Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Cek, uspravno (vertikalno) ili vodoravno (horizontalno) ili ti zapravo hoces nesto sto ima oba polozaja?

Ako si mislio uspravno onda ovako nesto:

Samnsung-Gakaxy-S-i9000-Desktop-Charging-Cradle.jpg

Vodoravno ima ovaj oficijalni cradle:

galaxy-s-feature-home-cradle.png

Kod nas tesko da ces naci, jedino da porucis sa ebay-a ili slicno.

koliko sam ja isceprkao taj home cradle je povucen iz proizvodnje. osta' od njega samo dugmici

Idi na settings->wireless and network->mobile networks->access point names. Tu napravi novi ap, mislim da moze da se zove kako hoces ali ja sam stavio mrs internet. Podesavanja su ti apn - gprswap, proxy 172.017.088.198, port 8080, username mts, pass 064, mcc 220, mnc 03 (ova dva poslednja nisam ja podesio, tako mi je bilo). Restartuj telefon i trebalo bi da radi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Puno hvala, ja sam koristio neka podesavanja koja su u pocetku i radila ali nikako kako treba ... za apn sam stavljao gprsinternet bez proksi podesavanja ?! Hvala pozdrav !

pozdrav, evo i ja da pitam nesto na ovoj temi - ubacio sam voodoo kernel na telefon, zanima me da li mi je sada za rootovanje telefona potrebno nesto tipa z4root i sl, ili je dovoljno instalirati superuser app sa marketa, kao sto pise u HOWTOu - tj da li ima razlike u funkcijama, ili i jedan i drugi (ili neki treci metod) daju klasicne root privilegije?

takodje, zanima me koji bi bili sledeci koraci za backup ako bih, recimo, hteo da probam neki custom ROM? rootujem telefon, instaliram busybox, zatim titanium backup (sa njim bi trebalo da mogu da bekapujem sve zivo?) a onda pratim korake vezane za konkretan ROM? da pojasnim - galaxy s koristim i za posao, tako da mi treba instant resenje za vracanje na predjasnje stanje, tipa "ok, ne svidja mi se kako ovaj ROM izgleda/radi, ocu da u roku od pola sata vratim telefon u stanje u kojem je bio pre nego sto probao da stavim custom ROM".

unapred hvala na odgovorima, nema potrebe za nekim detaljnim objasnjenjima (bar za sada, nadam se.. ;) ), mislim da bih se snasao sa nekim generalnim smernicama, samo da shvatim kako sve funkcionise i u kom pravcu da trazim po netu..

- Dovoljno je instalirati superuser aplikaciju.
- Da, Titanijum bekapuje sve zivo :)

Ubacio sam neki Rom iz kuhinje, i kada instaliram titanium backup i kada ga pokenem, javi mi da mi tel nije rootovan? Jel se root treba raditi i na nefabickim romovima?

@edit - uspio sam. Pvi put iz nekog razloga nije htio da ga pokrene. Sad ga je superuser preoznao i dozvolio mu pristup.

I ajd posle par nedelja koristenja telefona da iznesem nek prve utiske. U zadnjih par dana nisam puno cackao, stara mi je bolesna, pa sam je prebacio u BG, pa bi zamolio nekoga ko zna, da mi na PM posalje link sa upustvom kako da nabacim neku navigaciju (IGO il sta moze vec) na tel., jer se ne snalazim bas najbolje u BG-u... Hvala...

Da nastavim, koistio sam HD2 godinu dana, ali Android se uopste ne moze ni porediti sa WM. Toliko je mocniji od WM da je to neopisivo. Mogucnosti su neogranicene. Sto god vise cackam po marketima, toliko se sve vise i vise odusevljavam telefonom. Sjecam se poblema oko synca kojih sam imao sa HD2... A ovdje je tako lagano i dobo rijeseno sync sa gmail-omi i sa svim ostalim. Jednom kad se tel root, sto bi mi rekao jedan clan prije par dana "nebo je granica" :)
Ako izuzmem problem koji sam imao prilikom prvog root-a, koji ustvari i nije bio problem oko root-a, vec u duzini poduznog USB kabla, nikakvih poteskoca sa koristenjem fona nisam imao (hvala jos jedanput ljudima koji su do jutra bili sa mnom na otklanjaju problema).
Tel radi jako dobro, sve funkcionise kako treba, ma cista desetka!
Hvala ljudi sto me nagovoriste da uzmem i9000, nisam se pokajao ni 0.01%.

Poslednja izmena:
Ako sam kernel vec nema root, da. Recimo voodoo kernel ima vec root u sebi.
...potrazi iGo My way za rezoluciju Galaxy- a a content mozes prekopirati i sa HD2 ako si imao istu navigaciju. Za Srbiju je najbolja kontrastova mapa. Ima negde na forumu, opucaj search za tacan naziv verzije.

Hvala, za sada se drzim voodooa:)
Ok, potrazit cu veceras, pa ako zapnem pisacu... Hvala

Poslednja izmena:
Ima li neka igra kao sto je teeter (nadam se da nisam lupio) za htc, ono kad lopticu treba da ubacite u rupu? Zapravo, siguran sam da ima, ali koja je najbolja?

Koji je program najbolji za offline navigaciju, sto za kola (turn by turn), sto za pesacenje?

Za limuzinu iGo... za pesacenje, ne znam, ne pesacim, radije se drzim trake za trcanje u teretani :)

Hvala ljudi puno, intairao sam iGO, podesio, radi super.

Telep, super igra, hvala!

Imam problem sa rootovanjem fon (ne mogu da ga uradim :) ) Probao sam sve one one click tools ali nista. Kad mi dodje do onog dela kada u recovery kliknem na update zip on mi kaze da je not verified, inace koristim rom sa romkitchen-a.....

Nisi uspeo da instaliraš rom iz kuhinje? Moraš pratiti uputstvo.

Izvinjavam se sto upadam u temu ali ne vidim temu koja je prikladnija da pitam:
Imam Galaxy 3 na 2.1 sistemu i mogao bih da ga fleshnem na Froyo, ali u slucaju nekih problema s'obzirom da je 2.2 ne oficijelni, dal je moguce vratiti se na oficijelni 2.1 putem KIES-a ili mora opet multiloader???

Thanks

Je l' si flashovao preko Odina ili iz recoveryja?

Posle 2 nedelje koriscenja Darky ROM-a (9.1) oficijelno izjavljujem da je od perspektivnog ROM-a lik uspesno napravio apsolutno smece. Baterija mi uz silne limitacije ne drzi vise od 1.5 dana sto je strava i uzas... Prvom prilikom stavljam kitchen ROM.

Preporuka da zaobiđeš hardcore kernel, jer ga je uništio smanjivanjem osvetljenja. Trenutno koristim voodoo.

Ja sam verovatno budak za ove guglove, može li neko da me uputi na mape za igo za Srbiju? Može na pm.

Preskoči srednji korak!

Pa da. Posle odina direktno JS3. Šta će ti JPX, ionako je matoriji od JPY!

Nazad
Vrh Dno