Šta je novo?

Xbox kinect

company69

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2006
Poena
316
vidim da nema jos nikakvih reakcija na ovo nigde pa cisto da pitam?

jel se neko igrao na ovome?
kakvi su utisci u odnosu na Nintendov i Sonijev sistem?

Писао сам ја негде утиске... Мрзи ме да све поново куцам, али генерално, за играње у друштву је много моћна справа, а за single player варијанту нема нешто наслова који су добри на дуже стазе. Ако те нешто конкретно занима, питај.

pa realno igre su malo bezveze. bas bih jedino i igrao u drustvu da se glupiram. nesto slicno kao karaoke. jes' da se osecam ko ******, ali je ipak zabavno.

meni deluje mnogo bolje od moov-a, ali više me impresionira kao tehnologija nego njena upotrebljivost u igrama... bar za sada. Impresivno je precizan, a u Francuskoj recimo Xbox sa 250GB, slim, 2 kontrolera i Kinect u paketu košta okruglo 300 evra, 100 evra manje nego kod nas. To se isplati...

meni deluje mnogo bolje od moov-a, ali više me impresionira kao tehnologija nego njena upotrebljivost u igrama... bar za sada. Impresivno je precizan, a u Francuskoj recimo Xbox sa 250GB, slim, 2 kontrolera i Kinect u paketu košta okruglo 300 evra, 100 evra manje nego kod nas. To se isplati...

I vise nego 100 eura. Kod nas je xbox 250GB slim 35000. Dodatni kontroler je 4 000, Kinect 21000. To je ukupno 55 000. To je 523 eura. Znaci u Francuskoj 223 eura jeftinije. Kriminalno. Isplati se otici do Francuske Jatom cak po taj paket. Jedino carina moze praviti problem

Poslednja izmena:
Ма не могу другове из стана да истерам колико су игре заразне:)

Реално, Kinect једе Move за доручак, јер препознаје покрете целог тела, а не само руку, што је код Fitness Evolved-a и Dance Central-а разлика између класичне ритмичке игре и врхунске забаве.

A znachi Kinect je precizan kao move samo prepoznaje pokrete celog tela ? Svaka im cast...

Нисам знао да си га пробао, па преносиш искуства...
У сваком случају, унели су сасвим нову димензију, нису само набуџили Wiimote.

Сем тога, шта све људи раде са Kinect-ом на РС-ју, стварно је невероватна справа... Још кад буду учетворостручили прецизност у следећем update-у (мада и овако стварно добро препознаје покрете)...

Kakve sad veze ima kinect sa PC-em, ovde se prica o kontroleru xbox konzole a ne o hakovanju uredjaja za zezanje na PC-u.

Pa vidis da driver sumnja u kvalitet kinect-a i sada ce svi da ga ubedjuju da i Microsoft zna da napravi nesto bolje od Sony-ja :)

Kinect ni hardverski, a ni po konceptu ne može da se poredi sa Moov-om. Moov je konceptualno isti kao Wiimote, iako je neuporedivo precizniji i bolji, Kinect je nešto sasvim drugo i dosta impresivnije. Meni samo smeta što su igre još uvek retardirane, a ne verujem ni da će sa tim nešto posebno moći ikad ozbiljno da se igra. Po meni je to više kao mikrofon ili gitara - dobro je za društvo i par igara kojima paše takav kontroler. Za sve ostalo - teško da će uspeti da se nametne kao način upravljanja konzolom. Zamisli da sa time igraš Dead Space - ne kapiram kako bi? Ili Forzu? Forcefeedback -1 ... ne samo što ga nema, nego nemaš ni volan u rukama, a to je retardirano. Ipak, u ovoj generaciji konzola, Microsoft je napravio bolju stvar i za sebe i za developere i za igrače. Nisu dovoljne dve ili tri Drake igre ili GT5 da se to proglasi sveukupno boljim rešenjem, može da priča ko šta hoće. Imam dosta drugara i kolega koji imaju obe konzole i znam koju od te dve neuporedivo više koriste. No, odmakao sam se od teme...

Pa sta? To sto ti znas vise ljudi koji koriste xbox ne znaci da je se xBox vise igra :)

A Kinect je tragican za sada. Upotrebna vrednost 0. Em ti trebaju super precizni uslovi da bi te dobro detektovao em su igre za decu do 4 godine. Jedino sto je interesatno je ona olimpijada a i u njoj ne radi bas kako bi trebao (mnoge akcije laguju a neke se i ne prepoznaju). Ortak koji se lozio ko malo dete da ga kupi sad duplo jace kuka...

Ма реално, не занима ме шта driver мисли, али ако нема Kinect, не свиђа му се, и не планира да га купи, шта тражи на овој теми уопште?

А тема је Kinect, али тај исти уређај добије још једну димензију употребљивости кад се повеже на РС, зато сам поменуо.

допуна, пошто су се у међувремену појавиле две нове поруке:
То да су му потребни неки специјални услови је апсолутно нетачно. Ја имам 2.5m од телевизора до троседа, и ширину 3m, и све је могуће играти у двоје без икаквих проблема. Највећи проблем је лустер:)

Игре су можда глупе када сам играш, али кад је друштво ту, не знаш шта пре да упалиш. Редовно почнемо са олимпијадом, онда се мало спуштамо низ водопаде, и на крају, кад се сви преморе, упалимо куглање:) А ако смо баш расположени за глупирање, упалимо Dance Central, који је стварно невероватно прецизан.

Poslednja izmena:
Maxo, ajde bar nauchi da se zove "Move", a ne "Moov" :)

Ako je dokaz kvateta Kinecta igranje u drushtvu, onda je sve jasno :d

Nisu dovoljne dve ili tri Drake igre ili GT5 da se to proglasi sveukupno boljim rešenjem

Ti ladno i dalje vučeš one tripove iz 2006.? Ćuti i ne blamiraj se dalje.

