Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

to xcentric
meni sve radi extra,nisam jedino probao gps,baterija mi extra drži.za sada sve ok

I meni 9.0.2. radi sasvim ok.Nisam našao ni jedan bag za ova dva dana.

Ukucaš u browseru about:useragent i izabereš desktop. Posle toga ćeš moći da otvoriš taj link.

I meni 9.0.2. radi sasvim ok.Nisam našao ni jedan bag za ova dva dana.

Ma ok sto radi,nego verovatno nisi imao problema pri instalaciji. Desilo se juce da je covek dobio force close na sve aplikacije pri prvom bootovanju telefona tako da uopste ni nije mogao da ga koristi vec je morao reflash da uradi... E na to mislim da je krajnje neozbiljno. Ne mogu da verujem da je to nesto sto ne bi uspeo da sredi da je odvojio malo vremena i poradio na tome,a ne da zuri da izbaci novu verziju roma po svaku cenu... Evo i sam je naveo na XDA da se to desava:

>> If you encounter any issues, reflash the ROM!

A za v8.2 i sami znate kakvih je problema bilo sa marketom i jos nekim cudima...:wall:

Poslednja izmena:
A zašto onda koristite Darkyjev rom?

Ja ništa nisam flashovao ima 20 dana zato što sam stavio skuvao na romkitchen.org ono što mi je trebalo i telefon radi skroz kako treba. Jedino sam flashovao najnoviji Voodoo i VA Green temu (sa nekim mojim ispravkama) i to je to.

Ja sam flešovao 9.0.2 preko 8.0 i sve je normalno radilo (nisam ni voodoo gasio), obrisao stock aplikacije koje mi ne trebaju i gotovo.

Molio bih za malu pomoc... Posto nisam imao iskustva sa starijim verzijama androida mislim pre svega na Eclair 2.1 Da li je potrebno raditi root na njemu ili je to neophodno samo na 2.2 i 2.2.1 froyo?

Kako da li je potrebno? Potrebno je ako ti treba za nešto.

lose sam se izrazio da li je potrebno odraditi cf-root kako bi mogao da se instalira npr neki custom rom iz CWM-a konkretno za Darky koji se instalira po prvi put...

mislim na ovo:

Those with Eclair (2.1), skip directly to the 'Customizing the ROM before flashing' section below and continue from there. Those with Froyo (2.2/2.2.1), continue with next step.

1. - Android needs Root Access. (For Froyo 2.2 and 2.2.1)

Poslednja izmena:
treba ti root da mi mogao da stavis CWM, u suprotnom to ce biti nemoguce

Tako sam i mislio,hvala...

Samo me je zbunio ovaj deo koji je darky napisao 1. - Android needs Root Access. (For Froyo 2.2 and 2.2.1)... A sta sa Eclair-om? zbog cega je napisano da se root radi samo na 2.2 i 2.2.1....

Market na Darkys 8.1

Danas sam uradio fleš sa Darkys 8.1 i posle mi je nestala aplikacija za Market pa me interesuje da li se može vratiti i kako.
Inače Darky je extra,samo mi je ikona baterije jako mala pa nevidim dobro procenat.Pozz. svima.

Danas sam uradio fleš sa Darkys 8.1 i posle mi je nestala aplikacija za Market pa me interesuje da li se može vratiti i kako.
Inače Darky je extra,samo mi je ikona baterije jako mala pa nevidim dobro procenat.Pozz. svima.

Taj Darky's 8.1 je promasena verzija (imala je puno bagova),sam Darky mi je rekao da sacekam 9.0, apreko SGS Tools-a bi trebalo da mozes da ubacis market. A za bateriju uzmi
i stavi Circle mod,tamo su ti lepi krupni procenti.
Bio sam na 8.0 pa sam sad na 9.0.2 i skroz sam zadovoljan,bez ikakvih bagova i na 8.0 i na 9.0.2. A koliko sam pratio za ovu 9.0 verziju se trudio,cak mu je 3 coveka pomagalo
i imao je grupu on nekih 15-ak ljudi koji su bili test grupa i prijavljivali bagove koje bi odma otklonio i da te bagova koje neki ljudi imaju se ne javljaju ni njemu ni kod te test grupe,
ne moze on svaki telefon da ispita. Mislim da radi prilicno dobro uzimajuci u obzir da to radi iz hobija i uglavnom sam i daje ga za dzabe,pa i softver iz samsunga ima neke bagove
a tamo rade timovi placenih inzenjera mesecima...

