Šta je novo?

HD4850

mickotomic87

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2010
Poena
159
Evo ovako...
Imam ATI HD4850 grije se ko luda... bez opterecenja sa ventilatorom na 50% (koji je veoma bucan) temp je oko 70!!
Imate li neko resenje za mene, neki predlog za hladjenje, naravno nista pretjerano sa cijenama...

Hvala!! 🙂

Budi malo precizniji: otkad se greje, da li joj je istekla garancija, jel ti ociscen kuler...

skineš hladnjak, skineš zagorelu'' pastu, naneseš novu, vratiš hladnjak kako je stajao i sve bude ok...
pastu imaš da kupiš za oko 200-atak dinara

Evo ovako...
Imam ATI HD4850 grije se ko luda... bez opterecenja sa ventilatorom na 50% (koji je veoma bucan) temp je oko 70!!
Imate li neko resenje za mene, neki predlog za hladjenje, naravno nista pretjerano sa cijenama...

Hvala!! 🙂

uh batice,pa to je bas mnogo!!!***,nisi dovoljno precizirao koja je karta,tj koi je proizvodjac u pitanju,dali je referentna ili ne,dali ti je provetreno kuciste.....ja bih prvo da sam na tvom mestu zamenio pastu,ocistio kuler ako ima prasine,pa ako ni to ne pomogne,onda ce ti ovo definitivno zavrsiti svaki posao:http://www.itsvet.com/proizvod/arctic-cooling-accelero-l2-pro/comp_comp_cooler/755/893

Za pocetak dobro izduvaj kompresorom ceo kompjuter to bi trebalo da pomogne.

Evo ovako... pastu nisam cistio... vent je ociscen, imam napravljen protok vazduha kroz kuciste, naprijed vent 120x120, nazad 80x80...

Ja sam i mislio da uzmem ovaj accelero... e sad ne znam dal ovdje ko to prodaje da se dogovorimo odmah... 🙂

Evo ovako... pastu nisam cistio... vent je ociscen, imam napravljen protok vazduha kroz kuciste, naprijed vent 120x120, nazad 80x80...

Ja sam i mislio da uzmem ovaj accelero... e sad ne znam dal ovdje ko to prodaje da se dogovorimo odmah... 🙂

druze,slab ti je to protok ako imas samo ta dva venta u celom kucistu....mada bez obzira,to je dosta velika temp!ja sam imao nereferentnu powercolir 4850 pcs+ takodje sa nekim Ac coolerom,i bio sam prezadovoljan,u idle je bila oko 35 a u full load 60 stepeni!!!!znaci prvo ocisti pastu i nanesi novu pa ako i tad bude isto-kupuj ovaj L2 pro i zavrsio si muke!a ako ti je tih 15-tak evrica mnogo za taj kuler,onda stvarno.....🙂
edit:ti opet ne rece koji model karte je u pitanju?????aj reci nam leba ti! 🙂

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem druze ne znam ni ja koja je tacno...
Valjda je asus (mozda sam se sad i provalio) 🙂, ne znam sta znaci referentna i nereferentna graficka!! *** glupan 🙂

Ma nije mi puno ja bih ga odmah kupio ali ne znam gdje da nadjem!!
A sta mi predlazes za protok vazduha, gdje da ubacim jos koji vent???
ja sam planirao da stavim jos jedan sa strane i jedan nazad...

Drugari sad sam dobio ponudu za da kupim VF-700-FS01 zalman sta mislite kako bi on odradio posao??? 🙂

e ***.....ako je asusova,onda kontam da je referentno hladjenje u pitanju....nebih ti znao reci dali taj zalman uopste i moze da se stavi na 4850 a sigurno znam da je onaj AC odlican izbor,a gde da ga kupis?pa pogledaj onaj link koji sam ti dao. i odakle si ti uopste? 🙂 sto se tice protoka vazduha,ja recimo na mom NZXT LEXA kucistu imam 1x12cm front,1x12cm back(exaust) 1x12cm sa strane 🙂 i 2x14cm on top (exaust )vidim da se i ne razumes mnogo u hardware,sto nam umnogome otezava posao da ti objasnimo neke stvari 🙂 🙂 🙂

