Šta je novo?

GreenPois0n RC5 untethered iOS 4.2.1 jailbreak

Ma da, to ce biti simfree 15 dana. Posle kad se zakljuca bice, nisi trebao skinuti tu aplikaciju ili nisi trebao okrenuti taj broj, to ga je zakljucalo. :d
Ko je to uspeo da napravi simfree telefon na taj nacin? Jel si radio to do sada?

To je potpuno legalna stvar, telefon ti se otkljuchava preko iTunesa shto znachi da to Apple radi, ne neki mesar u prodavnici mobilnih :) Ochigledno UK provajderi imaju neki dil sa Appleom da za neki kesh otkljuchaju bilo koji fon, i to funkcionishe samo za UK, ne moze kod drugih zemalja. To se placa unapred, tako da on nema nishta od toga da ti otkljucha na 15 dana, vec je uzeo pare, ako ce da te zezne nece ga ni otkljuchati :) Ali to ne moze da se desi zato sto imam 100% osiguranje, u sluchaju da to ne uradi, dobijam pare nazad...

A u chemu se to razlikuje od greenpois0na, isto nema nista od aktivacije...

pwnage moze da napravi custom fw i sacuva bb. To je za nas sa 3gs-ovima, jer trik sa TU radi samo na ip4.

Ja sto vise citam ovo meni je manje jasno. :) Imam SimFree fon, 4.2.1. Jel izaslo nesto sto mi omogucava povezem fon na PC, pokrenem program, next, next... i instalira mi Cydia da skidam free aplikacije. Mislim mozda mnogo trazim, ali ovde se spominje milion nekih *******cija, fajlova, bekapa itd... Sorry naivno pitam ali eto nikad se nisam zezao tim stvarma na telefonu...

To ne vazi za sim free telefone. Ako si na 4.2.1, samo startuj greenpois0n i to je ceo posao...

Hmmm, imam iPod Touch 2G MC model. Jailbreak sam radio jednom samo. Imam iOS 4.1. E sad samo me interesuju prva tri koraka. Prvo backup, pa upgrade na iOS 4.2.1. pa onda JB? Jel ok redosled? Pre update-a ne moram nista da cackam na ipodu?

EDIT: Nasao odgovor na prethodnoj strani... Kako coveku promaknu stvari... :/

Poslednja izmena:
Hmmm... zar loader nije trebao nestati nakon instaliranja cydie?

Ne mogu da instaliram ni jedan .ipa file... Kliknem dvaput, ili ga uvucem u itunes i nista se ne desava. Nisam uspeo sa Jailbreakom?

EDIT> Instaliran je Installous, tako da je zajedno sa njim i Appsync...

E i ja imam problema sa Cydia programom. Bio sam nakacen na nekoj mrezi pretodno sam uradio JB sa green p. i dok sam instalirao cydiu pukne mi na nekih 40% instalacije. I sada kada se ponovo nakacim na net da je instaliram on ne da, kaze da je vec ubacena, a kad kliknem da udjem u ikonicu(program) ona istog trenutka pukne. Kako da je uklonim, da bi mogao ponovo da je instaliram?
U pitanju je Ipod touch 2gen koji ima 4.2.1 softver.

uradi reboot, i trebalo bi da ti cydia posle prijavi da neka aplikacija nije dobro instalirana i da ti nudi da je brise

@ pantelejmon

Mozes preko iPhoneBrowser-a da obrises ceo folder u rootu /Application/Cydia.app
i kad udjes ponovo u loader moze da se skine ponovo.

Radio sam restore i dalje mi stoji cydia ikonica, znaci nije je uklonio, samo ukloni onaj loader...
Kako mislis preko iphonebrowsera, da ga skinem sa neta, pa onda da ga ubacim preko itunes-a?

@mr008
E hvala ti druze, evo odmah sam to i uradio, laganim klikom i sve je nestalo kao rukom odneseno... Spasao si me!:)
Jos samo da se nakacim negde na wirless i da uradim ponovo, ovoga puta sve kako treba :d.
A jedno off pitanje, ovaj program ima izgleda velike mogucnosti?

Opet ja sa pitanjima... ;)
Iako je danas duvala kosava i sneg padao kao lud izasao sam do Vukovog spomenika da updateujem cydiu :d
Prvo kod prve instalacije je prijavio da nema dovoljno mesta da instalira cydiu, sto je nemoguce, prazan je bio, pa sam posle iz druge je pokrenuo i prijavio je da je instalirana...
Evo sada sam dosao kuci i prikljucio ipod da isprebacujem igrice medjutim ne moze, kaze da ne podrzava, pa me interesuje koji mu je sada djavo? I da, citao sam po netu da kada se cydia instalira da onaj "loader" nestane, sto kod mene nije slucaj....
Gde se javlja problem?

Opet ja sa pitanjima... ;)
Iako je danas duvala kosava i sneg padao kao lud izasao sam do Vukovog spomenika da updateujem cydiu :d
Prvo kod prve instalacije je prijavio da nema dovoljno mesta da instalira cydiu, sto je nemoguce, prazan je bio, pa sam posle iz druge je pokrenuo i prijavio je da je instalirana...
Evo sada sam dosao kuci i prikljucio ipod da isprebacujem igrice medjutim ne moze, kaze da ne podrzava, pa me interesuje koji mu je sada djavo? I da, citao sam po netu da kada se cydia instalira da onaj "loader" nestane, sto kod mene nije slucaj....
Gde se javlja problem?

pretpostavljam da appsync i installous nisi stavio?

nisam, morao sam da se sklonim sa zime :d
Jel treba oba ta programa da instaliram?
To pretpostavljam da ima preko cydie da se nadje?

installous ce ti sam instalirati i appsync, ali pazi da ga skines sa hackulo repo jer taj j zvanicni

Da moras ta 2 programa da instaliras sa cydia.hackulo.us repo-a, mada kad instaliras installous 4 vec u njemu ima appsync,
ali to sve moze da se instalira i bez wifi-a

Ja sam wifi ruter kupio bash zbog toga da ne trazim besplatni Wifi po gradu kad mi treba jailbreak :) A onda mi je dobro doshao i za PS3, Macbook...

ja sam malopre uradio jb na ipod touchu bez problema, greenpoison rc6. elem uklonio sam onu loader aplikaciju. da li će mi ona možda još nekad trebati, možda nisam trebao da je uklanjam?

Ne treba ti, taj loader sluzi samo da bi instalirao Cydiu.

Vrh Dno