Šta je novo?

U toku je povećanje brzine za ADSL korisnike?

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
Meni su povecali ali samo u opisu :d
I dalje imam 1Mb, speedtest, torrent i download izvlace max ~124kb koliko sam i do juce imao, jedino je up malo bolji, za citavih 0.05KB :smash:

Bandwidth Down/Up(kbps) 1535/252
SNR Margin Down/Up(dB) 28.0/34.5
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/10.0

Ima. Download sa nvidia-e ili amd sajta. Pokreni download drajvera za graficku kartu i to ce ti biti to, sto se tice samog download-a.

Speedtest ume da laze za medalju.

Hm, meni skida drivere i sa nvidije i atija sa oko 50-80 KB/s dok mi torente koji su na seed boxu vuce bez problema i 420KB/s nakon povecanog uploada???

Zao mi je zbog toga.... Ako u isto vreme vuces torent 420kB/s i skidas drajvere, to je skroz ok brzina ali ako samo skidash drajvere a ide tako sporo onda ne znam sta da kazem.. evo pogledaj ovo

proof.png

proof2dd.png

Poslednja izmena:
Meni su povecali ali samo u opisu :d
I dalje imam 1Mb, speedtest, torrent i download izvlace max ~124kb koliko sam i do juce imao, jedino je up malo bolji, za citavih 0.05KB :smash:

Bandwidth Down/Up(kbps) 1535/252
SNR Margin Down/Up(dB) 28.0/34.5
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/10.0

Tako je izgleda kod svih koji nisu bili sreće da im se zaglavi SpeedUP
Bio sam sinoć kod ortaka koji ima isti "problem" kao ti
Zahtev za speedup mu stoji od ranije a kad smo aktivirali SpeedUP dobio je čitavih 1.38mbita :p i biće mu naplaćeno...

U svakom slučaju kako se povećanje brzine računa od 1. februara ne znam kako da se žališ na brzinu koju ti još nisu zvanično "dali"...

Zao mi je zbog toga.... Ako u isto vreme vuces torent 420kB/s i skidas drajvere, to je skroz ok brzina ali ako samo skidash drajvere a ide tako sporo onda ne znam sta da kazem.
Ma potpuni je trip, torenti rade ko ludi, oko 420kbs ali kad ugasim tracker i stavim download sa ati ili nvidije down pada osetno. Nemam pojma sta bi mogao biti uzrok jer ne bi trebala da postoji razlika, link je link. A sto je najcudnije speedtest pokazuje vrednosti kao da skidam torent.

Ovo ruter kaze danas

2aabst4.jpg

a speedtest kaze

33le076.jpg

I dalje je to onaj 1mbit/128, izgleda da treba da prodje jos vremena:p

Jel kada na ruteru data bude 4096/512, jel to znaci da bi "trebalo" da bude 4 mb/s ?

Ovo da ti vidi admin bilo kog ozbiljnijeg privatnog torrent trakera kikovao bi te sa sve banom za zemlju odakle ides :d

Zanimljivo je sto ja uvek dobijam takve rezultate na speedtest-u, pocecu jos i da mu verujem :p
Inace u vreme gustog saobracaja, u vecernjim satima jako mi se smanji brzina :d :

do duse upload bi mogli malo da mi povecaju:trust:

Poslednja izmena:
Da ne koristis slucajno KIS kao zastitu?
Meni je on davao cudne rezultate speedtest-a,doduse dosta manje nego tvoji,negde oko 40 Mbit-a.

jedno pitanje
koristim orion telekom i imam paket od 1mb koji placam oko 1500 mesecno.
ako sam dobro skapirao, po ovoj prici, vise nece postojati paket od 2mb, vec od 4mb i kostace oko 2300? da li ja normalno od prvog februara mogu da predjem na taj paket od 4mv po ceni od 2300?

Ovo ruter kaze danas

2aabst4.jpg

a speedtest kaze

33le076.jpg

I dalje je to onaj 1mbit/128, izgleda da treba da prodje jos vremena:p

Tako je i kod mene, verovatno su portove u centralama već iskonfigurisali na veću brzinu ali je softversko ograničenje (vezano za speedup) ostalo na 1Mbps. To će verovatno svima da setuju tek oko 1. Februara?

Ma potpuni je trip, torenti rade ko ludi, oko 420kbs ali kad ugasim tracker i stavim download sa ati ili nvidije down pada osetno. Nemam pojma sta bi mogao biti uzrok jer ne bi trebala da postoji razlika, link je link. A sto je najcudnije speedtest pokazuje vrednosti kao da skidam torent.

He,he, nemam pojma sta se desilo, al nakon malog cackanja po setovanjima rutera sad sve radi ok i skida 420-440 kbs sa ati-ja :D

Cek, na kom si adsl paketu? Ili tvoj post nema veze sa temom?

Eunet navodno od sutra primenjuje ubrzanje, info dobijen pozivom na 0800 300 400 :happy:, trenutno sam na 2Mbps (loyalty 2 opcija) kazu da ce sigurno ici na 3Mbps mozda i vise, e sad videcemo sta ce da bude :D.

Poslednja izmena:
Da li se nekome dešava da se ruter reboot-uje sam od sebe čim se poveže na net?

Ruter je konfigurisan na 4Mbps a još uvek mi je maksimalni dl oko 230kbps. Jel ovo znači da je telekom odradio svoj posao pa sad treba beotel da mi pusti 4Mbps, ili sve zavisi od telekoma?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    10 KB · Pregleda: 51
Dok se brzina ne odblokira ni ne pomisljam da se ponovo prijavljujem za speed up. Poslednje sto mi treba je natpis 4096kb u modemu, a brzina od pre "akcije".
Zanima me da li je resenje zahtev za reset porta (ili kako god vec da se naziva problem) kako sam vec negde procitao ili nesto drugo?

Orion Telekom, ex SezamPro... Subotica (Palic):

1118536359.png

1118578394.png

Upravo povecali,studentski paket,Zajecar...

nije beotel nista potvrdio nego je samo napisao nesto sto njima odgovara. jer ne moze beotel da odredju pakete nego samo telekom. tako da su oni samo iskoristili situaciju, pa su tako uzeli pa na svoju ruku napisali to sto im odgovara a to je da kao 4 mb prelazi u 6 mb sto nije moguce. jer eto uzmi samo koliko ima korisnika u celoj srbiji i koliko je vec njih dobilo povecanje i koliko od tih osoba je imalo kod nekog od provajdera ili samog beotel neta imala 4 mb paket i jel se neko javio da je dobio 6 mb, naravno da nije tako da ja bih voleo da se to dogodi ali to ti je samo markentiski trik zbog kojeg mogu da popasu sudjenje jer ako se neko od korisnika zainati pa ih tera na sud zbog laznog objavljivanja informacija.

ali opet do 1. februara ima jos dosta pa mozda i sta bude od svega toga ali opet kazem da od toga nema nista. ali sacekajmo kraj da vidimo stace biti od svega toga.

1118578394.png

Upravo povecali,studentski paket,Zajecar...

Kod mene još uvek ništa.:wall: Na studentskom paketu upload i dalje ne mrda.:wall: Ja sam preko centrale Zaječar 1.

Preko koje centrale si ? (S)Kotlujevac, Naselje Kraljevica, Zaječar Host, Zaječar 1, još neka koju sam propustio da spomenem.

Nazad
Vrh Dno