Šta je novo?

i720QM - Intel Turbo Boost drajver?

pole

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
619
U pitanju je HP DV7-3165ef sa i720qm procesorom a operativni sistem je Win7 x64 home... Nailazim na oprečne informacije da drajver treba odnosno da ne treba da se instalira!
Razumeo sam da ako aplikacija koristi sva 4 jezgra onda procesor radi na 1.6 GHz a kada aplikacija koristi samo jedno jezgro onda se procesor automatski klokuje na 2.8 Ghz!

Pošto ne mogu da instaliram drajver sa HP sajta u sekciji za taj laptop... pitanje je kako da proverim da to radi... tj. kako da instaliram drajver i budem siguran da će to raditi?

Kao sto rekoh u drugoj temi gde si isto pitao - pokreni CPU-z i prati takt dok radi neki program koji koristi samo jedno jezgro, tipa cinebench signle CPU bench.

Da li to znači da ne treba da instaliram taj drajver?

Svakako probaću Cinebench večeras pa javljam!

Imaš da skineš Intel Turbo Boost monitor za Win7 i da gledaš kad se i koliko koristi...

turboboost1.jpg

http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-031038.htm

Da li to znači da ne treba da instaliram taj drajver?

Ne znam sta je taj driver na linku koji si dao, ali ja licno nisam morao da instaliram neki driver za CPU na Windows 7 da bi radio Turbo Boost.

Ljudi, ne budite neozbiljni. Pa gde ste čuli da treba driver za CPU? :sceptic:

Ne verujem šta čitam...

Instaliraj taj Widget pa gledaj tamo da li radi kako treba sve...

Trebao je za neki AMD CPU za XP ;)

Jeste, za AMD Athlon x64 3000 je trebao pa sam zato pomislio... Uglavnom kada sam pokušao da ga instaliram (sa navedenog linka) dobio sam sledeći odgovor (vidi attachment)! Zašto bi postojao taj drajver ako ne treba, to je bila logika!?

E sad, skinuo sam Cinebench i testirao... ali nisam siguran da taj Intel Turbo Boost radi! Program, barem deo sa rezultatima mi je bio konfuzan u smislu što sam očekivao da ću dobiti rezultate na drugačiji način, ali dobro. U testu mi nakon završenog rendera u single CPU nigde nije pokazao veću vrednost od 1,6GHz.

Laptop je kod ortaka, pa ću videti da on instalira taj Intel Turbo Boost Monitor i javi rezultat!

Prilozi

• Photo-0171.jpg
    Photo-0171.jpg
    801.7 KB · Pregleda: 53
Ne treba Cinebench da ti javi neku drugu vrednost, vec CPU-z gledaj dok Cinebench renderuje.

Tako sam na kraju i uradio! Dok je radio Cinebench, uključio sam Turbo Boost monitor za Win7 i video vrednosti... CPU je išao do 2,6GHz :D
Po specifikaciji je valjda do 2,8GHz tako da je to otprilike to! Bitno je da sam dobio potvrdu da radi!
Nisam proverio da li radi Boost za dva jezgra... i dokle ide klok u tom slučaju!
Smisliću neki scenario u kome ću to na isti način da testiram!

@svim učesnicima teme hvala na korisnim savetima! :)

Poslednja izmena:
Kod mene sam gledao isto preko turbo boost monitora posto me zanimalo da li radi turbo boost?Pokrenuo sam turbo boost monitor i zatim igricu odmah je boost monitor poceo sa dva tri da skace do 2.6 i vise,mislim da je to dokaz da radi.
Nego zanima me dal moze ova grafulja gt 540 2 giga da se kolokne i kojim programom posto nisam vican laptopovima?

Kod mene sam gledao isto preko turbo boost monitora posto me zanimalo da li radi turbo boost?Pokrenuo sam turbo boost monitor i zatim igricu odmah je boost monitor poceo sa dva tri da skace do 2.6 i vise,mislim da je to dokaz da radi.
Nego zanima me dal moze ova grafulja gt 540 2 giga da se kolokne i kojim programom posto nisam vican laptopovima?

Možeš verovatno sa MSI Afterburnerom. Lako je. Moja preporuka ti je samo da pre nego što kreneš OC da radiš da zameniš pastu na GPU i CPU jer fabrički ne stavljaju niti neku extra pastu niti je lepo rasporede, a skinućeš 5c sa maximalnih i minimalnih temperatura.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno