Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Au ljudi, sto se ovoliko napusavate :p
Ovo nije vise rasprava, ovo je smejurija. Kao da imate akcije u tim firmama pa ih toliko branite :p
Fanboy war :D

Ja licno nisam ljubitelj nijedne od pomenutih kompanija nego nevolim kad pocnu izvrtati stvari ;)

Pojavila se Leadtek GTX 560 kod nas, za odličnih 225e.

Dobro, juče je predstavili službeno.

Inace sta se desava sa Asus CU II?Lik sa jednog foruma kaze da je ekstremno tiha karta i da se dobro overklokuje.
Ima li nedge poredjenje sa MSI?

Postoji diskusija ovde http://www.overclock.net/nvidia/924369-asus-directcu-ii-vs-msi-twin.html

msiandasusgtx560coolers.jpg

Kartica je bruka! Za 230E + oc = performanse 570!!! Da imam para, odmah bih je uzeo!

[YOUTUBE]vcGe-VmgI5k&feature[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Evo prvih vecih posledica izaska ove kartice:

Na dan za koji je NVIDIA najavila predstavljanje GeForce GTX 560Ti kartice kompanija AMD je najavila da će definisati niže cene svoje Radeon HD 6870 ponude i omogućiti partnerima da predstave Radeon HD 6950 modele sa 1GB memorije. Obećavajuće performanse koje će doneti GTX 560 Ti su naterale AMD da načini određena prilagođenja u svom gorenjem srednjem segmentu ponude. Da budemo precizniji, cena modela HD 6870 će biti snižena na $219, dok će nova Radeon HD 6950 sa 1GB video memorije koja će biti direktni konkurent za GTX 560 da se prodaje za $260. Isto tako model HD 6950 sa 2GB memorije će da pojeftini na $269 sa ranijih $289.

izvor: itsvet.com

E sad da jos NVIDIA spusti cene i milina za kupce :)

Kako da spusti cene pa tek je izbacila karticu...ne ide to tako...

Mislim da ovim ratom 6xxx vs. 5xx samo mi profitiramo, svi hoce jos nize cene, a licno mislim da nikad nije mogla za 200 eur sve ALI BAS SVE da radi u fulu, a sada moze :D, secam se kad sam uzeo 285, dao sam 330 eur za tu kartu i dalje mi je ili trebao 295 ili jos jedna 285 za neke igre, a sad imam 570 i sve ubija do kraja za 300 eur, i evo jos i 560 za 230 eur koja je isti Q kao 570 sto se tice performansi :p Licno ako neko hoce jos jeftinije neka lepo uzme 460 i na njoj sve radi na 35+ fps... eh da je tako bilo pre par godina...

Po perfromansama GTX 560 Ti se nalazi tačno na sredini između GTX 460 i GTX 570. Zbog toga je odličan kompromis cene i performansi, međutim razlika u performansama itekako postoji i nije zanemarljiva. To je raspon od bar 50% u performansama ako se poslužimo najslabijom karticom u nizu kao reperom (da ne upotrebim izraz noramlizacija, može neko posle da me pita jel imam "govornu manu" ;) ).

Mislim da ovim ratom 6xxx vs. 5xx samo mi profitiramo, svi hoce jos nize cene, a licno mislim da nikad nije mogla za 200 eur sve ALI BAS SVE da radi u fulu, a sada moze :D, secam se kad sam uzeo 285, dao sam 330 eur za tu kartu i dalje mi je ili trebao 295 ili jos jedna 285 za neke igre, a sad imam 570 i sve ubija do kraja za 300 eur, i evo jos i 560 za 230 eur koja je isti Q kao 570 sto se tice performansi :p Licno ako neko hoce jos jeftinije neka lepo uzme 460 i na njoj sve radi na 35+ fps... eh da je tako bilo pre par godina...

nije to zato sto je 570 extra karta i jede malu decu nego zato sto ti igras iste igre zadnje 3 godine ;) jel nesto novo vredno pomena izaslo ? neki novi engine ??? videcemo sad kad izadje crysis 2 kako ce da peglaju te karte ....

