Šta je novo?

U toku je povećanje brzine za ADSL korisnike?

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
I meni je setovan na vecu brzinu, ali nista od vece brzine. Ma nije problem, sacekacu. Bitno da su povecali.

E da se i ja ubacim sa piyanjem :) podaci sa.mogu rutera su sledeci:
Snr margin 27.5 26.0
Line attenuation 7.0 5.0
Data rate 4096 512
Max rate 13216 1271
Power 15.5 12.0
Crc 0 55
Ne znam sta ovo sve znaci i ne zanima me.interesuje me samo da li je to dobro i ako nije kako poboljsati?
Hvala na odgovoru

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Telekom pa i svi ostali treba da uvedu da se extra placa P2P, to je smrt za mrezu , lepo uzmes premium na RS za 300din i skidas ko cevek ! I Flet treba ukinuti za manje pakete, treba pustiti flet 16mb da bude 6000 i gotovo ! Ko voli neka izvoli !

Ako je ovo to njihovo extra povećanje brzine onda ih sve tamo nabijem na onu stvar :mad:
1136575872.png

Sve bolje od boljeg... Nemam reči... Ovo čak nije ni ono što plaćam...
1136595254.png

Poslednja izmena:
I kod mene je slicno.
Ovo je stvarno katastrofa. Sem toga i iptv radi ocajno.

vec mesecima nesto namestaju , cas nadogradnja IPTV cas problem sa IP adresam, sad ovo povecanje, daj jeb*te kad ce to da radi pristojno , ko koga zaje*aba vise!!!!

E da se i ja ubacim sa piyanjem :) podaci sa.mogu rutera su sledeci:
Snr margin 27.5 26.0
Line attenuation 7.0 5.0
Data rate 4096 512
Max rate 13216 1271
Power 15.5 12.0
Crc 0 55
Ne znam sta ovo sve znaci i ne zanima me.interesuje me samo da li je to dobro i ako nije kako poboljsati?
Hvala na odgovoru

Odlicno je, nista ne diraj.

Telekom pa i svi ostali treba da uvedu da se extra placa P2P, to je smrt za mrezu , lepo uzmes premium na RS za 300din i skidas ko cevek ! I Flet treba ukinuti za manje pakete, treba pustiti flet 16mb da bude 6000 i gotovo ! Ko voli neka izvoli !
Tebi ocito pare padaju sa neba cim se tako olako frljas sa ciframa, ti bi sve po kratkom postupku. Najverovatnije kad bi se pomucio za tih 6000 din ne bi tako pisao.

Da dobio sam 7 na lotu na neki dan pa eto sta je 6000!

ocigledno je da si mamin i tatin sin kada se ovako frljas ciframa i da u zivotu nisi zaradio ni za lizalicu cupa cups a kamoli tih 6000 dinara. lako je tako pricati kada se zivi ko parazit na mamin i tatin racun i samo izmisljati, a samo kada se prvi put oznojis i zaradis neke pare i svatis koliko ih je tesko zaraditi a tako lako potrositi, nebi sada tako pricao.

Ja neznam sta ovi cekaju sa povecanjem, kod mene ruter 6/1 MB/s a realnost:

Kod mene ista situacija kao kod tebe.I takodje u ruteru stoji 6/1 ali ne znam sto ne povecavaju.
Razmisljao sam da predjem na click2(4Mb) ali sve se nadam da ce da se zeznu i puste mi 6/1 za ove pare.:D

Isti slučaj kao i vas dvojica, videćemo šta će doneti jutro, a ako se ništa ne promeni, opleti mejlove po tehničkoj podršci!

I kod mene isto. Ne znam sta se ceka vise. Mada je ovo malo vise od 2mbita, barem po speedtestu.

Cekaj, sada mi nesto nije jasno, ako su u promociji (Telekom) dali Click 4 + IPTV po ceni Click 1, zasto onda sada i taj Click 4 ne predje na 6Mbit??? Mislim posto je promocija glasila 4 puta vise, ako je sada po novom 1.5Mbit, onda je to x4 tacno 6Mbit...

Cekaj, sada mi nesto nije jasno, ako su u promociji (Telekom) dali Click 4 + IPTV po ceni Click 1, zasto onda sada i taj Click 4 ne predje na 6Mbit??? Mislim posto je promocija glasila 4 puta vise, ako je sada po novom 1.5Mbit, onda je to x4 tacno 6Mbit...

da ali ti kada si podpisivao ugovor nije bilo 1.5 mb nego si podpisao ugovor na 1 mb a dobio si 4 mb po ceni 1 mb. nisu ni oni ludi. znali su oni sta rade. verovatno da ce svima povecati ali ako se zainate da teraju mak na konac svakog od nas ponaosob mogu da puste na brzinu koju oni hoce i koja njima odgovara. ali verujem da ni nemaju toliko sposobne ljude a nece ni da se zezaju sa time.

ja nemam sta da se zalim ja sam povecanje sa 1 mb dobio na 8 mb na osnovu cega i kako nemam pojma ali ka sto sam i reko drugima, dogod oni grese na svoju stetu a na moju dobit ja se nezalim ali kada pocnu da me zakidaju za ono sto placam e onda necu bas biti ravnodusan.

pa evo kako je bilo sa povecanjem kod mene. jos kada je kazano da ce da krene povecanje sam pisao ovde i u jos jednoj temi da ce mi povecati adsl na 4 mb zbog toga sto sam imao speed up uslugu zabagovanu i tako je bilo, a po ugovoru koji je istekao sam imao 1 mb. e sada zasto je jos jednom sa 4 mb povecano na 8 mb i 1 mb uploada to nezanam. mada i kod mene kao i kod vecine je jos uvek 4 mb paket dok onih 8 samo vidim u ruteru da je na toliko podesen. e sada hoce bas odmah ujutru da puste svih 8 mb ili u toku dana svejedno je. doduse vec vidim da mi torrenti idu do 500 kb/s i da se upload probija do skoro 75-80 kb/s tako da verujem da ce da puste svih 8 mb a kada to ostaje mi da sacekam ko i svi vi.

jer ipak dve godine smo drljali ove brzine pa mozemo da se strpimo jos koji sat ili dan dok sve ne rese kako treba. bolje neka sada jednom urade i da kadasnije kada sve to krene da radi da bude uredu. a ne da nam non stop nesto cackaju, sada kada su krenuli treba ih pustiti da to urade ljudski i koliko to umeju i znaju. jer nije nam lose radio adsl dok nije krenulo ovo povecanje, e kako je krenulo povecanje kod svih je dosolo do problema sa sporijim ucitavanjem youtuba, sporijim ucitavanjem stranica. ali verujem kada sve zavrse da ce to samo biti ruzno secanje a da cemo kasnije da uzivamo. jer em imacemo bolje brzine za skidanje em cemo imati bolji upload za surf.

29og3e9.jpg

Pozdrav svima
Juče sam na sajtu oriona video obaveštenje da će od 01.02. Brzine neta biti povećane izmedju ostalog i moj paket od 4mb će biti povećan na 6mb.ja se napravim grbav pa pitam od kada će to biti i ona kaže kao pa tako samo piše njeno “predviđanje “ je da će to biti tek od marta:)
Onda jos piše da će oni koji su njihovi korisnici duže od 24m imati popust od 10% i pošto ja plaćam net online karticom pitam je kao kako ja to mogu iskoristiti i kaže meni pametnica da moram da perjem kod njih sa neobee.moje pitanje je bilo pda zar vi niste jedna firma a ona odgovara kao da jesi ali da to nešto lose funkcioniše i onda moram ovako da uradim kako je predložila.
Haos :)

Ja sam tek pre par dana provalio da je net ubrzan.Nije nesto al ajde da ne sitnicarimo 1.5 Mbt/s.Kakav nam je provajder jos treba da budemo zahvalni za ovako znacajno ubrzanje.1.5... ima li ta mocna brzina negde u ponudi na planeti?(klik1 moja interesna svera)

U americi ako nemas fixni a 99% ljudi nema klasicnu fixnu vezu imas samo jednu opciju a to je kablovski Broadband koji kosta 50+ dolara mesecno zavisno od lokacije, jel.
Download je oko 1.1 mb/s upload ide oko 100 kb/s i poprilicno cesto se baguje net tako sto ne mozes da otvoris nijedan sajt po par sati (ista prica na vise lokacija)
ADSL je realno odlicna opcija jer je brzina konstantna, nemas potrebu da resetujes ruter svaki drugi dan, a i cena je niza.
Elem, meni je danas prebaceno Beotel sa 2 na 4 i download sa Nvidie ide 422-430 kb/s...

Paket Click1, povecalo se nakon sto sam restartovao modem. Brzina downloada dosta varira, od 130kbps do 180kbps. Cekam da vidim sta ce doneti speedup i to je to. Sve us vemu, licno sam vise izgubio nego dobio, jer ranije mi je bio zaglavljen speedup na 1.7Mb.

ADSL.jpg

Download.jpg

Torrent.jpg

I kod mene je nova brzina posle reseta modema. Download ide oko 480kB/s. Ali mislim da je upload ostao isti, ne mogu da ocenim na ovom speedtestu. Jel ima neki drugi nacin da se precizno odredi koliki je upload?

Sve je kako treba, sve je u redu, telekom je ocigledno cekao 1.2 da pritisne veliko crveno dugme :)

Prvo sto sam uradio je i sto uvek od skora radim, otisao sam na sajt beotelneta na njihov speedtest i i gle cuda, povecanje :banana:

SmartAX MT882
DataPath:Fast
Bandwidth Down/Up(kbps) 1535/252
SNR Margin Down/Up(dB) 28.0/34.5
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/10.0

1137357752.png

Probao sam i torent, veza (brzina i stabilnost) odlicna:

Prilozi

• BCA_test_cr.png
    BCA_test_cr.png
    37.1 KB · Pregleda: 57
  • ADSL1.5_cr.png