Šta je novo?

Rumor: Dell kupuje AMD

Ace Rimmer

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
690
S obzirom na sva događanja u AMD-u nedavno, čak se čini logično u neku ruku. Ako neko želi povoljno kupiti AMD, onda je to definitvno pred izlazak BD i mainstream Fusion čipova.

Shares of Advanced Micro Devices (AMD) are up 42 cents, or 5%, at $8.70, apparently on rumors that the company is a take-out target for Dell (DELL).

I would say the recent departures of senior executives — COO Robert Rivet last week, CEO Dirk Meyer back in January — is still unexplained and can lead to all kinds of speculation.

There’s not a lot of color on the rumor at this point. Is Dell considering making a more integrated kind of product line? Talk about a change in strategy.

AMD has certainly been discussed in chip circles as highly desirable from the standpoint of several potential strategic acquirers based on multiple capabilities, including both its x86 capabilities and its graphics processor expertise. And at the current valuation, a the $6 billion purchase price might present Dell or someone else with a tempting target, if they can raise the financing.

http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2011/02/14/amd-pops-5-on-dell-takeover-rumor/

Uh... "Teorija zavere" bi bila da su videli da ce im Bulldozer biti promasaj, pa sad kroz glasine pumpaju cenu akcija kako bi ih se otarasili.

Ipak je to, za sada, jos uvek samo Internet Rumor, pa nema svrhe trcati pred rudu jer je neko pustio buvu:
Update: My former colleague Ian King with Bloomberg this afternoon digs into this a bit, quoting analyst Patrick Wang with Wedbush Securities, who says “there is no management team there,” at AMD, and that “there is some ‘chatter’ that the company is up for sale,” but that in his view, “it’s a far-fetched possibility.”

Isto ako što je Intel kupovao nV pre par godina...

Kažem ... trenutno se u AMDu događaju veća kadrovska pretumbavanja. Imaju privremenog CEO-a, i još je par ljudi otišlo nakon Dirka. Anand je sam rekao, iz priče se nekim "inside", da će pokušati kompaniju uvaliti ATIC-u. Definitivno se ne radi o regularnoj situaciji.

Što se tiče BD-a i Llana, čini se da pokušavaju stvar požuriti maksimalno. Oba čipa su zakazana za Q2.

Poslednja izmena:
AMD staje na noge. Očekivana nagađanja.

Sada više nije "šaka jada" i može se lepo prodati jer imaju konkurentnu liniju procesora u najavi i konstantan rast akcija poslednjih šest meseci.
U prilog ide i Intelova brljotina sa x67 čipsetovima.

Ako planiraju svoju prodaju (akviziciju), boljeg trenutka nema...

A da nam Mladja podeli koju besplatnu akciju amd😉

Onda ce i ati i nvidia biti u vlasnistvu amera. World domination and stuff like that 🙂

Pa i sada su u njihovom vlasnistvu?

@WebWolf
Inace ne mirisem proizvodjace "brendiranih" masina...a koliko mi je sve to cudno, mislim otkud Dell? Znaci imace svoje procesore, nema vise Intela u njihovim desktop/workstation/server masinama? Sta ce biti sa x86 licencom? Da li ce njihovi procesori biti ekskluziva samo za njihove masine? Cini mi se da se Dell ne bi tako lako odrekao Intela, a da prodaju obe platforme pri cemu je jedna "njihova" mi je suludo.

Poslednja izmena:
Da zele da ih prodaju - mozda ali da Dell njih kupi - nema sanse, nema logike.

Navodno je i Asus zato išao na izdvajanje Pegatrona i Unihana, jer kao ne mogu biti OEM i proizvoditi sve u vlastitoj režiji. I da, tu je još i pitanje x86 licence, makar se pokazalo da je Intel dosta fleksibilan kad ga se pritisne.
ATIC se čini kao najlogičniji izbor s obzirom da su već vako il onako vezani s AMD-om i posredno s Intelom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno