Šta je novo?

U toku je povećanje brzine za ADSL korisnike?

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
Hm, pa zasto bih onda ja kao Orionov korisnik (ne vezuje me nijedan ugovor) i dalje ostao kod njih? NIsam bas najbolje upoznat sa situacijom ali postoji li neki razlog da ne zatrazim migr.kod u narednih nekoliko dana?Ako sam dobro shvatio, Telekomovi korisnici ce od 1.februara imati 4/512 , a za iste pare kod oriona i dalje 2/192.

evo studentski click 1

napokon kad pustim 720p na YT buffer ode dobro ispred a 1080p takođe radi odlično, bez pauziranja na početku da se napuni.
UL je dobar, odgovara x2 u odnosu na 0,256MB/s. Ali DL ima neobicajenu vrednost. Ako je DL povecan na 6MB/s, onda tu malo i nedostaje. Inace imas cist dobitak od oko 1MB/s u odnosu na DL 4MB/s koji je efektivno oko 3.5MB/s.

@Smallville,

Da li si ti uoste citao sta sam ja napisao, ja nisam kod Telekoma ja sam kod Oriontelekoma sto sam i napisao.

pa znam da si kod oriona ali manje vise ako pogledas cene vrlo slicne kod svih provajdera. tako da neverujem da ce biti neke drasticne razlike u ceni da kod telekoma bude 2100 a da na sezamu ostave 2800. pa u tom slucaju sa oriona ima da odu svi. tako da nemoj da se brines da ces da budes na raznju za novu godinu kada ce svima da nam iskoriguju jedan ke cene. e sada dali ce kod telekoma da bude malo skuplje a kao sto je ranije bio slucaj da na ostalim provajderiam paketi budu za nijansu jeftini ostaje nam da vidimo ali nece biti sigurno tako kako ti tvrdis.

Predlazem moderatorima da obrate paznju na @Smallville-a , nije mu prvi put, pisano je vec o tome, cenjeni forum gubi citanost zbog njega i slicnih osoba...

ti sa duplim nalogom nemoj ni da se javljas. jer ocigledno je da imas dva naloga! jer nemogu ce je da od jul-a 2009 da ti imas samo dve poruke. tako da bih ja zamolio moderatore da provere tebe i koji si na drugom nalogu pa da ti banuju oba.

Taj je malo nervozan, nema ga cesto na forumu, a kad dodje onda je uvek nesto besan.

ti sto nekome pricas a do pre nekih mesec dana tu gde ti se taj klanja si imao ko nema u vugla ima na googla. molim te cuti.

onamo dolazis u forum gde je iptv i pitas koga da vatas za gusu? pa ako si toliko lenj da uzmes ugovor da procitas ili ako si vec kraj racunara onda upotrebi taj google a ne da pitas sta i koga? ako neznas koga stanes pred ogledalo i sebe pocnes da vatas za gusu kada si toliko nesposoban.

a drugo ja nisam nervozan nego me samo nerviraju ovi korisnici koji su sebi utuvili nesto u glavu da ce ih neko *****ati i da ce biti samo oni u manjku.

Poslednja izmena:
I mi kod oriona cemo imati 4096/512, kontam da nisu bas ovi operateri upuceni. Telekom izdaje orionu linkove, tako da ovi tu nemaju sta da menjaju ? Ili gresim, nisam uopste upoznat sa tom materijom.

Nije toliko lose, a mogli su malo vise..
Ima li leka i sta treba da se uradi kako bi ping bio bolji?