Ja sam iz Bijeljine iz Republike Sprske... Ali imam drugare u NS-u tako da nije problem ako ima gdje u NS-u da se nabavi... 🙂
Pa nisam bas laik ali nisam ni expert... 🙂
Vidio sam da je prodavnica sa onog linka u BG-u ako se ne varam... 🙂
Druze pa kolika ti je buka kad imas toliko fanova??

kuciste ima svoj fan kontroler na koji su mi nakacena 2x12cm i 2x14 cm jedino onaj exaust 12cm odnazad je uboden direktno na plocu,inace buke maltene i nema posto je sve zavrnuto na minimum,a lepa promajica duva kroz kuciste 🙂reci tim drugarima iz NS da poruce taj AC iz Beograda pa nek ti ga lepo posalju u Bijeljinu,nacekaces se malo ali ce vredeti,veruj mi.ili malo vijaj oglase pa ako naleti nesto interesantno ti pazari.onaj Zalman definitivno-NE!

mickotomic87:
".. pastu nisam cistio... vent je ociscen"

Nije problem u ventilatoru, samo. Ljudi su ti rekli da se to radi sa kompresorom vazduha, jer je lakse i jednostavnije, a drugacije ne mozes da produvas prasinu koja se nalazi ispod plastike u onim kanalima (osim ako je ne rasklopis, sto ne savetujem, ako nisi siguran da to mozes da uradis).

Ja to radim dva puta godisnje, ili kad primetim povecanu temperaturu, a obavezno pre leta.

Ako ti i produvavanje tih kanala ne pomogne, onda zna se, nov kuler, za koji ti opet savetujem da nadjes nekog ko se razume u to da ti promeni.
Naravno, pre skidanja starog kulera, nek ti radi graficka, bar pola sata, sat,
da se zagreje i da se lakse skine hladnjak. Nista na silu, bez cupanja.

Ma pusto Accelero...diskutabilno je da li se isplati dati 20e za kuler koji stavljas na karticu od 55e. Ciscenje kuler i zamena paste pomaze 100%. Ja stavljam ArticCeramique.....naravno stavlja se u sto je moguce tanjem sloju.

Ateluv: +1

Ja sam isto hteo da stavim bolji kuler, ali sam dosao do zakljucka da se to bas i ne isplati, ipak je to stara kartica.

Poslednja izmena:
***... ja volim da mi sve radi extra... obozavam da se bakcem oko takvih stvari tako da najvise zbog toga i radim to... 🙂)

E onda, svaka ti cast, razumem te i samo napred, uzivaj!

Drugi cooler, nema tu mnogo premisljanja.

Kad sam vec tu, juce sam promijenio pastu i temperatura je spala za 20 stepeni!!! Ali ipak cu da kupim cooler... 🙂

mickotomic87:
".. pastu nisam cistio... vent je ociscen"

Nije problem u ventilatoru, samo. Ljudi su ti rekli da se to radi sa kompresorom vazduha, jer je lakse i jednostavnije, a drugacije ne mozes da produvas prasinu koja se nalazi ispod plastike u onim kanalima (osim ako je ne rasklopis, sto ne savetujem, ako nisi siguran da to mozes da uradis).

Ja to radim dva puta godisnje, ili kad primetim povecanu temperaturu, a obavezno pre leta.

