Šta je novo?

Napajanje do 10.000din

milosd

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2010
Poena
330
Pozdrav svima,

vec duze vreme trazim neko odgovarajuce napajanje i citam raznorazne review-e. Potrebno je da gura moju masinu iz potpisa, a kasnije sledi upgrade na neku bolju graficku kartu (u rangu GTX460/560 ili 6850/6870). I eventualno nabavka kulera CM 212+ i blago dizanje takta procesora.

Prvo sto mi ulazi u cenu su Chieftec CFT napajanja. Napajanja koja su dosta puta dobila preporuku na ovom forumu. Trenutna ponuda u emmiju je:
CFT-700-14CS - 9.255din
CFT-600-14CS - 7.949din

Osim toga, jedino sto sam jos nasao u ponudi kod nas jeste sledece napajanje:
Seasonic SS-620GB - 8.920din

Koliko sam video, ova Chieftekova CS serija nije 80+.

Pomozite da odlucim, ili predlozite nesto novo u istom rangu? ,)

Hvala svima

Odmah podele na startu :D

Jesam u pravu da trenutno kod nas u ponudi ne postoji nista u rangu ovih napajanja po ceni i kvalitetu? Ili ja ne mogu da nadjem, ili ne znam? :)

Cela ta serija Chieftec napajanja je zasnovana CWT ( Channel Well Technology ) platformi . Sa obzirom da i sam imam napajanje koje su oni dizajnirali mogu da kažem da je izuzetno tiho sa zakucanim naponima na 12 V granama kojih ima 4 i pri tome radi hladno . Zbog male razlike u ceni preporučujem CFT-750-14CS 750W jer vidim da si naveo Chieftec mada isto napjanje prodaju i Thermaltake i LC Power naravno deklarisano na 750 W a drugi razlog je što kad sam ja uzeo napajanje bili su aktuelni dual procesori a sad već rade osmojezgarce pa rezerva snage uvek dobro dođe . Koliko su ovo kvalitetna napajanja svedoči i petogodišnja garancija koju Thermaltake daje za svoju seriju .

Vidim da je ogranicenje 10000 din ali ova napajanja bi trebala da se uzmu u obzir Corsair CMPSU-620HX 620W
Seasonic SS-850HT 850W cene su oko 120-125E .
Ja bas i posedujem ovaj Corsair HX 620W doduse stariji model takodje posedujem TX 650W kojeg trenutno nema na trzistu cen mu je otprilike 7500 ako koji slucajem nadjes tu TX seruju za 10k din sigurno ces moci da pazaris TX850 jedina mana TX serije u odnosu na HX sto napajanja nisu modularna.
Sto se tice tvojih favorita ja dajem glas za Seasonic SS-620GB

Vidi ovako, tu masinu iz tvog potpisa moze da gura puno toga osim ako nemas neku gomilu hardova koje nisi naveo. Kod mene thermaltake Toughpower 600w gura sve sto ti imas, samo je 2X gtx460 trenutno i 4 harda... Dakle, mozda ne moras da se odvojis od toliko novaca, meni se i LC power pokazao dosta dobro, model od 500w ili tako nesto je oko 3500 din. E sad opet, ako ti je bitan woooow efekat, onda je taj seasonic 600 odlican, ja bi mozda pogledao i coolermasterova silent napajanja

trebala da se uzmu u obzir Corsair CMPSU-620HX 620W
Seasonic SS-850HT 850W cene su oko 120-125E .
Ja bas i posedujem ovaj Corsair HX 620W doduse stariji model takodje posedujem TX 650W kojeg trenutno nema na trzistu cen mu je otprilike 7500 ako koji slucajem nadjes tu TX seruju za 10k din sigurno ces moci da pazaris TX850 jedina mana TX serije u odnosu na HX sto napajanja nisu modularna.
Sto se tice tvojih favorita ja dajem glas za Seasonic SS-620GB

Nisu to moji favoriti, nego jedina napajanja u tom rangu koja sam uspeo da nadjem, a da odgovaraju po ceni i kvalitetu. Da li mozda znas gde uopste ima da se uzme Cors napajanje? Ja sam preleteo par ovih standardnih radnji i nisam nasao (giga, emi, atom...).

A taj Seasonic SS-850HT je 13.000din, sto mislim da je ipak malo previse, koliko god kvalitetno bilo napajanje. Kada u rangu do 10k moze da se nadje sasvim solidno, da ne kazem odlicno...

