Šta je novo?

Pentium 3 (Pin voltage mod)

lubigor

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2007
Poena
304
Ovo je cisto eksperimentalnog karaktera

Old school trebam malu pomoc ko je ovo radio,situacija je sljedeca

Pentium III Coppermine 1000/256/133/1.75V SL52R
Socket 370 PGA

identi.png

Zelim da podignem voltazu na 2.05V

tutol.png

nije mi jasno koje pinove treba da spojim
p3pinout.gif

jel treba da spojim VID1 - VID2 - VSS ili nekako drugacije

Ovdje ima tutorial al da sam sve shvatio ne bih vas pitao
http://www.overclockers.com/voltage-mod-for-piii-motherboards-the-wire-trick/

VID0 i VID3 da izoluješ i da sa VSS spojoš oba VID1 i VID2. Tako kaže tumačenje tabele. :)

kontao sam i to al me buni ovo (kod njega je drugi procesor)

Unfortunately, the table shows that three pins (VID0, VID1 and VID2) are closed internally (inside the processor and therefore are impossible to change.

This leaves only one option:

I can connect VID3 to VSS

vjerovatno je kako si rekao al eto neka neko jos potvrdi

Poslednja izmena:
Ako su presečeni vodovi na samom procesoru ti možeš da spojiš na socketu. Ili licnom obaviješ oko nožica procesora pa ga tako montiraš u ležište.

voltid.gif

kada sam malo bolje proucio ovu tabelu ,samo treba da spojim VID1 - VID2 - VSS ne treba nista izolovat, sto bi bilo stvarno tesko

VID0 i VID3 da izoluješ i da sa VSS spojoš oba VID1 i VID2. Tako kaže tumačenje tabele. :)
U tom slucaju, cak i kad bi bila moguca izolacija, dobio bi 1.60V.. Tako kaze tumacenje tabele.;)

@lubigor
Jednostavnije i sigurnije resenje je spojiti VID1 - VID0 (1.85V) ili VID2 - VSS (1.95V).

Pa ne čitaš tačno ni ti tabelu kao ni ja. A i ko zna od čega je ta tabela. Možda je za Tualatin a ne za Coppermine...
Tabela se čita tako što "1" znači da je povezano sa VSS a "0" znači da nije sigurno tj. da je "izolovano". Za ono što sam ja napisao bi ispalo (VID0 i VID3 da izoluješ i da sa VSS spojoš oba VID1 i VID2.) 1.75V ali opet ponavljam ko zna za koje jezgro. Sećam se samo da su bilo različiti "pin modovi"...

aj da zanemarimo ovu drugu tabelu jer ne znamo ko je napravio, ova dole post #5 je iz intelovog dokumenta str 21

Product Features Pentium® III Processor for the PGA370 Socket at 500 MHz to 1.13 GHz

ftp://download.intel.com/design/pentiumiii/datashts/24526408.pdf

ja i dalje mislim da za 2.05 treba VID1 - VID2 - VSS jer su VID0 I VID3 vec interno spojeni na VSS tako kaze Intel

Legenda za Intelovu tabelu post #5 (U dokumentu je ova tabela na 21 str)

1. 0 = Processor pin connected to VSS.
2. 1 = Open on processor; may be pulled up to TTL VIH on baseboard
3. To ensure a system is ready for the PentiumIII and Celeron processors, the values in BOLD in Table 2 should
be supported.

Poslednja izmena:
Da, za 2.05 treba spojiti kao sto si napisao, a predlozio sam i drugi, jednostavniji nacin: VID2 - VSS za 1.95V.

@SuperStarr: "0" oznacava internu vezu sa VSS. Ta tabela je za Coppermine, imam negde sacuvanu tabelu i za Tualatin ispod koje stoji (ista) napomena: "0 = Processor pin connected to Vss; 1 = Open on processor"...

Nazad
Vrh Dno