketa nego na kablu :d A isti provajder. Zivi bili pa videli.

A sto je najcrnje, i ako bude kao sto kazu, na adsl-u ce biti bolji izbor paketa nego na kablu :d A isti provajder. Zivi bili pa videli.

To i nije čudno kada je u pitanju tromo javno preduzeće kakve su Pošte Srbije, kod ADSL-a koriste već razvijenu Telekomova infrakstrukturu (koliko god to "razvijeno" zvučalo smešno :D) a sopstvenu kablovsku infrakstrukturu moraju sami održavati i ulagati u istu, što im očigledno nije prioritet.

Al onda razmisljam ako nekad neko iz upravnog odbora bude konkurisao za posao u nekoj privatnoj firmi, sta ce da navede kao dostignuce koje je ostvario u bivsoj firmi ? Platio bih da vidim taj CV :d

Ahahahah ! Odlicno si me nasmejao :) Padam sa stolice...
Daj screen sa speedtesta da vidimo mocni upload.

Sta ti nikad nisi video 256kbps upload?

Vuk:
Znaci bice 16mbit za 2400din ako je po logici da ce biti najjeftiniji, posto sada imamo situaciju da jedan adsl provajder daje za stare korisnike pod ugovorom max adsl za 2500.

I ja jedva cekam da vidim moj 1,5Mbps po ceni od 100 kinti :D

Informaciju sam dobio od jedne devojke iz PTTa koja je informaciju dobila
direktno od direktora..
Sto se mene tice ovo im je zadnja sansa, ako rapidno ne smanje cene ovih
budjavih paketa, nema nervoze, ima provajdera koji nude 4-6Mbps po slicnim cenama. Dosta sam ih finansirao..:wave:

Za nas koji smo na Ptt KDS-u nema zime. Ostajemo uz njih do kraja. Pa taman da svi imaju 16 Mb a mi i dalje 2, ostajemo jer smo mazohisti.

Ja sam u principu zadovoljan kako radi ptt ADSL, ako spuste cene onda jos bolje. Jedina zamerka je capovanje skoro svakog video streaminga servisa - youtube, gametrailers...

Mislim da je pre rec o losim konekcijama sa nekim stranim serverima, rutama i sl. Mislim da ne capuju, jer neki klipovi rade extra, a neki stvarno ocajno. Sve zavisi sa kog se servera vuce, tj. gde se taj server nalazi.

Povecali mi cenu paketa... divno... Jos jedan razlog vise da predjem na SBB

Poslednja izmena:
uh, pokidao je ptt :) samo da ne popusti kvalitet...

ubedljivo su najpovoljniji na trzistu... :)

Vrh Dno