Šta je novo?

460 vs 560, ali realno

enternamehere

Cenjen
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poena
154
Sad samo da razresim jednu stvar. Poslednje nedelje bitno su se promenule cene grafickih te sada GTX 460SE Gainward kosta 15500 i Gigabyte 18000 po 1000 din manje nego ranije, a MSI Hawk 17700 sto je manje za 2300.

Dok najjeftiniji GTX 560 Ti iznosi 22800 (Gigabytov), a MSI Hawk 23600.

Mene interesuju nekoliko stvari:
1. da li se isplati dodavati 5000+ dinara na razliku generacija,
2. da li Gigabyte stvarno daje 3 godine garancije na graficke, ako ne onda uzimam MSI hawk zbog kulera ili gainward ako dobijem manje od ocekivanog novca,
3. sta mu znaci ono SE na gainwardu?

nigde osim za gigabyte nisam nasao reci o garanciji. za gigabyte sam procitao i na nasem i na nekom kojem tipujem da je hrvatski da daje 3 godine ali to je bilo u septembru i sada da jurim koji je to sajt mi predstavlja problem.

sto se tice ostalih proizvodjaca cenim ono sto pise na stranicama samih radnji, to je uglavnom 1 godina skoro svuda.

zato kontrolisem tu informaciju za garanciju

Sad samo da razresim jednu stvar. Poslednje nedelje bitno su se promenule cene grafickih te sada GTX 460SE Gainward kosta 15500 i Gigabyte 18000 po 1000 din manje nego ranije, a MSI Hawk 17700 sto je manje za 2300.

Dok najjeftiniji GTX 560 Ti iznosi 22800 (Gigabytov), a MSI Hawk 23600.

Mene interesuju nekoliko stvari:
2. da li Gigabyte stvarno daje 3 godine garancije na graficke, ako ne onda uzimam MSI hawk zbog kulera ili gainward ako dobijem manje od ocekivanog novca,
3. sta mu znaci ono SE na gainwardu?

Ovako otprilike je GTX560 TI jaci od GTX460 kolko je i skuplji 20-30% jaci :) Ja da sam na tvom mestu isao bi na 560-tku kompletniji proizvod full cip dosta optimizovan ;)

Ju ala sam ja nesto pomesao, upravo sam video da svi imaju 36meseci garancije, a gledao sam po sajtovima firmi.

Zakljucak: izbaci pitanje broj 2.

Ostalo mi je jos samo jedno pitanje:

Pa jeftinija od Gainwarda GTX460SE je samo Palit Smart, ali nju sam vec prostudirao na palitovom sajtu i odmah batalio. No dobro, ako se isplati onda u redu, jos sam pronasao Sapphire 6950 za 23850, ali posto bih sigurno jurio i neku slabu nvidiju za physx, onda da se ne zamajavam sa tim AMD+nVidia i da uzmem graficku sa svim tim koja ce da valja na duzi vremeski period.

Kolike su sanse da ce da pojeftine dok izadju intelove maticne sa poparavljenim cudom na njime?

Velike sanse mozda cak tad bude i blizu 20k dindji :)

U pa onda super, da ne uzimam kredit ili zajmam velike novce. Razlika ova dva sokola je 5900 din, ako kazete da je 20% perfomansa razlika, onda tolike pare ne vrede, ali ako smanje za 2000-2500 mozda cak i na samo 3000 din razlike, onda uzimam 560.

Nesto mi se svidjaju te graficke sa po dva vrtilatora.

Zna li neko jel moj PSU dovoljan za gtx560 ti, imam na 2*6pin al na istoj grani.

Ajde da ne otvaram novu temu- konfiguraciju iz potpisa bih malo oc-ovao i stavio msi 460 gtx hawk.... koliko sam ukapirao ta kartica nudi svarno dosta za pristojne pare ( 170 eu ).... da li uopste treba razmatrati neku ati karticu....

Ako ne misliš uskoro da menjaš CPU i ploču, možeš da prištediš i još koji dinar i uzmeš GTS450 1GB za oko 100e... Ili možda da sačekaš GTX550 za mesec dana, ionako tek za mesec dana stižu neke dobre igre (Crysis 2 i par drugih)?

nadam se da bulletstorm izlazi 22.02.2011
Da imamo sta da igramo :)
550 ce biti dobra kupovina(u odnosu na 6850,460hawx npr)

Ako sam dobro razumeo 460gtx je prejak za moj procesor cak i kad je overklokovan?

I nije mi cilj da pristedim pare- 170 eu mi je sasvim prihvatljiva suma....

Poslednja izmena:
Poređenje gtx 460 oc-ovane na klokove stock gtx 560:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=28691&page=1

Ovi klokovi su sasvim realni za gtx 460, tako da se razlika u odnosu na stock gtx 560 svodi na nekih 10%. S tim da gtx 460 ima još OC potencijala.

Možda gtx 460 i jeste overkill za tvoj proc (kao i za moj), ali barem rešavaš pitanje grafike za naredne 2 godine minimum (za razliku od gts 450).

Nazad
Vrh Dno