Meni kod kuce povecan up na 512, na poslu 2X16mbit,nijedan up nije jos povecan. Sta ja da kazem sto placam 2X16, a dobijam jedva malo veci up? Nista, s obzirom da ce doci i do blage korekcije cene nadole (ipak ne mogu da mi daju 16-icu za 100 dinara), generalno sam zadovoljan. Kod kuce sam na onom promo iptv paketu click4+iptv gde prve godine placam dinara, ali mi je ova nova cena (plus up koji je vecna bolest) super. Bolje 2100 dinara za 4/512, nego 2800 dinara za 4/256 zar ne :)
Sve u svemu, nisu ovo morali da urade (ili mozda jesu a bez da mi to znamo), ali ja sam zadovoljan. Zadovoljan ovim sto ja koristim. Nezadovoljan time sto je trebalo napraviti paket od recimo 512/64 za 500din+pdv za korisnike kojima to treba. Cinjenica da sam ja zadovoljan ne znaci da su svi, niti trebaju da budu, jer mi smo jedna od najsiromasnijih zemalja evrope, mozda ne sa najgorim i najsporijim, ali na zalost sa najskupljim internetom malih brzina. Ostaje cinjenica da mali WIFI operateri (makar kod nas) izlaze u susret ljudima dajuci im manje pakete, postavljajuci bazne stanice na zgrade i dovodeci im kablom besplatno do stanova broadbend internet, dajuci im brzine od 512/64 za 500-600 dinara mesecno. I da se razumemo, solidno zaradjuju na taj nacin, a linije zakupljuju od Telekom Srbija ili PTT (dodje mu na isto, samo je PTT malo jeftiniji valjda). Sve to me navodi na pomisao da telekom moze da da isti taj paket po istoj toj ceni, a verujem da i vise zaradi na tome od malog ISP-a. Ali nece. To je potreban i veoma bitan korak na koji bi ih nekako trebalo naterati, samo ne znam kojim sredstvima, posto kod nas otprilike imaju status koji Vatikan ima u Italiji.
@flydoc: pa bajo ako bi merio ping na nekom serveru koji nije na oko 1400 milja od tebe, verujem da bi bio bolji :) . Kada ti ping na maloj udaljenosti ne valja, menjas MTU dok ga ne poboljsas, ili napravis idealan odnos ping/brzina/stabilnost. U tvom slucaju ako se odselis koju hiljadu milja odavde, bice mnogo bolje i brze :) .

Zaboravih da okacim speedtest, ovako to izgleda od juce kod mene:

Poslednja izmena:
I kod mene skocio UL, a ping se smanjio

Da , sad je onakav net kakav je trebao biti odavno, 512 za up je ok , pogotovo sto sve manje od 512 ume cesto da se odrazi na ping kad su igre i teamspeak/ventrilo upregnuti.

ja nisam direktno kod telekoma nego kod jednog lokalnog podprovajdera... bio sam na 2mbit/192 i od veceras na routeru pise da je data rate 4095/509

medjutim speedtest nece da se makne od ovoga

a evo i slike sa TP-LINK-a

Prilozi

• tp_link.jpg
    tp_link.jpg
    39.8 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Hajde jos komentara o povecanju Uploada ? pogotovo kod korisnika sa 4096/512 uz Iptv,
Kako im se cini upload, i internet uopste, koji je bez dupliranja varira od 300-400kb/s , sada bi trebao biti preko 700k zbog IPTV-a
Meni jos nisu povecali, koristim Studentski paket + IPTV
Ne obracajte paznju vise na @Smallville, njegovi postovi zasluzuju da se ignorisu a
moderatorima puna paznja na takve njegove ispade.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:

Poslednja izmena:

Ovo je click2 paket. Znaci povecan je download, ali ne i upload.

cek jel bas imas click 2 paket ili imas click 1 sa aktiviranim speed up-om? ako imas ovo prvo onda prijavi telekomu problem ako je ovo drugo onda ces morati ko jos jedan momak sa ovog foruma da ih cimas da ti iskljuce speed up jer ti se nesto gadno zabolo i povecan ti je download ali upload iz nekog razloga je ostao isti.

Ovi sa Oriontelekoma su poludeli, gledam stranicu koja je danas azurirana, povecali su cene, imao sam 4Mb/s, upload pise 256 ne pise 512, cena je bila 2800 sa PDV. Ovo je ludilo :mad:

http://www.oriontelekom.rs/privatni_korisnici/internet/adsl.136.html

mislim ako je ovo stavrno istina onda su oni stvarno *****i kada se frljaju sa tim cenama. pa oni nisu svesni da ce ako im neodu svi korsinici ali njih jedno 60% ce sigurno da im zbrise. ne znam koja im je politika i sta zele da urade ali ovo im nece biti dobro. jel oni pokusavaju da obore rekord u gubljenju korisnika ili namerno nabijaju cene da im korisnici odu a da time orion obezvrede maximalno i da ga onda prodaju nekome po sitnoj ceni. ko zna sta im je u glavi.

jel imas mozda sliku da si slikao sajt dok su bile one stare cene? jer nesto mi je ovo cudno, jer su im na sajtu sve stari paketi a nigde ovih novih? ja mislim da ce ipak sada pokusati da marnu za ovaj mesec sto je moguce vise love a da ce od 1. februara da cene koriguju prema telekomovom cenovniku. mada ne mora da znaci, u ovoj drzavi je sve moguce.