Ako ti i produvavanje tih kanala ne pomogne, onda zna se, nov kuler, za koji ti opet savetujem da nadjes nekog ko se razume u to da ti promeni.
Naravno, pre skidanja starog kulera, nek ti radi graficka, bar pola sata, sat,
da se zagreje i da se lakse skine hladnjak. Nista na silu, bez cupanja.

hvala bogu crkla mi je ta referentna a i vrisnula je od tih pregrevana i dobio sam xfx i nisam je čistio još ni jednom a prošlo je dosta vremena i temp sad ne mogu da pređu 75 ni u furmarku ni u bilo kojoj igrici. referentno hlađenje te karte je ubistvo, imao pa uverio se i hvala bogu otarasio se. 😉

hvala bogu crkla mi je ta referentna a i vrisnula je od tih pregrevana i dobio sam xfx i nisam je čistio još ni jednom a prošlo je dosta vremena i temp sad ne mogu da pređu 75 ni u furmarku ni u bilo kojoj igrici. referentno hlađenje te karte je ubistvo, imao pa uverio se i hvala bogu otarasio se. 😉

pazi druze,ta prica je mozda vazila za starije karte,tipa 4850 ili 4870.....sa novijim serijama ja skroz drugacija prica sto se referentnog hladjenja tice,recimo moje 6870 referentna je hladna kao spricer a takodje i jako tiha.....@mickotomic87-ako si spustio temp za celih 20 stepeni,ja tu vise nista nebi cackao i dzaba trosio pare na novi kuler,samo s vremena na vreme kontrolisi temp i samo vozi!!!! 🙂

Pa kazem ti bila mi je temp bez opterecenja oko 70-80 sad je od 55-65... eto kolika razlika samo sto sam skinuo hladnjek stavio pastu, produvao kanalice i to je to... Ali ipak cu kupiti i cooler zbog buke... 🙂
I ako znate mozda da neko prodaje fan kontroler to bi kupio rado (opet zbog buke)!! 🙂 Hvala puno!! 🙂

Poslednja izmena:
Ti predpostavljam imas onaj referentni model sto se medju prvima pravio. Tu nema mnogo pomoci, lose su odradili hladjenje i karta se dosta greje. Mozes jedino da je na svakih 2-3 meseca ocistis detaljno i to je to. Mislim da ti se ne isplati da dajes 20 ili vise evra na neki aftermarker hladnjak. Bolje prodaj tu kartu za 50-60e, dodaj jos tih 20e+ i uzmi neku drugu, noviju, sa bolje resenim hladjenjem - mozda npr. neku 5750 ..

Fan kontroler ima na nekoliko mesta da se uzme, a moguce je preko nekih shop-ova i poruciti - pogledaj u Emmi-u i Gigatronu.

Pa vidis ni to nije losa ideja... Prodati ovu dodati jos malo i kupiti neku noviju... 🙂 Moracu da razmislim o tome... 🙂

Ne znam gdje se nalaze radnje ja sam iz Bijeljine, ako su u BG-u (posto vidim da ti jesi) to bi bilo malo teze za pogledati, da su u NS-u to bi moglo (imam tamo drugare)...

Salju oni kurirskim sluzbama po Srbiji (200-250din.) 🙂

Jeste da ne mozes ovako uzivo da pogledas, ali imas dosta toga po netu. Malo ko se zapravo i odlucio za nesto tako sto je usao u radnju i odabrao, vec je predhodno nasao na internetu sta mu se svidja 🙂

Poslednja izmena:
pa dobro uglavno cu se nekako snaci... 🙂 Hvala na pomoci u svakom slucaju!! 🙂

pazi druze,ta prica je mozda vazila za starije karte,tipa 4850 ili 4870.....sa novijim serijama ja skroz drugacija prica sto se referentnog hladjenja tice,recimo moje 6870 referentna je hladna kao spricer a takodje i jako tiha.....@mickotomic87-ako si spustio temp za celih 20 stepeni,ja tu vise nista nebi cackao i dzaba trosio pare na novi kuler,samo s vremena na vreme kontrolisi temp i samo vozi!!!! 🙂

ja te ne razumem?? mi pričamo o ovoj karti a ne novim, znam kako je sa starim i sa novim, ispravi me gde sam pogrešio?? jesam rekao za 4850 da ima očajno referentno hlađenje a ne 6870 ili neka druga?!!

Nazad
Vrh Dno