Šta je novo?

8600GT

racak91

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (5.4GHz)+be quiet! PURE ROCK PRO 3 Black BK042 250W TDP
Matična ploča
MSI B850 GAMING PLUS WIFI
RAM
KINGSTON DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s FURY BEAST XMP & EXPO KF560C36BBE2K2-32
GPU
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6
Storage
Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB M2+Kingston NV3 1TB M2+Toshiba 500GB HDD
PSU
CHIEFTEC CFT-750-14CS
Kućište
RAIJINTEK PONOS ULTRA TG4
Monitor
LG UltraGear 27" IPS 27GS75Q-B 2560x1440 180Hz
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra 512GB/12GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
I meni se isto desi, malo smanji grafiku na igrici koju god da igras ili probaj da ocistis kuler nekim usisivacem (vazduh sprej i sl) ja svakih par meseci odatle izvadim neke pacove

To znaci da si preterao sa klokovanjem,postepeno smanjuj,dok ne dodjes do idealnog kloka...znaci bez ikakvih brljanja,odradis 3dmark i pratis temperaturu,pazi da ne preteras.Ja imam Gainward 8600gt Bliss Silent,lepo sam je klokovao,i nema nikakvih problema(pogledaj u profilu sadasnju brzinu),ali sam stavio i kuler 8`na grficku i temperatura pod punim opterecenjem ne prelazi 60c.

Postavim je na 650Mhz i memoriju stavim na 800Mhz tj radi na 1600 onda i radi savrseno sve ok temperatura u idle je 41C a kada igram igre ode do 60C.I kada je spustim na 600Mhz opet se desi to isto i probam spustim memoriju na 700 a graficki procesor ostavim na 600 opet se desi da brljavi.Stavljen je na nju kuler izvadjen iz napajanja starog i vidim dobro hladi grafiku,Menjana pasta na nju dva puta za mesec dana i sada sve ok.Ali kada je malo oc odmah pocne da brljavi.Da nije mozda napajanje slabo ?Sta moze da bude uzrok ?

Ti klokujes pasivnu karticu - i to 8600Gt pasivnu?

nemoj to raditi...

Pa pazi to napajanje je slabo,ako imas mogucnosti menjaj ga,ili nemoj nista da o.c.!

omg , pa ako izbacuje artifakte, znaci a gpu ili memoriaj ne mogu a podnestu taj klok..znaci smanjuj frekvencije dok ne nadjes tacku u kojoj ne puca..

Smanjivao sam klokove skroz do kraja na default dok nisam vratio onda ne puca svaki klok za 10-15Mhz kada je podignem posle 10min.ili blokira komp u igri ili pocne da pucaju artifakte...Da nije problem u napajanju mozda ? Da PLAYBoY pasivnu klokujem...A napajanje cu uzeti ovih dana LC6550G ver2.0 550W.Da li ce biti to dovoljno napajanje ?

Poslednja izmena:
klokovanjem te karte neces nista dobiti, a ona se muci sa tim pasivcem i na default a ne OC-ovana.

nedrndaj to, kupi drugu kartu koja je predvidjna za OC pa je muci.

Smanjivao sam klokove skroz do kraja na default dok nisam vratio onda ne puca svaki klok za 10-15Mhz kada je podignem posle 10min.ili blokira komp u igri ili pocne da pucaju artifakte...Da nije problem u napajanju mozda ? Da PLAYBoY pasivnu klokujem...A napajanje cu uzeti ovih dana LC6550G ver2.0 550W.Da li ce biti to dovoljno napajanje ?

isto sam i ja radio, gledo dokle moze, kokno ej previse, brljavila, onda vratio na klokove na kojima je pre radila bez problema onda je i tu je poceka da brljavi..syebo sam memoriju sa prevelikim klokom..i sada radi kako treba na pola nekadasnjeg kloka..

Poslednja izmena:
Uzmi neki kuler 8 ili 12mm, zasrafi na taj pasivac da ta karta malo ladne. Svaka cast kad si uspeo tako dugo da je odrzis u zivotu.

Dovoljno je napajanje...a sto se tice dobitka overklokom,ja sam dobio 800 bodova vise u 3dmark06.Na ovom forumu ima test moje grafike,i covek je odmah klokovao na 640mhz,i radila je bez problema,ja sam vrlo malo povecao,ali moze sigurno jos.Ali nista bez 8-ice na grafickoj.

Pa i meni stoji jedan kuler da je hladi u idle je 41C a u igrama ide do 60-65C max.I ne greje se tako jako.Ali kako je malo oc odmah pocne da puca u 3Dmarku ili u igrama.Tako da necu ni da probam vise neka stoji tako kako radi,dok ne budem skupio para da uzmem jacu grafiku.

OMG.Klokujes pasivnu kartu?!WTF?!!!Bar nabaci neki VECI vent odozgo kad si vec zapeo da dizes Mhz-e i ganjas performanse..Ubijas polako ali sigurno GPU mrcvareci ga visokim temperaturama!
Idi na neke sigurne vrednosti tipa 100 Mhz za GPU,od 50-100 mhz za memoriju pa trazi kompromis..Mozda je i los primerak.Ima tu mnogo detalja koji uticu na celokupnu problematiku.

Verovatno taj primerak nije za klokovanje,ja cu jos malo da pokusavam dok ne skupim 9000din. za gtx260.

Konacan klok!

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    277.4 KB · Pregleda: 50
Ja sam imao gigabyte 8600gt, pasivna, silent pipe 2 verzija. Memorija znam da mi je isla sa standardnih 720mhz na 1060mhz, 100% stabilno!!!
Jezgro sam zaboravio na koliko sam tacno terao, negde oko 750mhz.
Nisam imao vent na njoj ali mi je kuciste bilo ekstra provetreno tako da su temperature bile vrlo niske.

jesi pokusavao da namontiras neki ventilator na taj pasivni? pa da vidis bil pomoglo :)!

U sestom postu je covek napisao da je stavio ventilator na nju i da je dobro hladi (u idle 41, u igrama max 60, sto je nista), citajte malo bolje ljudi sta je napisano :D
Moze biti da je napajanje slabo, pa grafa nece lepo da radi pod oc-om, a moze biti i jednostavno da je takav primerak i da nece da se overklokuje uopste.

Nije sigurno zbog napajanja,ova grafika je smesan potrosac,a kada se klokuje ni tada skoro nista ne trosi,tako da je sigurno taj primerak karte slab za overklok...Kod mene i u rivi i msi afterburneru prikazuje maksimalan klok 710mhz,ali se ne usudjujem da je podignem za jos 30mhz,bojim se da nesto ne *****.

Poslednja izmena:
To nije grafika za overc imao sam 2 komada... Ako ti se javljaju artifekti po ekranu znaci da ti je prsla memorija. Neznam ni sto klokujes tu kartu neces nista dobiti, a i nije za klokovanje.

Vrh Dno