Poslednja izmena:
Sta je s tobom i tom Dark Side filozofijom? :) Kao da si Sit, a ne Jedi? Ne sumnjam da ces resiti stvar. Btw. probao sam i ja staviti crni ali nije hteo uraditi replace iz nekog razloga...?

Stavio sam 9.2 Darky wipe umesto 8.0 i radi ok. Baterija deluje korektno, ali videcu za par dana koje je tacno stanje.

@Gizmoid

Root explorer> system>app>GoogleQuickSearchBox.apk ?

Pomeris njega odatle ili obrises ako neces da ga backup-ujes i ubacis novi GoogleQuickSearchBox.apk na njegovo mesto. Mora da ga zameni.

Probao - nece. Kopirao ga zbog backupa, ali nije hteo da ubaci novi. Menjao sam u rootexp. komandu u write i nista.
'ajd' okaci opet crni da probam...

imam problen sa spustanjem notification bara, s vremena na vreme mi se desi da nece da mi otvori notification bar kada ga povucem na dole. Otvori samo jedan red, nekad samo prikaze datum a nekada mi otvori tako da se vidi samo polovina dugmica za wifi, gps, blutut... i tako na pola mogu da uključim-isključim wifi...
Gasio sam otvorene aplikacije i procese jednu po jednu ne bih li usao u trag, ali nista.

Ima li neko ideju sta bi moglo biti?

Prvi put cujem za takav problem. Oduvek ga imas ili je nastupio posle instaliranja neke aplikacije?

Probao - nece. Kopirao ga zbog backupa, ali nije hteo da ubaci novi. Menjao sam u rootexp. komandu u write i nista.
'ajd' okaci opet crni da probam...

Glupo pitanje ali da li ti je Busybox instaliran? Sad sam ja bas pokusao da pomerim GoogleQuickSearchBox.apk i kao ga pomeri ali i dalje ostane tu. Probao da ga obrisem i nece, i onda se setim da nisam stavio Busybox nakon sto sam stavio Darky 9.0. Probaj da ga obrises, tako ces najlakse znati jel imas permisije ili ne.

Bussy je tu. Ovlastenje radi sada, menjao sam, tj. pokusavao sam da promenim G.apk na prethodnom romu. Ali sada nemam crni search? Ako bi Jedi bio dobar i okacio? Ili neko od Clon-ova? :-D

Evo me, izasao sam da kupim pljeku :)

Koji ti treba, onaj crni providni ili skroz crni. Okacicu ti oba.

Prilozi

• GoogleQuickSearchBox - crni providni.rar
    380.8 KB · Pregleda: 32
  • GoogleQuickSearchBox - skroz crni.rar
    493 KB · Pregleda: 25
Evo poludela mi baterija, tačno nakon instaliranja Voodooa. Čim se skine sa punjača bude 98%. 97%...

Stavio sam darky 9.0.2 i mogu ti reći da je super,a što se tiče marketa i dalje ga nemam iako sam probao preko SGS Tools-a.

Pozdrav svima!
Od juče sam i ja ponosni vlasnik S Galaxy s (pazario u Vip-u)..
Pre kupovine telefona sam pročitao veći deo ovog foruma i to je trajalo danima jer 4.139 postova nije za zanemariti :)

Sada mi je potreban savet nekog od vas iskusnijih.. firmware koji sam imao na telefonu je bio npr i9000xxxfjp7..prikačio sam fon na kies i obavestio me je da je novi firmware dostupan, neki i9000xfjp9..obradovao sam se da je to 2.2.1. jer sam negde na ovom forumu pročitao da mi uz taj firmware ne treba lagfix i slično jer iskreno ne volim da trpam na fon svakakv software.

Koji je najbezbolniji način da preko kies-a dobijem 2.2.1 verziju ? Da li će mi tada ostati meni na srpskom (nije jako neophodno, ali srpski je baš fancy :)
Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno