Šta je novo?

U toku je povećanje brzine za ADSL korisnike?

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
Pozdrav svima
Juče sam na sajtu oriona video obaveštenje da će od 01.02. Brzine neta biti povećane izmedju ostalog i moj paket od 4mb će biti povećan na 6mb.ja se napravim grbav pa pitam od kada će to biti i ona kaže kao pa tako samo piše njeno “predviđanje “ je da će to biti tek od marta:)
Onda jos piše da će oni koji su njihovi korisnici duže od 24m imati popust od 10% i pošto ja plaćam net online karticom pitam je kao kako ja to mogu iskoristiti i kaže meni pametnica da moram da perjem kod njih sa neobee.moje pitanje je bilo pda zar vi niste jedna firma a ona odgovara kao da jesi ali da to nešto lose funkcioniše i onda moram ovako da uradim kako je predložila.
Haos :)
Saopštenja

28/01/2011 | Saopštenja
Povećanje brzina ADSL paketa
Od 1. februara 2011. godine Orion telekom je za svoje korisnike pripremio nove ADSL pakete sa povećanim brzinama uploada i downloada.

Korisnicima paketa HOME 1024 povećali smo brzinu protoka za cak 50%. Kao nagradu za vernost prvi mesec koristite paket sa povećanom brzinom po staroj ceni.

Ako koristite HOME 2048 paket spremite se za duplo veću brzinu i to po istoj ceni.

Korisnici HOME 4096 paketa dobijaju brzinu od 6Mb po staroj ceni.

Uskoro opširnije...

Detaljnije
http://www.oriontelekom.rs/orion_telekom/press_centar/saopstenja.241.html?type=news&newsId=18

http://www.oriontelekom.rs/privatni_korisnici/internet/adsl/povecanje_brzine.467.html

Nesto nije ok u toj Orion zajednici. Danas je 01.02.2011 i po logici sve bi trebalo da radi na vecim brzinama. Meni je i dalje 4Mb/s konekcija. Imao sam problema sa Telekomom i juce u razgovoru covek iz Telekoma kaze da se promene brzina obavljaju preko racunara i da tu nema rukomatike sto znaci da bi danas sve vec treabalo da radi ali nije tako. Ovo i kasno pojavljivanje saopstenja pokazuje da tu nesto nije ok, izgleda da smo to povecanje brzine kod Oriona iznudili pisanjem po raznim forumima medju kojima je i ovaj. Kad ce to tehnicki biti realizovano to je enigma. Da u Orionu nisu "slozna braca"i da tvoja prica pije vodu je i to sto sam dojavio Orionu novu adresu (novi komunisti mi prekrstili ulicu) pre 4 meseca, stigle mi uplatnice a na njima i dalje stara adresa. Ja zakljucujem da uplate i dalje idu na racun Neobee, baza Neobee nije izazurirana jer im Orion nije dostavio podatke. Izgleda da to udruzivanje u jednu firmu bas i ne ide kako treba.
Sad na sve ovo ako i bude povecanja brzine koju su obecali brine me i Lelekom jer kad pogledam u neke postavke rutera Errored second - Downstream je ogroman, to se vrti kao brojilo kad ukljucis grejalicu. Lelekom je radio neka prespajanja pa sam zahvaljujuci njihovom "uspesnom radu" ostao 5 dana bez telefona i interenta, juce su me prespojili na neki drugi kabel, sad imam telefon i internet ali ovi errori vrte se ko ludi.

Poslednja izmena od urednika:
@lega99

a sada ako pogledas prvu stranu ove teme videces da si se brinuo zabadava. pa dobijas veci paket po manjoj ceni, kao sto sam ti i govorio da ce tako biti.

e sad sto se tice prebacivanja na veci paket, *** moras da svatis da smo mi ipak srbija i da ovde nista nije onako kako izgleda nego sve naopako se radi. tako da verujem da ce mozda u toku noci da puste ili u toku sutrasnjeg dana. ali vise nema odlaganja sada moraju da puste vece brzine hteli oni to ili ne.

nego evo sta mene muci:

kada skidam drajvere sa nvidia download mi ide katastrofalno, odnosno nece da predje 400 kb/s dok kada pustim torrente idu dosta bolje i brze. evo slika.

24vji2b.jpg

2mra6mp.jpg

Poslednja izmena:
Meni se ovo dopada:

@lega99

nego evo sta mene muci:

kada skidam drajvere sa nvidia download mi ide katastrofalno, odnosno nece da predje 400 kb/s dok kada pustim torrente idu dosta bolje i brze. evo slika.

Moguce, kad skidas sa nvidia ti koristis http ili ftp i ko zna kojig je kapaciteta taj sever i kakv je rutiranje. Kad ides sa torrentom ako su dobri seedovi (imaju velike brzine uploada, to je za nas SF) izvucices maksimum od konekcije. Bas kod skidanja kojekavih drajvera sa sajtova proizvodjaca uvek sam imao malu brzinu. Desavalo mi se da sa Operom ako joj dam da radi kao torrent klijent svucem file brze nego sa klasicnim torrent klijentom.

Sto se tice povecanja brzine ne bi oni povecali da mi nismo ovde i po ostalim forumima dizali frku. Ja sam od Oriona na moj mail u kome im zameram to oko brzine dobio odgovor da je sve preko 4Mb/s diskutabilno da li bi radilo, a onda ja pogledam njihovu ponudu i vidim da su nudili i 16Mb/s pa se zapitam ko je tu lud. Svi oni gledaju da izvacare sto vise mogu pa ako ne moraju nece povecati ili ce smisliti novi "proizvod" kao banke koje stalno reklamiraju neke nove proizvode a svako sa gramom mozga zna da banke nista ne proizvode nego otimaju pogotovo kod nas gde na 7-8 miliona stanovnika ima preko 30 banaka i sve profitiraju.

Poslednja izmena od urednika:

Ja sa ovim ubzanjem konačno dobih simetričnu vezu :smash:

Brzina uploada stvarno i jeste ovolika (6/1 paket) ali download od 6Mb imam samo od 2 do 10 ujutru i tada je i ping pristojan. Ostali deo dana je ovakav, a net se isto ponaša svima na mojoj centrali bez obzira dali su kod telekoma ili nekog drugog provajdera.

U Beotelu mi kažu stvar je do telekoma, a u telekomu da će stvar ispitati i tako od jesenas...

ocigledno je da si mamin i tatin sin kada se ovako frljas ciframa i da u zivotu nisi zaradio ni za lizalicu cupa cups a kamoli tih 6000 dinara. lako je tako pricati kada se zivi ko parazit na mamin i tatin racun i samo izmisljati, a samo kada se prvi put oznojis i zaradis neke pare i svatis koliko ih je tesko zaraditi a tako lako potrositi, nebi sada tako pricao.

Samo da ti kazem da radim u jednom provajderu, a fakultet imam zavrsen ! Izneo sam svoje mislje i revololtiran sam kako internet lose radi , hocu da platim ali da radi !!!

Novi cenovnik kod Oriona http://www.oriontelekom.rs/privatni_korisnici/internet/adsl/cenovnik.468.html
Deluje ok.Ja čekam da mi povećaju na 6/1, ali oni prvo zovu da li želiš povećanje brzine ili smanjenje cene.Razmišljam da se vežem na 2 godine ponovo za njih, ali videću.

Ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, kad sam juce postovao bilo je:

HOME 4096 Orion ADSL 6 6Mbps/768Kbps 2.937

Sad je
HOME 4096 Orion ADSL 6 6Mbps/1024Kbps 2.937

Pitam se samo kad ce to povecanje brzine? Sad se nude ugovori? Zasto? Ja sam potpisao ugovor pre mnogo godina sa firmom Neobee, Neobee je postao clan Orion grupe i Orion je duzan da postuje ranije potpisan ugovor. Sta ja sad dobijam ako potpisem novi ugovor ili ne potpise, koliko vidim drasticno nizu cenu a za sve 3 email adrese, 50 SMS poruka (kako to ne znam ni da radim).
Ovo mi sve lici na navlakusu, ugovor na 2 godine 6Mbps/1024Kbps 1990 din, flat, to mi zvuci kao SF, koliko ce dugo biti ispostovana ta cena, sta ako se raspadnu?
Ovo zvuci jos fantasticnije Orion ADSL Max, Max/1024Kbps
Koliko je taj Max ako su mi na e-meil odgovorili da je sve preko 4Mbps tesko izvodljivo zbog losih linija. Cena za potpisivanje ugovora na 2 godine samo 2.490, ja u ovo ne mogu da verujem

da ali ti kada si podpisivao ugovor nije bilo 1.5 mb nego si podpisao ugovor na 1 mb a dobio si 4 mb po ceni 1 mb. nisu ni oni ludi. znali su oni sta rade. verovatno da ce svima povecati ali ako se zainate da teraju mak na konac svakog od nas ponaosob mogu da puste na brzinu koju oni hoce i koja njima odgovara. ali verujem da ni nemaju toliko sposobne ljude a nece ni da se zezaju sa time.

Naravno, ali ako se tako gleda, onaj ko je potpisao ugovor u decembru na 1Mbit - sada je dobio 1.5Mbit - zar nije ista situacija?

Evo mene su vratili sa 4Mbit na 2Mbit, ptt ADSL. Kazu mi na call centru da je telekom povecao na portovima a da oni jos nisu doneli odluku o tome koji ce paketi biti povecani... Covece koji fail! Prokleta drzavna kompanija... vrlo sam blizu da promenim provajdera...

http://www.oriontelekom.rs/orion_telekom/press_centar/saopstenja.241.html?type=news&newsId=18

http://www.oriontelekom.rs/privatni_korisnici/internet/adsl/povecanje_brzine.467.html

Nesto nije ok u toj Orion zajednici. Danas je 01.02.2011 i po logici sve bi trebalo da radi na vecim brzinama. Meni je i dalje 4Mb/s konekcija. Imao sam problema sa Telekomom i juce u razgovoru covek iz Telekoma kaze da se promene brzina obavljaju preko racunara i da tu nema rukomatike sto znaci da bi danas sve vec treabalo da radi ali nije tako. Ovo i kasno pojavljivanje saopstenja pokazuje da tu nesto nije ok, izgleda da smo to povecanje brzine kod Oriona iznudili pisanjem po raznim forumima medju kojima je i ovaj. Kad ce to tehnicki biti realizovano to je enigma. Da u Orionu nisu "slozna braca"i da tvoja prica pije vodu je i to sto sam dojavio Orionu novu adresu (novi komunisti mi prekrstili ulicu) pre 4 meseca, stigle mi uplatnice a na njima i dalje stara adresa. Ja zakljucujem da uplate i dalje idu na racun Neobee, baza Neobee nije izazurirana jer im Orion nije dostavio podatke. Izgleda da to udruzivanje u jednu firmu bas i ne ide kako treba.
Sad na sve ovo ako i bude povecanja brzine koju su obecali brine me i Lelekom jer kad pogledam u neke postavke rutera Errored second - Downstream je ogroman, to se vrti kao brojilo kad ukljucis grejalicu. Lelekom je radio neka prespajanja pa sam zahvaljujuci njihovom "uspesnom radu" ostao 5 dana bez telefona i interenta, juce su me prespojili na neki drugi kabel, sad imam telefon i internet ali ovi errori vrte se ko ludi.

