Šta je novo?

Mozilla browser-zivog me unisti.

vatrogasac53

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2008
Poena
395
Pozdrav ljudi brauzer me zeza maksimalno.
Koristim Mozilu duzi niz godina ali poslednje godine, dal zbog raznih menjanja komponenti i sistema strasno me zeza. Inace koristim Win7 sistem.
Od svih problema koji su me zadesili izdvajam DVA kao najgora:

1) Opcija save password radi selektivno?!? Dok je pre snimala user i pass na svakoj stranici gde je to moguce sada mi negde snima negde ne.Primera radi na benchu svaki put moram da kucam user i pass dok pre nisam imao tih problema.Da je samo bench vec i brdo drugih stranica i foruma.Na nekim snima doduse ali kao sto rekoh KAD SE NJEMU CEFNE.

2)Neke stranice koje redovno postavlaju vesti iz sporta recimo mi se ne osvezavaju? Da pojasnim odem na neku sportsku stranicu i vidim da je vest zabajatila i da sam je juce citao.Meni naravno cudno sto ne postavljaju nove vesti, i upalim drugi brauzer i imam sta da vidim.SVE nove vesti su tu a kada uporedim IN VIVO dva brazuera sa tom stranicom razlika je jasna-NEGDE NECE DA OSVEZAVA VESTI.

Eto ljudi izlozio sam uglavnom problem.Probao sam Operu sve radi al je spora brate mili..Tacno se vidi da nije optimizovana za neke stranice.TJ po pitanju brzine Mozila je sije al sta vredi kad mi ne radi skroz kako treba.

Ako moze resenje neko hvala..

Jer si probao reinstal mozille, meni to uglavnom pomogne, i ako koristis betu 4 vrati se na 3.6.

Nisam prijatelju probao ako mislis da to resava trajno odma cu uradim.
Verzija je 3.6.13

pa naravno da ce to resiti problem. Opera je po meni mnogo bolji brauzer, i radi nenormalno brzo pogotovu sad kad je izasla verija 11. Jedini koji moze da joj parira je chrome, mada da sad ne pricamo o ukusima, ipak su to sve stvar licnog ukusa i pojedinaca.

Nemoj da isprobavaš sa reinstalacijom mozille, pre savetujem da je pokreneš ovako iz RUNa:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -ProfileManager
ili mislim da može samo P umesto ProfileManager :)
Pa vidi da li ti dobro radi za sajtove gde si naveo da imaš problema, pa ako to rešava stvar onda znaš šta ti je raditi, a ako ne, onda takođe znaš šta ti je raditi :D

Nemoj da isprobavaš sa reinstalacijom mozille, pre savetujem da je pokreneš ovako iz RUNa:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -ProfileManager
ili mislim da može samo P umesto ProfileManager :)
Pa vidi da li ti dobro radi za sajtove gde si naveo da imaš problema, pa ako to rešava stvar onda znaš šta ti je raditi, a ako ne, onda takođe znaš šta ti je raditi :D

Evo sad bas probah da uradim to-nista sve je isto.
OK sad ide reinstall hehe

Ali deinstaliraj je uz ponoć revo-a, na primer, kako bi počistio sve ostatke od prethodne verzije.

Ne mora revo, samo posle reinstalacije pobriši foldere

c:\Users\tvoje_ime\AppData\Local\Mozilla\
c:\Users\tvoje_ime\AppData\Roaming\Mozilla\

pa instaliraj ponovo.

A da pobrises cookije za problematicne sajtove pa pokusas ponovo da ih posetis, logujes se itd.

A da pobrises cookije za problematicne sajtove pa pokusas ponovo da ih posetis, logujes se itd.

Valjda je to probao? Kao i u security podešavanjima da nije uključen Exception za neki sajt?

Ok ok momci trenutno sam na Operi a kasnije radim reinstall nije problem.
Samo da exportujem sve lozinke i juzere, i to je to.
Thx

I ja sam imao taj problem sa nepamcenjem lozinki,ali mene je zezao CCleaner jer mi je on brisao kukije.Proveri da nije to i kod tebe.

Jer si probao reinstal mozille, meni to uglavnom pomogne, i ako koristis betu 4 vrati se na 3.6.

Sto "Jer" ***.. :( Da li vas mrzi vise da pisete pravilno ili mislite da je to pravilno, ne znam sta je ali stravicna je situacija postala sa pravopisom.. Zvucim kao neki matori smarac, ali najezim se kad vidim "Jer" u pogresnom kontekstu..

Sto "Jer" ***.. :( Da li vas mrzi vise da pisete pravilno ili mislite da je to pravilno, ne znam sta je ali stravicna je situacija postala sa pravopisom.. Zvucim kao neki matori smarac, ali najezim se kad vidim "Jer" u pogresnom kontekstu..

Kakve veze ima ovo sa temom? Jeste strašno kao što kažeš koliko ljudi prave greške pri pisanju, ali otvori zasebnu temu gde ćeš prikupljati postove ovog tipa pa tamo da se lepo raspravi o tome.

:wave:

Vrh Dno