Evo ovako. Znaci skines VLC i instaliras na sve racunare. Zatim na racunaru na kojem ti je instalirana tv karta pokrenes VLC i ides na Media pa zatim na streaming (CTRL+S), zatim ides na zadnju karticu Capture Device i tu stavis DirectShow kao modul i ispod izaberes kao video device name tvoju tv kartu (trebalo bi da se nalazi na listi ako imas wdm drajvere, valjda to treba vise se i ne secam radio sam ovo pre 5-6 godina 🙂). U advanced options verovatno mozes da stavis kanal, rezoluciju, odnos strana ili sta vec, videces sam 🙂. Zatim ides dole na dugme stream. pa na next i izaberes tip stream-a, ja koristim RTP/MPEG Transport Stream, mada mozes bilo sta, ili mms, ili HTTP, zavisi sta ti po volji. Zatim kliknes na add i dodas destinacionu adresu za stream. Kao adresu najbolkje da stavis neku iz multikast opsega, ja stavljam 224.0.0.1 (za sve hostove u lan-u), a kao port stavi nesto sto ti ruter ne blokira, npr 1234. opet na next pa na stream, zatim stream bi trebao da pocne. Na kompu na kojem zelis da gledas taj stream pokrenes VLC i ides na media pa na open network stream pa u polje upises rtp adresu u obliku rtp://224.0.0.1:1234 i kliknes na play. Stream bi trebao da pocne i bio bi u mogucnosti da gledas sliku sa racunara na kojem je tv karta. To je sve. Ako je laptop u pitanju verovatno koristis WiFi pa ces morati da smanjis rezoluciju prenosa i bitrate to radis na slici br.5. Imas sve slike u prilogu. Pozdrav pa javi sta si uradio.