Zvao sam ih danas i kazu da je potrebno da pozoves orion sa broja na kojem se nalazi adsl i izjasnis se da li hoces da ostanes na starom paketu po nizoj ceni ili ides na novi po staroj ceni.

Cekaj, mi treba da zovemo Orion a da se oni nisu udostojili ni da posalju mejl da su povecane brzine?

Imas obavestenje na sajtu vec nekoliko dana,mislim da je suludo slati svakome email kad su svi upoznati sa time a i ovde se trabunja o tome vec vise od 2 nedelje.
Mogu da potrvrdim da ni u nekim normslnim zemljama ne salju email nego ti samo povecaju brzinu.

Ako mogu redovno da salju mejlove i podsecaju da je 5, pa 3, pa 1 dan preostalo do isteka mesecne pretplate, ne vidim zasto bi bio i najmanji problem da posalju jedan jedini grupni mejl, tako da se tu apsolutno ne slazem sa tobom.
Sa druge strane, ovde je bilo price o tome da li ce onima koji su vec imali 4Mbps povecati na 6 ili ih ostaviti na 4 sa smanjenom pretplatom. Ja sam platio za mesec februar po starom a sada se toliko placa za 6, a i dalje mi je 4. I kako ja da znam da treba da iz zovem da bi meni povecali brzinu? Pokazi mi gde to pise na sajtu?

I jos jedno, mislis li da svi korisnici ADSL-a u Srbiji non stop vise po forumima? Ja sam ovde pa znam, ali isto tako znam mnoge koji nisu imali pojma o povecanju dok im ja to nisam rekao.

Povecano i kod mene na Beotelu, u praksi 1.5 mbit ne prelazi 155/ 26 kb/s.

ni meni kod beocitija nisu povecali preko 4mbps, i ja placam za 6-16, rekli su do kraja nedelje,
a ni ovih 4 mi ne radi kako treba vec danima

nema evo lopuze iz euneta stavili ogranicenje na 3072/512 Kbps... a taman mi bilo lepo na 4Mb ovih par dana xD msm sta njih kosta da mi ostave full brzinu kad je telekom vec pustio link... al ae neka im taj 1Mb... bar je full 3072/512 Kbps posto je link od 4 ...

Sinoc meni povecali kod Oriona, tj. Sezama. Stoji i u statusu rutera da je 8/1... Prvo digli UL, pa sad i DL i UL.

1139889155.png

Ako mogu redovno da salju mejlove i podsecaju da je 5, pa 3, pa 1 dan preostalo do isteka mesecne pretplate, ne vidim zasto bi bio i najmanji problem da posalju jedan jedini grupni mejl, tako da se tu apsolutno ne slazem sa tobom.
Sa druge strane, ovde je bilo price o tome da li ce onima koji su vec imali 4Mbps povecati na 6 ili ih ostaviti na 4 sa smanjenom pretplatom. Ja sam platio za mesec februar po starom a sada se toliko placa za 6, a i dalje mi je 4. I kako ja da znam da treba da iz zovem da bi meni povecali brzinu? Pok

I jos jedno, mislis li da svi korisnici ADSL-a u Srbiji non stop vise po forumima? Ja sam ovde pa znam, ali isto tako znam mnoge koji nisu imali pojma o povecanju dok im ja to nisam rekao.

Odes u prodavnicu da kupis mleko i pogledas rok trajanja jer znas da tu pise a sigurno ti nece reci ona zena sto slaze to mleko dokle traje.Ako si nacuo ili zelis da se informises o necemu odes na njihov sajt ili pozoves telefonom i to je to.Do juce smo svi imali dial up i to je to a danas kad imammo adsl jos trazimo da nas obavestavaju emailom...misliiiiiiiiiim...nemoj da zalazimo sad u tu problematiku kako smo svi iznenada postali mnogo bitni i kako bez nas ne mogu nikako.Mislim da je bolje da se ponasamo ko ljudi i kad te nesto zanima pozoves i pitas a ako njih jednom to smori da im telefoni zvrce po ceo dan mozda odluce da posalju taj email.
Kao sto sam rekao ja sam odmah otisao na njihov sajt i par dana pratio dda li ce doci do izmena u cenovniku i paketima pa kad se pojavilo nazvao i dobio sve informacije.
A tos to kazes kako ti da znas da treba da zoves...pa ne znas,nisam ni ja znao dok nisam pozvao )))

Poslednja izmena:
Poredis ponasanje velike firme koja nudi samo internet usluge ADSL-a i hostinga sa prodavnicom u kojoj se svasta moze kupiti ukljucujuci i mleko? Nemoj me zezati molim te. Sa druge strane zasto veliki lanci megamarketa kroz novine salju podatke o akcijama, snizenjima i ostalom? To je isto kao grupni mejl za sve korisnike.

Druze, ti meni pricas o tome koliko je tesko ili ne poslati jedan grupni mejl? Sa svakog foruma gomila mejlova stize svakodnevno i uopste ne vidim zasto ne bi poslali jedan najobicniji mejl? Da ih ne kosta nesto da posalju svojim korisnicima mejl?

A to obavestavanje svojih korisnika (bilo novih bilo dugogodisnjih) se zove briga o korisnicima. Meni sada salju mejl samo kada treba da im platim. E pa meni je bitno da mi posalju i o njihovim akcijama. Zalim, ali nisam toliko uzaludan da visim svakodnevno na njihovom sajtu i cekam kada ce oni da se smisle da postave novi cenovnik ili novo ne znam sta. Ocekujem da mi to posalju mejlom.

Pogotovo sto su o nekim akcijama pre nekih 6 meseci i slali mejlove, tako da ovaj tvoj gornji komentar zaista ne stoji.A povecanje brzina za istu cenu je veoma dobra vest za sve korisnike.

Ja treba da ih zivkam i cekam ne znam koliko da se oni jave? Zaista mi ne pada na pamet. Nekada davno bih, sada ne.

+1

@Bocy

tako je, jer dok sam ja bio na sezamu sam samo primao email kada sam trebao da platim racun i kada su me obavestavali koliko mi je dana ostalo do isteka tog meseca i da treba da platim racun.

a sto se tice promocija oni treba da nude te promocije i da informisu korisnike i istima jer ako neko nezna kako ce da podpise novi ugovor i ostane kod njih ako nije obavesten. znaci necu ja zvati svaki dan i pitati jel imate neku novu pormociju jer ja sam uzeo ono sto mi se tada cinilo zaniljivo dok su oni ti koji treba da te zainteresuju i navuku da dodjes u poslovnicu i podpises novi ugovor na godinu dana ili dve godine po povoljnijim uslovima.

@sakall

pa da nije nas nebi imao ko da im pravi priliv novca svakog meseca u njihov dzep. jer da nema nas nema ni para. tako da smo mi jako bitni i da trebaju da se trude da te zadrze sto vise i da te zainteresuju za sto bolju ponudu jer ako te zaintresuje ponuda i podpises ugovor na godinu ili dve znaci njima jos 12-24 meseca priliva novca od tebe. jer sta njemu vredi promocija ako nisu nikoga obavestili a ti vidis kod drugog provajdera slicnu ili bolju promociju ili cak losiju od ove sto ti imas ali opet povoljniju nego sto je kod njih trenutko gde si sada i sta ces da uradis? naravno otices da zatrazis migracioni kod i kada te upitaju pa sto ti kazes sto oni ti onda nude kojekave uslove samo da ostanes kod njih.

