Šta je novo?

plavi ekran

kali

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2007
Poena
319
poz
imao sam instalirane drajvere 10.12 i radili su ok,ali onda jew poceo da mi se pojavljuje plpavi ekran
obrisao sam ih i instalirao 10.8 drajvere
medjutim plavi ekran se i dalje pojavljuje ali redje
bas malopre kad sam pokrenuo igricu ,doslo je do ucitavanja igrice i onda do zamrzavanja,resetovanja i kad se podizao sistem pojavile su mi se tackice na ekranu ali se sistem ucitao i sad radi kako treba
sta bi moglo da bude problem
nadam se da ste razumeli ;)
hvala

Jesi overklokovao graficku mozda?
Popuni moja masina, da vidimo koje komponente imas...
Skini program HW monitor, jeftin je i mali, on ti pokazuje sve temperature.

Za pocetak probaj da reinstaliras sistem pa onda instaliraj ove 10.8 drajvere koji su ti radili normalno.
Ako se i onda bude pojavljivao BSOD, verovatno je nesto do hardvera (graficka, zbog tih tackica, ili nesto drugo), al to cemo kasnije gledati sta je, u slucaju da reinstal ne pomogne.

Jesi overklokovao graficku mozda?
Popuni moja masina, da vidimo koje komponente imas...
Skini program HW monitor, jeftin je i mali, on ti pokazuje sve temperature.

Za pocetak probaj da reinstaliras sistem pa onda instaliraj ove 10.8 drajvere koji su ti radili normalno.
Ako se i onda bude pojavljivao BSOD, verovatno je nesto do hardvera (graficka, zbog tih tackica, ili nesto drugo), al to cemo kasnije gledati sta je, u slucaju da reinstal ne pomogne.

Matična ploča: Procesor DualCore Intel Core 2 Duo E7200, 2266 MHz (8.5 x 267) Naziv matične ploče Gigabyte GA-P35-S3G (5 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafička kartica ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB)
jel treba jos nesto
e da nisam nista klokovao
Temperatura: Matična ploča 49 °C (120 °F) 1. CPU / 1. jezgra 51 °C (124 °F) 1. CPU / 2. jezgra 54 °C (129 °F) GPU dioda (DispIO) 68 °C (154 °F) GPU dioda (MemIO) 84 °C (183 °F) GPU dioda (Shader) 71 °C (160 °F) WDC WD1600AAJS-00PSA0 44 °C (111 °F) WDC WD2500AAKS-22VSA0 45 °C (113 °F)
evo temperature preko everesta
nisam nista klokovao

Poslednja izmena:
Te temperature su previsoke!
Najverovatnije se pregreva komp cim ga opteretis pa se zato gasi.
I ja imam istu graficku pa mi je temperatura u mirovanju ispod 40.
Treba da: ocistis sve kulere od prasine, podmazes ventilatore, promenis pastu na procesoru i grafickoj, nabacis par ventilatora na kuciste da imas dobro strujanje vazduha.

7882733f50cd0efeb67177dbed7bf469e2dbdb2.jpg
[/IMG]
7882736c5b8e07b762e1a382f337db38b5205a3.jpg
[/IMG]

nadam se da sam dobro postavio
evo ovo je pocelo da mi se pojavljuje prilikom pokretanja
u cemu je problem

Poslednja izmena:
Pa u tom upozorenju pise da drajveri nisu kompatibilni sa tom verzijom sistema.
Skini nove drajvere sa neta, 11.1 je trenutno aktuelna verzija.
Jel ti 32bitna ili 64bitna sedmica?

Da ne bi otvarao slicnu temu,zeleo bih ovu da iskoristim,jer se i meni desio plavi ekran,ali nije isti problem.
Ovako,covek koji mi je pre pomagao oko ciscenja windowsa od virusa itd.poslednji put kada smo skenirali windows,nije nasao nista.a skenirali smo ga zato sto mi se komp restartovao jednom ili 2 puta dnevno,npr.kada odem na neki link na netu,(ne bitno kojem...).I posto nije nista nasao,rekao mi je da ga odnesem u servis da mi urade dijagnostiku,i da vidim da nije do nekog hardvera,medjutim ljudi u servisu su mi rekli da je prosao sve testove i da mi je hardver ispravan i da se to desava zbog starosti kompjutera.
I desi mi se pre par minuta ovaj ekran kada sam kliknuo na neki link,i to mi se drugi put desava, tim sto se prvi put desilo pre mozda mesec ili vise...ista slova isto sve.i posle kada restartujem komp. normalno se sve desava kao da nista nije bilo,mozete li mi reci zbog cega je ovo izbacio.mislim se ozbiljno da mozda obnovim sistem(ako je eventualno ostecen)u pitanju je windows xp profesional.

dsc00306mk.jpg

Izvinjavam se zbog drugog uzastopnog posta,cisto da navedem i koju staru kantu imam.

cpu amd athlon 2200+ (1.8ghz)
maticna je neka znj.ne mogu da se setim prave oznake pocinje sa kt...
ram memorija 1gb i pored nje 256mb.ista marka.mislim da je kingston ili transcend,ne secam se :D
graficka ati radeon 9600 pro 256mb dd3 agp...
hdd maxtor 40gb i dve optike dvd i dvdrw.
i napajanje 300w

Reinstaliraj sistem. Ako se opet bude pojavljivalo onda nesto od hardvera zeza!
Resetuj bios, vrati sve na default vrednosti.
Proveri sve temperature, istestiraj ram.
Nesto mora da zeza :D

Pa reinstaliracu sistem,a bios mi je na default-u,jedino sto mi stoji je da je prvi boot dvd rom,a drugi hdd.ram nije sigurno,testiran je,jedino temperature nisam gledao,osim hdd-a.KOmp je nosen na izduvavanje i dijagnostiku,i nije bilo problema,e sad ja da pitam,da li moze combo fix da zaj*** sistem prilikom ciscenja sistema od raznih pakosti,jer sam to 3 puta radio?

Posto ne mogu da izmenim poruku,obnovio sam sistem,i za sada da kucnem u drvo sve je kako treba :D

Te temperature su previsoke!
Najverovatnije se pregreva komp cim ga opteretis pa se zato gasi.
I ja imam istu graficku pa mi je temperatura u mirovanju ispod 40.
Treba da: ocistis sve kulere od prasine, podmazes ventilatore, promenis pastu na procesoru i grafickoj, nabacis par ventilatora na kuciste da imas dobro strujanje vazduha.

Markulja
ja te poslusao izduvao sam komp da mi je temp pala za skoro 20C
instalirao sam 11.1 drajvere i ponadao se da je sada sve u redu
medjutim evo posle par dana pocelo opet da brljavi
opet mi se pojavile tackice prilikom podizanja sistema ,plavi ekran i onda se sistem podigne ali me pita kako da ga pokrenem
izaberem normaly i onda mi se pojavi da je bilo nekih problema
kad sam izabrao da pogledam sta je pravilo problem ono mi je pojkazalo sledece

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 9242

Additional information about the problem:
BCCode: 116
BCP1: 85E19008
BCP2: 8E8F0BAC
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\021611-22620-01.dmp
C:\Users\Kalikali\AppData\Local\Temp\WER-39109-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

e sad meni tu nista nije jasno
pomagaj i ti a i svi koji shvataju u cemu je problem

Jesi li pre instalacije novih drajvera reinstalirao sistem?

Koje napajanje imas?

Reinstaliraj sistem pa onda instaliraj nove drajvere za graficku.

Reinstaliraj sistem pa onda instaliraj nove drajvere za graficku.

ma pazi ovako
meni nije jasno jedno,ocistio sam komp ,pale temperature i to dosta,klinac je posle toga igrao igrice normalo par dana i odjednom pocne da se gasi i pojavljuju se tackice i plavi ekran
e sad danas kad je klinac pokrenuo igricu odmah posle pokretanja komp se resetovao ,ali prilikom dizanja sistema jaa nisam imao sliku na monitoru,nego posto mi je komp povezan sa TVom ,tamo sam imao sliku
ugasio sam komp i posle nekih sat vremena sam ga ukljucio i ja sam imao normalnu sliku i na monitoru ,nije se igrala igrica posle toga i evo radi mi sve normalno
nadam se da me razumes

Pod obavezno prvo REINSTALIRAJ sistem!!!!
Ukoliko reinstal ne pomogne, najverovatnije ce biti da je grafika otisla, odnosno polako odlazi, u vecna lovista... Visoke temperature su joj dosle glave.
Ali opet ni to ne mozes biti siguran, dok se sve komponente ne istestiraju. Za pocetak nadji neki racunar koji ima pci-e slot za graficku i kvalitetno napajanje i probaj kako ce se tamo ponasati grafika.

Za testiranje grafike skini program furmark i pusti Stability test. U njemu imas i ocitavanje temperature, prati kako se krece.

Nazad
Vrh Dno