Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

mene interesuje jedna stvar: gtx570 ili 460SLI?

nameravam za jedno mesecak dana,kada prodju ispiti :) ,da se castim kartom(kartama) do nekih 350-380e

posto imam SLI plocu koju ne nameravam da menjam,dvoumim se sta da uzmem...

Moj glas za SLI;),pogotovo sto savrseno radi u sta sam se sam uverio.

Jel moguće negde kod nas naći nereferentnu gtx 570? GS GLH recimo, Phantom-u kontam da bi naduvali cenu još više :d

Trenutno je nažalost još slaba ponuda GTX570 modela kod nas... A i nvidija za GTX570 baš drži visoku cenu... u USA su maloprodajne cene oko $350 and u Nemačkoj oko 315e, tako da nema velike šanse da bude jeftinije...

GS GLH je u Nemačkoj 350e, dakle ni kod nas ne bi mogao biti jeftiniji. :(

Trenutno je nažalost još slaba ponuda GTX570 modela kod nas... A i nvidija za GTX570 baš drži visoku cenu... u USA su maloprodajne cene oko $350 and u Nemačkoj oko 315e, tako da nema velike šanse da bude jeftinije...

GS GLH je u Nemačkoj 350e, dakle ni kod nas ne bi mogao biti jeftiniji. :(

Nema ni logike da bude jeftiniji kad je OC verzija>?
A sad mi objasni zasto je GTX570 skup?Nije skup uopste pogotovo ne kod nas.
Karticu tih performasni nisi mogao da dobijes ranije uopste po takvoj ceni..
Non stop pominjete USA.USA sa evropom nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka,sasvim drugacije trziste i nije nikakav pandan za poredjenje.
Ako GS GLH bude 350 eur kod nas bice opravdano.Poredeci sa ATI 6970 u kojoj je stock verzija GTX 570 u rangu a cenovno ispod OC verzija je logicno da bude skuplja jer ce samim tim biti i brza.

Jutros sam bio i uzeo Palit gtx570 (305 eur), nemam reci, bilo mi je nezamislivo da moze toliko bas da bude jaca od gtx285 :p Bio sam se napalio da trazim block za nju, ali sam odustao od takve ideje, jer iskreno posle pola sata igranja BF BC2 (sve na max), siguran sam da nema apsolutno nikakve potrebe za bilo kakvim klokom :) mozda kasnije i stavim vodu na nju ali ne zbog kloka vec samo zbog veka trajanja...

jel moze neko da oakaci frejmrejt za crysis warhead 1920X1080 AA8X, enthusiast, DX10, ambush

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33973092

A few weeks ago I bought a 6950 on the same hopes that it would unlock to a 6970. I got it, and lo and behold it did unlock to a 6970. While the performance was great, the driver issues were abundant.

In between, I got a 470GTX thinking that it would fix things. It however, did not. It was loud, incredibly hot and not a very good buy compared to the 6950. So I bit the teeth and went with a 570GTX for 60 bucks more.

I cannot say I am more pleased with my 570GTX. It's similar to the quality of my GTX285 when I got it back then. It's performance is unparalleled, has yet to go under 40 FPS in Starcaft 2 in a 4v4 game (where the 6950 struggled to get above 15fps in battles and stuttered constantly, even before unlocking. The stuttering only became less annoying after unlocking to a 6970)

On the cooling side, I am more than satisfied. I was incredibly surprised at the lack of sound in my case. Compared to the GTX470, I was expecting somewhere in between but the new cooler is quieter than even my GTX285! On load it is still incredibly quiet. I suppose the vapor chamber really does work well.

In fact, it's so quiet in my room now that I can hear the buzz coming out of the flourescent lamp and the hum coming out of my radio which I didn't turn off. So that's a very good improvement. So if you're a sound fanatic, get the 570GTX, it's actually better acoustics than the 6950 (although that card also has great acoustics)

Furthermore, the temperature is down to 75C at load, which is a vast improvement over 91C (!!!) for the GTX470.

So there you have it, I got this GTX570 on sale for 319CDN so it was a steal. In my opinion, it's far superior to anything that AMD has to offer right now (even with the 6950 -> 6970 unlock that isn't garaunteed to stay that way) Being an actual owner of the 6950 before, I find this card vastly superior.

If you want something that isn't a hassle, quiet, a vast upgrade to GTX285 or GTX470, get the 570. It's ridiculously good.

Furthermore, it's got a cool SSAO ability that makes Starcraft 2 look even better. Can't complain about that.

Also if you get the MSI, it comes with a free upgrade to 3DMark. I found that really useful since I was wasting a lot of time on rapidshare trying to get a cracked copy, then realized wait a minute, MSI advertises in 3dmark so I looked in the box. Lo and behold! Free coupon. Very satisfied MSI customer lol.

@starac
I onda ce posle 10 dana da mu se pojave mehurici na nalepnici :d

Ne bash mnogo koristan post/reklama...
+1 Mislim nije problem da i ja nadjem neki post o AMD-u i NVIDI-i i odradim copy - paste. Ne razumem u cemu je poenta ovog posta
i koju relevantnost ima dati korisnik za sve nas.

Uff... koja zver od grafičke. :) U bukvalno svim igrama i testovima je fps minimum duplo veći u odnosu na prethodnu GTX 260. :) Za sad je na default klokovima, videću kasnije za oc.