evo ti primer: dok sam bio na sezamu sam dobio onaj mali beli budjavi modem, da bih uzeo ruter sam moro da platim oko 2000 dinara onda na koriscenje i nije bio moj nego sam platio iznajmljivanje necega sto bi oni trebali da daju na koriscenje po potrebi od potraznje korisnika. onda sam od njih otisao na verat i po istoj ceni koju sam placao kod sezama sam dobio isti paket, dobio gratis 1 meseca neta, i jos dobio ruter na koriscenje. onda pred istek mog ugovora sa njima sam video kod telekoma novu akciju i kada sam otisao u verat da sa njima prekinem saradnju onda su poceli da mi nude kojekave povoljnosti samo da ostanem uz to su mi cak nudili i mesec dana gratis samo da ostanem kod njih, na sto sam im rekao: ajde da dajete tri meseca kao sto mi sada daje telekom pa da i razmislim ali vi necete pa ce te zbog vase neangazovanosti izgubiti jednog korisnika a nisam bio jedini koji je taj dan raskidao uslugu sa njima.

a da su bili malo angazovaniji pa da su mi slali promocije i kojekave ponude pred istek ugovora pa da me na taj nacin pokusaju pridobiti dali jos godinu ili dve nije bitno ali oni nisu hteli da se muce a kada je doslo do toga da treba da odem e onda nude sve samo da ostanem. e pa tada ja iz inata sam presao na telekom. jer do tada nije bilo nicega a sada odjedared moze sve.

onda sam jos u par navrata dok sam bio kod sezama pisao im na email pa zvao telefonom i pitao dali za stare korisnike jer sam kod njih bio jos kada su u novom sadu uveli adsl sam im ja bio prvi korisnik koji je tada uzeo 512 net i po uplati tog prvog meseca sam tada dobio jos dva meseca gratis, dali imam neke benificije u placanju tipa kao sto je ptt bio dao svojim korisnicima tada i koja ima i sada. a to sam ih pitao skoro posle dve godine koriscenja neta i bio je odgovor pa nema pa ovo pa ono i samo su vrdali i *****avali. casa koja je prelila da ih napustim je bila ta kada su poceli da mi seku brzinu, 12 sati imam full net onda 12 sati imam 20 kb/s. znaci da je greska nije bilo sanse jer svaki dana u isto vreme je pocinjali i u isto vreme se prekidalo a kada sam trazio obrazlozenje zasto to rade oni su se pravili ludi i kao cudili kako je to moguce.

tako da su korisnici jako bitni za provajdera samo ga treba znati zadzati i impresionirati raznim ponudama da bi ostao sto duze kod istog.

Poslednja izmena:
Ja mislim da ne treba vise nijedna rec posle ovakvog posta.
SVAKA CAST!!!

nema evo lopuze iz euneta stavili ogranicenje na 3072/512 Kbps... a taman mi bilo lepo na 4Mb ovih par dana xD msm sta njih kosta da mi ostave full brzinu kad je telekom vec pustio link... al ae neka im taj 1Mb... bar je full 3072/512 Kbps posto je link od 4 ...

Je l' to Loyalty 2?

jeste a zaboravio sam da napomenem evo vec na prvom racunu su mi stavili cenu 1550...

+1

@Bocy

tako je, jer dok sam ja bio na sezamu sam samo primao email kada sam trebao da platim racun i kada su me obavestavali koliko mi je dana ostalo do isteka tog meseca i da treba da platim racun.

a sto se tice promocija oni treba da nude te promocije i da informisu korisnike i istima jer ako neko nezna kako ce da podpise novi ugovor i ostane kod njih ako nije obavesten. znaci necu ja zvati svaki dan i pitati jel imate neku novu pormociju jer ja sam uzeo ono sto mi se tada cinilo zaniljivo dok su oni ti koji treba da te zainteresuju i navuku da dodjes u poslovnicu i podpises novi ugovor na godinu dana ili dve godine po povoljnijim uslovima.

