Šta je novo?

ATi Mobility HD3650 Tempratrure

djerabr

Cenjen
Učlanjen(a)
23.05.2010
Poena
159
Vec sam postavio na "servis" ovo pitanje, mada se vise tice ovog foruma.

nakon promjene paste na laptopu. cini mi se da je veca temp graficke. makako sam onu thermalnu zvaku i stavio pastu. Na cipoovima nisam micao onu zvaku, bojaop sam se da se da se pasta ne razlije i ne napravi kakasv spoj. 😡

moze li bit da gpu ne nalijeze dobro na hladnjak.:crash:

krenuo sam da radim 3DMark 06 ali nakon 10-15 sekundi prekinuo sam da vidsim temperature... Otisla je cak na 90c :S:

inache, u idleu je oko 52-3c:sceptic:

da li da otvaram ponovo ili je to (ne)normalno :sceptic:

Moguće je da sada kuler ne naleže lepo na gpu, jer je žvaka bila deblja nego što je sada pasta. Čini mi se da su neki to rešavali bakarnim pločicama.

Oleeeeeeeeeeeeeeeee.. rijesio sam. ne pitajte me kako. Bojim se gadjat cete me limenkama i paradajizom 🙂))

Nekom pukom srecom nisam bacio onu zvaku. Sta sam uradio? Uzeo sam zvaku i thermalnu pastu. stavio thermalnu pastu na zvaku i dobro izmijesio. stavio pastu na gpu i na hladnjak... evo sad je oko 46-7c 🙂

mislim da ne moze vise ni da se spusti temp. Mozda sa nekom bolje improvizovanom metodom?

sad cu da probam u 3DMark pa javljam 🙂

I evo da javim. uradio sam "grafics test" onaj prvi tj 1/2 "return to proxycon". jacu brzinu ventilatora je upalio tekj nakon minut. kada je izasao temperatura je bila 72c.

Trebalo bi biti ok?

Ako ne, razmisaljao sam da odem do druga sto drzi zlataru. da mi napravi tanku plocicu koliki je gpu? Barak jeste jefiniji nego gdje da nadjem tanak bakar?

Znas li kolike su bile temperature gpua kada je bio nov?
Mislim da je 72° ok temperatura pod opterecenjem. Moj nekadasnji 4570 nije prelazio 63°, ali opet, to je noviji chip...
Prati malo te temperature, pa ako bude kriticno, menjaj.

znam da je u igrice isao na 70 i vise stepeni. ali ovo je ipak za nju previse. izbaca po 16-17 frejmova. Nikad je toliko nisam naprezao. Najzahtjevnija igrica koju sam igrao na njoj je beatlefield iz 2002-3 (20 min) i eurotruck (ili tako nesto. u glavnom vozis kamion 😛 ). ovu igru sam igrao 5-6 sati ukupno. po pola sata 🙂

znam da je na visti temperatura procesora bila na 80c zbog cega sam je i makao.

🙂

Nasao sam nedje da je dozvoljena temperatura 105c za HD3650. je li nije li...🙂

Hvala puno na pomoci 🙂

Možda bi, uz eventualno malo dorade na brusilici, mogao da iskoristiš 1 mini-heatsink za memoriju od aftermarket kulera za klasične grafičke kartice. Oni su uobičajeno 20x20x5 mm ili 10x20x5mm a ima i tanjih od 3 mm. Nekome ko je uzimao takve kulere je sigurno neki komad pretekao.

pola mm bi debljina bila taman. 🙂 3mm je tsko obratiti a da bude skroz ravna. zato mi je zlato palo na pamet.

ja imam Asus3650 meni je temp u idle oko 35c,i ja sam pre neki dan skinuo fabricku pastu i stavio sam titan neku najjeftiniju pastu i samo sam jos malo stegao srafove i sve radi normalno(a radila je par dana bez ikakve paste i sve normalno samo je temp bila oko 50c

Da ali ovo je za laptop. Mislim mora biti malo toplija ovoj kutiji 🙂

Nazad
Vrh Dno