Poslednja izmena od urednika:
Istina je da ovde ima mnooogo nVidia fanboy-eva, a i cinjenica je da je ta klasa karte u kojoj su 6600GT/7600GT/8800GT/GTX260/GTX460/GTX560 uvek bila najjinteresantnija, ali ode ovo sve u preterevanje...
Porede fabricki nasviranu 560 sa default 570(735MHz) i sa default 460(675MHz), mnogima je i psihicki bitna granica og 1GHz za GPU i ako je to u slucaju GTX560 SAMO 22% OC...i 6870 ide na 1GHz ali je to samo 10% OC...

Mnogo "hajpa" ovde ima, kao da se nesto deli za dzabe...i dalje su u i vise nego konkurentne 6870 i 6950 itd, pogotovo sto sad idu dole sa cenama...

Poslednja izmena od urednika:
Evo kako se drzi HD 6950 1GB naspram GTX 560-ce

GTX-560-52.jpg

GTX-560-59.jpg

GTX-560-92.jpg

GTX-560-66.jpg

Inace, cene ovih karti GTX 560 i HD 6950 su iste (2 evra razlike) u inostranstvu. Toliko o best buy-u...

Vidim provlaci se i dalje ista prica sa rez 2560x1600 koju koriste 2% gaming populacije ..
Mrzi me sad da kacim testove sa drugih sajtova ;)
A sta's.Svaki ciga svog konja hvali :p

Vecini ljudi ovde je slaba vajda sto je u inostranstvu elektronika jeftinija, treba gledati cene u svom dvoristu. GTX560 je jeftiniji od 6950 1GB i 2GB modela 8% (20e) odnosno 16% (40e) a sporiji 6%, a u pitanju je refrentna karica. Posle uzmes MSI GTX560 Twin Frozr 2, koji je brzi od oba a jeftiniji od 1GB modela. Mislim da nema dileme koja je ovde kartica best buy.

Poslednja izmena:
Ko da je bitno sta je best buy.To ce se videti po prodaji.Poenta je uporediti kartice po specifikacijama,karakteristikama pa slag na tortu po performansama a cena tek dodje kao ubistvena zavrsna rec na sve to.
Meni je diskusija samo zanimljiva kad vidim sta se zapravo poredi.Dva proizvoda koji su razlicita ko nebo i zemlja a spadaju fakticki u isti segment.E to je posao ;)

@filipp

Mislim da nije adekvatno poredjenje na 2560x1600 rezoluciji s obzirom iako ati 6950 1gb prednjaci, nijedna karta nema dovoljan broj frejmova za ugodno igranje.

Evo test za 1280x1024 i 1920x1200 rez, na zalost nema za 1680x1050.. sta je tu je.
Test bi bio jos mozda malko bolji da su ubacili jos par naslova.
Skroman overklok kod 6950 1gb mi je nesto sumnjiv. ^^

NVIDIA GeForce GTX 560 Ti Versus AMD Radeon HD 6950 1GB

Koliko je žestoko klokovana 460ica (npr 920 za GPU i još po 200MHz na shadere i memoriju) sporija od 560ice?

Pojavila se GigaByte GTX560, N560OC-1G za 23800 :)

Batali gigabyte kartice...

Da, samo kad su falični radeoni u pitanju. ;)

GTX 460 im je odličan, na primer.

Imao sam i 460icu i sve radi, ali je problem sa tim njihovom OC kartama, jer ne može da im se diže napon. Prepun je Gigabyte forum ljudi koji postavljaju pitanje, kada će da gigabyte omogući dizanje napona na OC verzijama karata. Odgovor je obično " one su već OCovane, tako da vi ne možete da ih dodatno klokujete". Dakle bolje je uzeti non OC model, nego OC...

Nazad
Vrh Dno