@sakall

pa da nije nas nebi imao ko da im pravi priliv novca svakog meseca u njihov dzep. jer da nema nas nema ni para. tako da smo mi jako bitni i da trebaju da se trude da te zadrze sto vise i da te zainteresuju za sto bolju ponudu jer ako te zaintresuje ponuda i podpises ugovor na godinu ili dve znaci njima jos 12-24 meseca priliva novca od tebe. jer sta njemu vredi promocija ako nisu nikoga obavestili a ti vidis kod drugog provajdera slicnu ili bolju promociju ili cak losiju od ove sto ti imas ali opet povoljniju nego sto je kod njih trenutko gde si sada i sta ces da uradis? naravno otices da zatrazis migracioni kod i kada te upitaju pa sto ti kazes sto oni ti onda nude kojekave uslove samo da ostanes kod njih.

evo ti primer: dok sam bio na sezamu sam dobio onaj mali beli budjavi modem, da bih uzeo ruter sam moro da platim oko 2000 dinara onda na koriscenje i nije bio moj nego sam platio iznajmljivanje necega sto bi oni trebali da daju na koriscenje po potrebi od potraznje korisnika. onda sam od njih otisao na verat i po istoj ceni koju sam placao kod sezama sam dobio isti paket, dobio gratis 1 meseca neta, i jos dobio ruter na koriscenje. onda pred istek mog ugovora sa njima sam video kod telekoma novu akciju i kada sam otisao u verat da sa njima prekinem saradnju onda su poceli da mi nude kojekave povoljnosti samo da ostanem uz to su mi cak nudili i mesec dana gratis samo da ostanem kod njih, na sto sam im rekao: ajde da dajete tri meseca kao sto mi sada daje telekom pa da i razmislim ali vi necete pa ce te zbog vase neangazovanosti izgubiti jednog korisnika a nisam bio jedini koji je taj dan raskidao uslugu sa njima.

a da su bili malo angazovaniji pa da su mi slali promocije i kojekave ponude pred istek ugovora pa da me na taj nacin pokusaju pridobiti dali jos godinu ili dve nije bitno ali oni nisu hteli da se muce a kada je doslo do toga da treba da odem e onda nude sve samo da ostanem. e pa tada ja iz inata sam presao na telekom. jer do tada nije bilo nicega a sada odjedared moze sve.

onda sam jos u par navrata dok sam bio kod sezama pisao im na email pa zvao telefonom i pitao dali za stare korisnike jer sam kod njih bio jos kada su u novom sadu uveli adsl sam im ja bio prvi korisnik koji je tada uzeo 512 net i po uplati tog prvog meseca sam tada dobio jos dva meseca gratis, dali imam neke benificije u placanju tipa kao sto je ptt bio dao svojim korisnicima tada i koja ima i sada. a to sam ih pitao skoro posle dve godine koriscenja neta i bio je odgovor pa nema pa ovo pa ono i samo su vrdali i *****avali. casa koja je prelila da ih napustim je bila ta kada su poceli da mi seku brzinu, 12 sati imam full net onda 12 sati imam 20 kb/s. znaci da je greska nije bilo sanse jer svaki dana u isto vreme je pocinjali i u isto vreme se prekidalo a kada sam trazio obrazlozenje zasto to rade oni su se pravili ludi i kao cudili kako je to moguce.

tako da su korisnici jako bitni za provajdera samo ga treba znati zadzati i impresionirati raznim ponudama da bi ostao sto duze kod istog.