Vidi ovako, tu masinu iz tvog potpisa moze da gura puno toga osim ako nemas neku gomilu hardova koje nisi naveo. Kod mene thermaltake Toughpower 600w gura sve sto ti imas, samo je 2X gtx460 trenutno i 4 harda... Dakle, mozda ne moras da se odvojis od toliko novaca, meni se i LC power pokazao dosta dobro, model od 500w ili tako nesto je oko 3500 din. E sad opet, ako ti je bitan woooow efekat, onda je taj seasonic 600 odlican, ja bi mozda pogledao i coolermasterova silent napajanja

Od hardova imam samo 2 WD diska. Gde ima Thermaltake napajanja?

A CM bi definitivno izbegao, koliko god dobra napajanja bila.

Sta je wow efekat? :)

http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-cmpsu-620hx-620w/comp_comp_powersupply/63/541
http://www.gigatronshop.com/napajanja
http://www.duocom.rs/index.php?page=3&c=1080
Jedini model koji moze da se nadje nadam se da ce biti i drugih modela, puno toga ne moze da se nadje predpostavjam iz raloga sto je bilo reci o promeni pdv-a tako da se nista nije uvozilo.
Sada se trziste malo oporavja verovatno ce biti nekog uvoza predlazem da pozoves ove dve firme i raspitas se dali ima najavi nekog uvoza za corsair napajanja.

Jos sam malo gledao, i naleteo na Nitro seriju Chieftekovih napajanja, certifikovana 80+.

BPS-650C - kod nas moze da se nadje po ceni od 10600 dinara.
http://www.atom.rs/?sid=3000

Kako kazu na ovoj temi, verovatno su sva napajanja iz serije CWT made ;)
http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=6733

Izgleda pouzdano, po komentarima i ocenama. Neki komentar? Gde stoji ovo napajanje u odnosu na navedeni Seasonic i CFT seriju?

Defevinitifno ja se nikad nebi odlucio za Chieftek napajanja, to je moj licni stav dosta sam pratio razna testiranja izbor u svakom slucaju pripada tebi.
Ako bacis pogled na ovo napajanje ispod videces da je mala razlika u ceni razlika u garanciji je 2 naspram 5 god takodje imas na netu razna testiranja pa cisto baci pogled.
http://www.atom.rs/?sid=1347

Ja se udubio toliko trazim neku sitnucu, da sam totalno prevideo takvu malenu stvarcicu :D U tom slucaju Seasonic SS-620GM 620W (~90e) ili CHIEFTEC Nitro BPS-650C 650W(~100e) ?

Seasonic . Koliko sam video daju 5 godina garancije.

Sastavljam drugu konfiguraciju, pa sam neodlučan u vezi napajanja. Šta mislite o sledećih nekoliko:
Chieftec 750 14cs
lc power ozeanos
nzxt 750w simple power
xigmatek 700 go green
Sve su to napajanja do 90-100€. Šta bi bilo najbolje uzeti? I da li vredi dodati još cca 30€ i uzeti enermax 625w pro 82+?

Ili vi predložite neko.

Konfiguracija će biti i7-2600, 8GB na 1600, mushkin 60GB + neki veći hdd, GTX560Ti, asus p8p67.

Ja imam SILVERSTONE Strider Plus ST75F-P 750W. Oko 125€ sam ga platio. Prezadovoljan sam. Ima Silver PLUS sertifikat. Svi kablovi su modularni i svi su dovoljno dugacki za razne kerefeke po kucistu. I sto je meni jako vazno, 135mm ventilator koji se ne cuje. Uostalom proguglaj malo po netu, videces da nema loseg review-a. Ako ima da se nadje u Bg-u, i po toj ceni - ja cenim da je odlicna kupovina.

Sastavljam drugu konfiguraciju, pa sam neodlučan u vezi napajanja. Šta mislite o sledećih nekoliko:
Chieftec 750 14cs
lc power ozeanos
nzxt 750w simple power
xigmatek 700 go green
Sve su to napajanja do 90-100€. Šta bi bilo najbolje uzeti? I da li vredi dodati još cca 30€ i uzeti enermax 625w pro 82+?

Ili vi predložite neko.

Konfiguracija će biti i7-2600, 8GB na 1600, mushkin 60GB + neki veći hdd, GTX560Ti, asus p8p67.

Od tih tu, Chieftec je jedini koji bi bilo smisleno staviti u takvu konfiguraciju.
Mada, za tu konfu nije neophodno vise od 600W, tako da je mozda bolje dati pare za kvalitetnije ili efikasnije napajanje tipa Seasonic ili Corsair...

Nazad
Vrh Dno