Kinect precizan? Svakakve gluposti će čovek od tebe da pročita.

Ја не знам шта треба да буде предност Move-а или Kinect-а, сем да буду забавни. Па нећеш сигурно да играш неке комплексне игре њима... Знам само да, да је Apple или Sony ово представио, да би га дизао у небеса. Ако ништа друго, уређај је нешто сасвим ново, и за прву генерацију софтвера и хардвера ради феноменално.

Што се прецизности тиче, да ли сте се играли ви на Kinect-у уопште? На дуже од 15-20 минута (док машина научи ко сте и како играте), и у дневној соби, а не у "Сава центру"? Fitness evolved је, рецимо, заједно са Dance Central, невероватно прецизан. А прецизност ће да се учетворостручи на пролеће.

Kinetct je sve samo nije precizan zato nemoj da siris pogresne informacije molim te. Da ne spominjem to sto svaka igra ima zilion pomoci tako da su pokreti koje ti treba da uradis minimalni.

Kinetic je za tako kompleksan posao koji treba obaviti jako precizan, dovoljno je pogledati onih par primera na PCju da se vidi koliko zavisi od softverske podrške i dobre realizacije u igrama.

nije opasan za oci. postoji razlika izmedju lasera i infra-crvenog svetla. IR nije opasan, samo ga mi ne vidimo. macke bi vervatno poludele ispred kinecta

Poslednja izmena:
Минимални покрети? Је л' си ти видео неку, било коју игру за Kinect, бар преко YouTube-а? Није ништа необично да добијеш упалу мишића након 2-3 сата непрекидног играња. И за разлику од конкуренције, користиш цело тело, скачеш, идеш напред-назад, тотално је друго искуство.

А не би ваљало да је много прецизнији, да не могу да погодим ништа. Мислим, Dance central не би ни могао да се игра да је непрецизан, тако да стварно не разумем зашто причаш о нечему што ниси ни код кога пробао. Поготово што је прецизнији кад те научи.

И молим да не ширите неистине везано за ствари које нисте пробали, и нећете пробати, док Sony или Apple не избаце исто то. Ако вас не занима Kinect, бар не трујте теме.

Poslednja izmena:
Нисам користио, и не планирам да отворим тему за Move, и да тамо причам како је лош. Не свиђа ми се концепт, јер не видим шта је то ново донео.

Али, је л' сам рекао нешто нетачно? Колико знам, Sony ривал детектује само покрете руку. Претерао сам можда кад сам га назвао набуџеним Wiimote-ом, иако мислим да је то, ето то могу да изменим, ако ти смета...

ma jok, misli ti o movetu sta hoces, iako ga nisi koristio, to je tvoja stvar, necu ja da te ubedjuje ni u sta. nisam cak ni reagovao na to sto si rekao da kinect jede move za dorucak, opet, tvoja stvar i tvoje misljenje. ja sam svoje o kinectu rekao odavno kad sam video onaj brutalan lag na svim klipovima koje sam gledao (a gledao sam ih bas dosta) i to je to.

reagovao sam na to sto prozivas druge jer pricaju o kinectu a nisu ga koristili, dok ti to isto radis sa movetom u skoro svakom postu ovde (i to u kinect temi).

ps.
jeste da nije tema, ali i nije istina ono da ti u kinectu radi celo telo a sa movetom samo ruka.. u nekim igrama da, mozes da igras iz fotelje. medjutim, u nekim moras maltene da skaces po sobi.. :)

ОК, претерао сам, нисам га пробао још увек, није у реду да причам о нечему без искуства из прве руке. Извињавам се.

Мени се Move не свиђа као концепт, сигурно је далеко прецизнији од Kinect-а, али не капирам шта ће ми већа прецизност, кад су све игре које ћу да играм са таквим контролером бити "casual" типа?

Kinect стварно нема неког приметног кашњења... Ја нисам ниједан YouTube клип о њему погледао, али видиш како се играч помера кад и ти.

Interesuje me primenjivost kinect-a kao UI za PC. Dakle ona fora za upravljanje browserom i sl...ne igram igrice...dokle se sa tim stiglo, ima li kakvih naznaka da ce se razvijati za druge programe?

Све је то још увек у експерименталној фази... Мене је мрело, али је брат успео да инсталира драјвере и додатак за померање мишта. Није то то, али има потенцијала.

Оно што је MS најавио је да ће за 5-6 месеци изаћи званични SDK, па ће свако моћи да ради шта год хоће, и експериментише до миле воље. А чини ми се (мада нисам сигуран) да сам прочитао да ће Portal 2 за РС да подржава Kinect.

Opet netačno. Informiši se malo pre nego što nešto napišeš.
http://www.youtube.com/watch?v=sPaEV5sfQL4 i skoro sve hit igre će imati Move podršku.

Meni lično, je ceo koncept mlaćenja po sobi (kinect, move, wiimote) *****an i promašen

Нисам мислио да неће постојати "пунокрвне" игре за Move, него да ја не бих их играо. Мени су битнији ликови, прича, атмосфера, него какав је осећај приликом пуцања. Зато не волим Killzone, Ressistance, MAG, Gears of War, Halo (сем ODST) и остале наслове, и увек радије бирам Fallout, Mass effect 2 (екстра што је изашао за PS3, да више људи види како је добра игра), GTA...

Poslednja izmena:
Ja bih voleo da motion control zazivi za ozbiljne igre. Oduvek sam sanjao da igram NBA 2k serijal na necemu sto ce mi detektovati pokrete.
Znam sta cete reci "pa idi igraj basket napolju", a ja kazem nije to to :d

Nazad
Vrh Dno