Ja sam kod sezama od kad se je pojavio adsl i nikada nisam imao problema sa brzinom i imao sam do sada mozda 3-4 prekida...taj mali beli modem i dan ndanas imam a imam i ruter tp link ako mi zatreba koji sam dobio na poklon a da nisam spremao sam se da ga kupim...iznajmljivanje je cista pljacka tako da mi to nikada nije palo napamet niti ce...sto se tice mailova da je istekla pretplata,ja ga dobijem samo jednom i to je to...uopste mi ne smeta da li ce da salju svaki dan ili nece...i jos nesto za bocija...ne znam cime se bavis ali poprilicno sam upoznat i sa it bransom kao i megamarketima i mogu ti reci da nije isto...megamarket prodaje robu koja se kvari,koja mora da se proda da bi novac cirkulisao u suprotnom su na gubitku...telekom ce internet prodati uvek sto nekom drugom sto rumunima koji imaju 20Mb za 20e a mi ovako...ti realno kod nas imas telekom sa svojim linkom,verat i sbb...ostalo su sve podprovajderi cije postojanje je zamenljivo...ok,sezam je veliki,eunet i sl ali sumnjam da nece moci da nadju zamenu za tebe kao korisnika ili nekoga ko nije zadovoljan,uostalom zato i sluzi MIK da predjes kod nekog drugog...i jos jednom,meni licno ne moraju da salju promocije jer mogu da pogledam njihov sajt svremena na vreme,ne mrzi me jer je u mojoj sferi interesovanja.Ako tebe mrzi posalji im protestni mail u kojem ce da pise da zahtevas da ti salju sve novosti sto se tice njihove usluge i verovatno ce ti udovoljiti...za sezam mogu licno da kazem sve najbolje barem po svom iskustvu iako sam 2-3x smarao tehnicku podrsku i bili su veoma ljubazni.

Poslednja izmena:
Sve je radilo super dok danas popodne nisam došao kući. Ruter se resetovao, stalno puca veza, a sad već 2 sata ne uspostavlja link. Nazovem podršku i proverava mi kablove, niko to nije dirao, jutros je radilo. Pa čitam parametre iz rutera koji su bili katastrofalni. Stalno nešto diraju na parici, uvek su drugačija podešavanja. Ne znam zašto ne ostave jednom tako kako jeste, nego uvek diraju, pa posle moram da reklamiram i da se vijam sa tupanima.

Mali update...danas pricam sa orionom i sumirano situacije je sledeca
Ako ja zelim da predjem sa neobee na orion i ako zelim da zadrzim status starog korisnika i na taj nacin koristim popust od 10% onda ja mesecno za paket od 6mb placam nesto vise od 2600 dinara sa popustom. A ako predjwm na orion sa potpisivanjem ugovora na 24 meseca onda nemam pravo na popust,prva dva meseca su mi gratis a posle toga mesecno placam 1990 dinara! Zanimljivo! Kaze ona meni jos,kao preporucuje mi da se strpim jos malo i da ce neobee svoje korisnike obavestavati i nuditi mi neki paket..pitam ja koji neobee kad to vise zvanicno ne postoji :)

jeste a zaboravio sam da napomenem evo vec na prvom racunu su mi stavili cenu 1550...

Znaci, imao si 2048/128, a sad si na 3072/512. Inace, mislilo se da ce Loyalty 2 biti 3072/256, tako da ti je ta malo veca cena izgleda zbog veceg uploada.

E, a da si platio za godinu dana unapred, boleo bi te cosak za vecu cenu* :d

*osim ako € ne bi podivljao

Mali update...danas pricam sa orionom i sumirano situacije je sledeca
Ako ja zelim da predjem sa neobee na orion i ako zelim da zadrzim status starog korisnika i na taj nacin koristim popust od 10% onda ja mesecno za paket od 6mb placam nesto vise od 2600 dinara sa popustom. A ako predjwm na orion sa potpisivanjem ugovora na 24 meseca onda nemam pravo na popust,prva dva meseca su mi gratis a posle toga mesecno placam 1990 dinara! Zanimljivo! Kaze ona meni jos,kao preporucuje mi da se strpim jos malo i da ce neobee svoje korisnike obavestavati i nuditi mi neki paket..pitam ja koji neobee kad to vise zvanicno ne postoji :)

Ja sam kontao da je Neobee neraskidivi deo Oriona, ali po ovome ispada da nije sve tako jednostavno :S:

Nazad
Vrh Dno