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33973092
"Also if you get the MSI, it comes with a free upgrade to 3DMark. I found that really useful since I was wasting a lot of time on rapidshare trying to get a cracked copy, then realized wait a minute, MSI advertises in 3dmark so I looked in the box. Lo and behold! Free coupon. Very satisfied MSI customer lol.".

Hahahaha... ma jok uopste nije reklama i lik uopste nije tard :p

@milos1

I od GTX285, ja jos nemam zelju da je klokujem :)

Poslednja izmena:
pozdrav
dobra karta nema sta samo da su joj stavili bar 1,5gb, pazario bih je.
ipak ce znaciti tih 750mb za koju godinu. mi zivimo u srbiji, ovakve karte su ogroman luksuz. gomila ljudi i dalje koristi dial-up za net, kao i agp karte. voleo bih da mogu, ali zaista ne mogu da menjam graficke kao carape. i mislim da ogromna vecina slicno razmislja.
sto se tice gtx570, opet jedini razlog zasto je nisam uzeo je memorija od 1,25gb u odnosu na 2gb na nemodovanu hd6970 koji trenutno imam. pored toga pri punom opterecenju koristi za nijansu vise od 6970, bar po onome sto sam citao na netu. to treba proveriti naravno.
obe karte su izuzetno dobre, skupe jesu ali dobre.
ja sam sa hd6970, ali j***no prezadovoljan:) pritom, sam bio dugogodisnji pobornik nvidia-e. vise ne, jer nvidia voli da zakida, pa reko' da i ja zakinem njima malo:)
prijatan pozdrav:)

@oki
ne daj se, mojne da se nerviras ima mnogo ozbiljijih stvari,.......:)))))))))

Poslednja izmena:
pozdrav
dobra karta nema sta samo da su joj stavili bar 1,5gb, pazario bih je.
ipak ce znaciti tih 750mb za koju godinu. mi zivimo u srbiji, ovakve karte su ogroman luksuz. gomila ljudi i dalje koristi dial-up za net, kao i agp karte. voleo bih da mogu, ali zaista ne mogu da menjam graficke kao carape. i mislim da ogromna vecina slicno razmislja.
sto se tice gtx570, opet jedini razlog zasto je nisam uzeo je memorija od 1,25gb u odnosu na 2gb na nemodovanu hd6970 koji trenutno imam. pored toga pri punom opterecenju koristi za nijansu vise od 6970, bar po onome sto sam citao na netu. to treba proveriti naravno.
obe karte su izuzetno dobre, skupe jesu ali dobre.
ja sam sa hd6970, ali j***no prezadovoljan:) pritom, sam bio dugogodisnji pobornik nvidia-e. vise ne, jer nvidia voli da zakida, pa reko' da i ja zakinem njima malo:)

@oki
ne daj se, mojne da se nerviras ima mnogo ozbiljijih stvari,.......:)))))))))

Ajde reci da se salis!

Za prozivanje koristite PM!

Nije NV nista zakinula na memoriji, jednostavno receno nemoguce je staviti 1.5GB na kartu sa 320bit interfejsom. Sledeca moguca kolicina memorije za GTX570 je x2, sto izadje 2.5GB VRAM.

Poslednja izmena:
jer nvidia voli da zakida, pa reko' da i ja zakinem njima malo:)

Potpuno te podrzavam prijatelju.Stvarno su bezobrazni :p Evo i ja sam resio da im zakinem i to ni manje ni vise nego sa GTX 570 SLI varijantom.:smoke:
Mislim da ce stvarno nehumano da mi rade u ZLI:-devil-: modu a da pri tom imam na raspolaganju opet samo 1.25 GB memorije per GPU.Stvarno cu se osecati prevareno:d

Poslednja izmena:
Pa dobro, možda se čovek igra na 2560x1600 :)

^^ LOL cheers
@Hocico tih 2GB je mazanje ociju, sa tom "bednom" 256bit magistralom tesko da moze da vidi vise od 1GB. Dok je kod 570-ice tacno odmreno i dovoljno 1.25GB/320bit
P.S bacio si 50e u wc solju ;)

Poslednja izmena:
Ajde reci da se salis!
Pogresan si deo kvotovao&boldovao, stari... trebalo je u celini:

"dobra karta nema sta samo da su joj stavili bar 1,5gb, pazario bih je.
ipak ce znaciti tih 750mb za koju godinu."

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Malo se zabunio sigurne je hteo da kaze u odnosu na 6950 i njenih 2Gb :)

Mada iskreno ja pratim koliko igre koriste GPU memoriju i za sad nevidim da ce za 2-3 godine da se pojavi i jedna da ce zahtevati vise od ~1GB u nekoj razumnoj rezoluciji

Ma da, u tome i jeste poenta... mislim, da "za koju godinu" iskoristis taj visak memorije :D

Umesto 7.5, imaces celih 9 frejmova :d:d:d

Dobro ajde sada :) , mislim da 2GB VRAM-a ima i svojih prednosti od 1920x1200 pa na dalje. Pitanje je kome treba, ali naravno da u datim rezulucijama poboljsava framerate.

Npr: Radeon HD 6900 CF vs. GeForce GTX 500 SLI

Poslednja izmena:
Vrh Dno