Šta je novo?

B&N Nook Color

Već nekoliko dana se na XDA ništa ne dešava po pitanju novih verzija romova, tako da sam se malo igrao sa aplikacijama, i uverio se da perfektno rade sledeće aplikacije i igrice:
- Parlingo,
- FB reader,
- Cool reader,
- Officesuite Pro
- Thinking Space,
- Sketch Book,
- Titanium Backup,
- Thinkfree office,
- Greader...itd

Gameloft-ove igrice:
- Asphalt 5
- N.O.V.A.
- Dungeon Hunter

Još uvek fali mkv podrška za 720p naslove (iako youtube pusta bez problema sve...)

Jel ti radi novi Android Market na njemu?
(Jel vec bio radio sa romom koji si stavio ili si morao budziti)

Jel ti radi novi Android Market na njemu?
(Jel vec bio radio sa romom koji si stavio ili si morao budziti)

Radi, budzio sam sa novim romom, ali je to sa novom verzijom vec inokorporirano u rom...
Ja recimo nemam sve aplikacije na marketu, posto sam izbacio phone.apk i jos neke aplikacije radi duzeg trajanja baterije, ali u novim froyo romovima je i to reseno...
Trenutno sam na nookie froyo 0.66 , a aktuelna verzija je 0.67, pa cu sacekati jos neki znacajniji pomak.

Skinuo sam sve gameloftove naslove, pa cu ih isprobati i javiti sta radi a sta ne...

Vazi, tnx.
Ja ako budem dobijo ovaj uredjaj, to ce biti pocetkom marta.. dotle ce i honeycomb biti finalan 🙂

Vazi, tnx.
Ja ako budem dobijo ovaj uredjaj, to ce biti pocetkom marta.. dotle ce i honeycomb biti finalan 🙂

Čekam nekoga ko ozeblo sunce 🙂

Nemoj misliti da je Honeycomb bolji od Froyoa, ja nisam probao 4.tu verziju jer sam uređaj uzeo da ga zaista koristim, a ne svaki čas flešujem, i Froyo sasvim lepo radi na njemu. Usput sam ubacio i sve aplikacije koje su mi trenutno potrebne...

Kada izađe nešto dovoljno poboljšano, ubaciću naravno, ali je uređaj i ovako sasvim upotrebljiv...

a da nisi slucajno probao da li je moguce povezati nook color sa nekim 3G internet usb modemom, neki huawei, zte ili slicno?

a da nisi slucajno probao da li je moguce povezati nook color sa nekim 3G internet usb modemom, neki huawei, zte ili slicno?

Ne, na zalost nemam nikoga u okruzenju ko koristi isti...a i nisam video na XDA da iko to koristi. Ako mi se ukaze prilika, probacu, naravno...

kolko ti traje baterija ?

Punim je otprilike svaki drugi ili svaki treći dan. Pri čemu svaki dan nook koristim 3 sata. Bez preterivanja mislim da je neki minimum 6h rada...sa uključenim wifi-jem. Govorim o browsingu, pomalo igrice, tapatalk, i ebok aplikacije...

Oho, pa smorih se više čekajući nekoga...

Ajde, kako si ga nabavio, daj slike futrole, šta planiraš prvo?

donet iz NY, montgomeri futrola sa trakom preko, upoznajemo se polako....
videću, nisam još odlučio

Ok, CM na zadnjem nightly-ju je već u fazi da radi bluetooth (na razdaljinama od pola metra) i DSP delimično (Youtube radi), tako da planiram za vikend da ga ubacim.
Trenutno sam na nookie froyo-u 0.6.6 gde sve to radi (youtube perfektno, ali flash embedded video snimci ne tako sjajno), ali ginger me zove 🙂

Meni danas bas stigo. Igram se sa stock softverom 🙂
Prelep je, kvalitetan, samo pakovanje mu je prica za sebe..
Lepa igrackica nema sta (kao i svi tableti).

AtiRage je napisao(la):
Naci cu vec negde u Novom Sadu (adapter).

Inace treba i SD karticu da uzmem za NC, vecina ROMova se rutuje na samu memoriju uredjaja, jel? A neki imaju i opciju da se pokrenu i sa SD kartice.. Anyways, kakvu SD karticu mi preporucujes (velicina, brzina)?

Gledam silne romove na XDA forumu, jel phiremod 5.1 najkompletniji dosad?
Jel si video nesto novo u vezi HC-a?

Zbog brzine interne memorije, bolje je rom postaviti na emmc...
Sto se sd kartice tice, uzimaj class 6 ili 10 iskljucivo, sve stalo ce ti biti sporo za HC na SD-u...

Phiremod jeste mozda najkompletniji, ali CM je najaktuelniji...
Pokusacu ako stignem da danas ubacim nightly 25...

Najaktuelnije stvari su bluetooth i youtube podrska u zadnijm CM nightly-jevima

Totalni sam newb - kako se stavlja ClockworkMod Recovery na NC?
Ili ako mozes da nam napises neko uputstvo kako da rutujemo.

Mislio sam da probam neki SD rom za pocetak, preporuka?

Koliko sam video na XDA, najstabilniji i jedini ROM koji pušta youtube video kako valja je Nookie Froyo. CM7 koji je mislim baziran na Gingeru je takođe dosta dobar ali zeza video ali rade na tome. HC ne preporučuju dok Google ne pusti source code u javnost, ovo što su do sada sklepali je neki preview HCa. Prava stvar verovatno za dva meseca (kažu za tri nedelje će Google objaviti sors HCa + vreme potrebno da XDA ekipa to utegne da radi kako bog zapoveda).

Ovo su informacije koje sam pokupio čitajući XDA, uređaj ne posedujem ali se ozbiljno razmišljam da ga nabavim. Trenutno nema konkurenciju kada je odnos cene i kvaliteta u pitanju, jasno, to je zbog prirode uređaja ali meni to ne predstavlja problem. Zanima me kako ste došli do svojih Nook Color, da li ste svi preko nekoga nabavili ili ima i onih koji su naručili iz USA (ako je to moguće, sećam se da je 99' bilo izvodljivo kupovati preko B&N sajta)? Za one koji su poručili i stiglo im je, takođe pitanje koliko je iznosilo sve ukupno (uređaj+slanje+carina)?

Hvala unapred 🙂

Ajd ako neko moze da da konkretan link - gubim se na XDA forumu ko coban na vasaru.

@G@W: odgovoricu ti malo kasnije 🙂

Nema me ceo dan, i vec frka🙂
Uglavnom je G@w u pravu, ispravno te savetuje...

Moja preporuka je :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=938200

Sto se nabavke tice ja sam svoj dobio preko posrednika, taki da sam prosao bez carine i post.troskova, ali sam platio neki porez...
Imas na prvoj ili drugij strani detaljno sa sve cenom...

Mislio sam na nesto ovako: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=11044967&postcount=7 (step by step instructions za boot sa SD kartice)
Probavam sad malo ovaj HC preview, ali je on bas preview, nema nista od aplikacija.. ali me interesovalo kako izgleda i radi. Ovih dana cu odraditi djurkashov predlog.

Ja sam moj nabavio sa eBay-a. Platio sam ga 250$ plus 40$ shipping, a o ostalim detaljima ne bih javno. (Long story short, izaslo me oko 200€)
Moja preporuka: nek vam neki rodjak ili drug donese iz USA. Najjeftinije i najmanje komplikacija.

Inace sam prvo probao sa drugom u Kanadi da nesto sredim - nema sanse, B&N i Bestbuy salju jedino na USA adresu.
E sad video sam da ima i na Amazonu da se kupi, ali je bilo valjda 300$ (a oni opet ne salju elektroniku u Srbiju).

Mislio sam na nesto ovako: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=11044967&postcount=7 (step by step instructions za boot sa SD kartice)
Probavam sad malo ovaj HC preview, ali je on bas preview, nema nista od aplikacija.. ali me interesovalo kako izgleda i radi. Ovih dana cu odraditi djurkashov predlog.

Ja sam moj nabavio sa eBay-a. Platio sam ga 250$ plus 40$ shipping, a o ostalim detaljima ne bih javno. (Long story short, izaslo me oko 200€)
Moja preporuka: nek vam neki rodjak ili drug donese iz USA. Najjeftinije i najmanje komplikacija.

Inace sam prvo probao sa drugom u Kanadi da nesto sredim - nema sanse, B&N i Bestbuy salju jedino na USA adresu.
E sad video sam da ima i na Amazonu da se kupi, ali je bilo valjda 300$ (a oni opet ne salju elektroniku u Srbiju).

A futrolu si dobio za dz?

Nego kako se koristi CWM iliti Clockwork Mod prvi put na NC-u? :d

I je'l cu zazaliti ako samo pregazim ovaj originalni softver na NC-u?

NC je zamisljen kao ebook reader, a ti zelis tablet. Sta ce ti originalni softver?

Takodje, poznat je kao jedan od uredjaja koje je najteze (nemoguce) brickovati, i najlakse vratiti na fabricko stanje. Samo prati uputstva (doslovno), i neces imati probleme, a dobices mnogo funkcionalniji uredjaj.

Nego kako se koristi CWM iliti Clockwork Mod prvi put na NC-u? :d

I je'l cu zazaliti ako samo pregazim ovaj originalni softver na NC-u?

Johnny je u pravu, rootovanje i CWM, i nema greske...
Nook postaje makina tek sa ubacivanjem custom softvera, do tada je to samo prosecan i skup uredjaj za ono sto nudi...

Ja sam svoj instalirao izbrisavsi fabricki recovery, ali ti preporucujem i varijantu sa CWM na micro SD ako ne zelis da brises fabricki...

Jos jednom ti ponavljam, dosta citam XDA jos nisam naisao na slucaj da je neko zakljucao nepovratno svoj nook...

Nazad
Vrh Dno