Šta je novo?

"Deljenje" TV kartice

Bata_Ns

Cenjen
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poena
154
Da li neko zna (ako je uopste moguce) kako da se na neki nacin share-uje TV kartica na racunare koji su umrezeni? Znaci imam u kuci desktop racunar koji poseduje tv karticu WinFast TV2000 i jos 2 lap topa, a sve to je umrezeno preko routera. Postoji li neki software koji to moze da uradi? Padalo mi je na pamet nesto tipa TeamViewer ali to onda ne bi islo kroz mrezu nego preko interneta (u prevodu ne bi radilo nikako). Unapred zahvalan a po obavljenom poslu castim pivo :banana:

Da li neko zna (ako je uopste moguce) kako da se na neki nacin share-uje TV kartica na racunare koji su umrezeni? Znaci imam u kuci desktop racunar koji poseduje tv karticu WinFast TV2000 i jos 2 lap topa, a sve to je umrezeno preko routera. Postoji li neki software koji to moze da uradi? Padalo mi je na pamet nesto tipa TeamViewer ali to onda ne bi islo kroz mrezu nego preko interneta (u prevodu ne bi radilo nikako). Unapred zahvalan a po obavljenom poslu castim pivo :banana:

Paaaa mislis da napravis da ti slika sa jednog kompa ide na ostale. Ako vec to hoces onda ti treba VLC. Skini ga, besplatan je i kao karticu za stream stavi wdm driver od kartice a ostalo ti je lako snaci ces se.

Poslednja izmena:
Da da, to hocu. Znaci da mogu da upalim tv na svom lap topu a da nisam uslovljen time da ga upalim na desktopu. Skinuo sam VLC i ne znam kako da ga podesim :/ Odnosno nije mi jasno kako da izaberem driver za uredjaj koji se na nalazi u mom lap topu? Ili VLC treba da instaliram na desktop gde mi je tv kartica? Izvini ali nisam bas strucan sa tim igrankama oko routera (mreze) kada je deljenje resursa/komponenti u pitanju...

E, to i meni treba. Aj nek neko lepo dotančina objasni. Inace je Leadtek Winfast Expert.

Da da, to hocu. Znaci da mogu da upalim tv na svom lap topu a da nisam uslovljen time da ga upalim na desktopu. Skinuo sam VLC i ne znam kako da ga podesim :/ Odnosno nije mi jasno kako da izaberem driver za uredjaj koji se na nalazi u mom lap topu? Ili VLC treba da instaliram na desktop gde mi je tv kartica? Izvini ali nisam bas strucan sa tim igrankama oko routera (mreze) kada je deljenje resursa/komponenti u pitanju...

Hajde objasnicu ti ja detaljno kako samo da dodjem kuci za desk gde imam vlc. Napravicu ti primer sa web kamerom posto nemam tv kartu ali princip je identican.

Evo ovako. Znaci skines VLC i instaliras na sve racunare. Zatim na racunaru na kojem ti je instalirana tv karta pokrenes VLC i ides na Media pa zatim na streaming (CTRL+S), zatim ides na zadnju karticu Capture Device i tu stavis DirectShow kao modul i ispod izaberes kao video device name tvoju tv kartu (trebalo bi da se nalazi na listi ako imas wdm drajvere, valjda to treba vise se i ne secam radio sam ovo pre 5-6 godina 🙂). U advanced options verovatno mozes da stavis kanal, rezoluciju, odnos strana ili sta vec, videces sam 🙂. Zatim ides dole na dugme stream. pa na next i izaberes tip stream-a, ja koristim RTP/MPEG Transport Stream, mada mozes bilo sta, ili mms, ili HTTP, zavisi sta ti po volji. Zatim kliknes na add i dodas destinacionu adresu za stream. Kao adresu najbolkje da stavis neku iz multikast opsega, ja stavljam 224.0.0.1 (za sve hostove u lan-u), a kao port stavi nesto sto ti ruter ne blokira, npr 1234. opet na next pa na stream, zatim stream bi trebao da pocne. Na kompu na kojem zelis da gledas taj stream pokrenes VLC i ides na media pa na open network stream pa u polje upises rtp adresu u obliku rtp://224.0.0.1:1234 i kliknes na play. Stream bi trebao da pocne i bio bi u mogucnosti da gledas sliku sa racunara na kojem je tv karta. To je sve. Ako je laptop u pitanju verovatno koristis WiFi pa ces morati da smanjis rezoluciju prenosa i bitrate to radis na slici br.5. Imas sve slike u prilogu. Pozdrav pa javi sta si uradio.

Prilozi

Poslednja izmena:
Uradio sam sve kako si rekao i kad pokrenem tv na desktopu aplikacija mi ispise "Failed to load graph" dok ne ugasim VLC... Dodao sam port na routeru i sve tacno po uputstvu ali *** - mislio sam da postoji laksi nacin 🙁 Pokusacu jos malo da se zanimam pa javim ako proradi. Hvala u svakom slucaju 😉

Uradio sam sve kako si rekao i kad pokrenem tv na desktopu aplikacija mi ispise "Failed to load graph" dok ne ugasim VLC... Dodao sam port na routeru i sve tacno po uputstvu ali *** - mislio sam da postoji laksi nacin 🙁 Pokusacu jos malo da se zanimam pa javim ako proradi. Hvala u svakom slucaju 😉

Paaa ne ne ne, ne treba da pokreces tv aplikaciju, nego samo VLC pokreni on ce sve sam da radi. U njemu ces imati mogucnost da stavis koji kanal hoces itd...

Poslednja izmena:
I budi siguran da ti je firewal ugasen ili da stavis neki rule za vlc i portove.

Instaliraj WinFast PVR2
Pokreni ga
Pritisni Live broadcast dugme
Zapisi 'URL for internet connections:'
Na laptopu u Windows Media Playeru kao izvor upises ovu adresu sto si prepisao

Ako neces da ti na desktopu ide TV program, cekiraj Silent Live Broadcast u Live broadcast prozoru.

Ako ne mozes fizicki da pristupis racunaru ili nemas monitor... Instaliraj Teamviewer. Na hostu odaberi opciju da se ucitava sa Windowsom. Preko laptopa pristupaj desktopu, pokreni PVR pokreni Live broadcast, odjavis se i...

Instaliraj WinFast PVR2
Pokreni ga
Pritisni Live broadcast dugme
Zapisi 'URL for internet connections:'
Na laptopu u Windows Media Playeru kao izvor upises ovu adresu sto si prepisao

Ako neces da ti na desktopu ide TV program, cekiraj Silent Live Broadcast u Live broadcast prozoru.

Ako ne mozes fizicki da pristupis racunaru ili nemas monitor... Instaliraj Teamviewer. Na hostu odaberi opciju da se ucitava sa Windowsom. Preko laptopa pristupaj desktopu, pokreni PVR pokreni Live broadcast, odjavis se i...

Ovom metodom radi, hvala vam puno svima! :guitar:

Nisam iz prve nasao taj smajli sto kucka kriglama 🙂 evo i piva: cheers 🙂

Nazad
Vrh Dno