Poslednja izmena:
@flydoc: pa bajo ako bi merio ping na nekom serveru koji nije na oko 1400 milja od tebe, verujem da bi bio bolji :) . Kada ti ping na maloj udaljenosti ne valja, menjas MTU dok ga ne poboljsas, ili napravis idealan odnos ping/brzina/stabilnost. U tvom slucaju ako se odselis koju hiljadu milja odavde, bice mnogo bolje i brze :) .

Ok, evo malo blize. No sta je sa serverima koji su preko bare, vecinom se surfuje prema tim serverima. Ping je bolji ali daleko od dobrog.
Izvini sta znaci MTU, nisam neki laik ali sa ovim se nisam susretao.
Hvala!

Ovi sa Oriontelekoma su poludeli, gledam stranicu koja je danas azurirana, povecali su cene, imao sam 4Mb/s, upload pise 256 ne pise 512, cena je bila 2800 sa PDV. Ovo je ludilo :mad:

Sada su iskazali cene sa PDV-om, pre nisu bile. Cena ADSL HOME 4096 paketa ostala je ista. Sa popustom od 10% za stare korisnike košta isto kao i pre: 2643,32 dinara.

S druge strane, ADSL HOME 1024 paket je, recimo, nešto malo poskupeo.

Poslednja izmena:
Sada su iskazali cene sa PDV-om, pre nisu bile. Cena ADSL HOME 4096 paketa ostala je ista. Sa popustom od 10% za stare korisnike košta isto kao i pre: 2643,34 dinara.

S druge strane, ADSL HOME 1024 paket je, recimo, nešto malo poskupeo.

Ok nasao sam i ja da postoji neki popust (i to se neki cenovnik, novi nije jer uplad nije 512)i da je to sad cena sa PDV ali ja se nikako ne uklapam u stare korisnike a na Neobee sam od osnivanja i sad kad je Neobee pristupio Orionu ja placam 2800 din. Gde nestade to sto sam stari korisnik, muljaju nevidjeno. Za sada @Smallville zakljuci o snizenju cena kod svih provajdera nisu izvesni, cekam nove uplatnice pa cu znati gde sam da li sam u tih 10% ili ne. Za povecan upload nesto mi nije stalo, ne visim na torentima a sve sto upladujem to je ponekad kacenje nekih slika.

cek jel bas imas click 2 paket ili imas click 1 sa aktiviranim speed up-om? ako imas ovo prvo onda prijavi telekomu problem ako je ovo drugo onda ces morati ko jos jedan momak sa ovog foruma da ih cimas da ti iskljuce speed up jer ti se nesto gadno zabolo i povecan ti je download ali upload iz nekog razloga je ostao isti.

Imam bas click2 paket. A kako da im prijavim problem kada su rekli da je povecanje brzine tek od 1. februara, a ne od 17. januara?

Pa nije povecanje top secret operacija pa je upoznata samo sacica njih, slobodno ih pozovi i izlozi problem.

Imam bas click2 paket. A kako da im prijavim problem kada su rekli da je povecanje brzine tek od 1. februara, a ne od 17. januara?

pa sta ima veze sto je povecanje od 1. februara? ti lepo nazoves korisnicki na 0800/100-100 i kazes da su ti podigli brzinu na centrali ali usled koriscenja speed up usluge je dosolo do problema i da ti je sada download povecan ali da problem pravi upload koja je neki slucajem ostao zabagovana na prosli paket. i da ti urade resetovanje porta da bi mogo da dobijes svoju internet brzinu koju placas. jer kada ti urade resetovanje porta samo ce ukloniti speed up sa tog porta i sve ce ti se vrati u normalu.

pa sta ima veze sto je povecanje od 1. februara? ti lepo nazoves korisnicki na 0800/100-100 i kazes da su ti podigli brzinu na centrali ali usled koriscenja speed up usluge je dosolo do problema i da ti je sada download povecan ali da problem pravi upload koja je neki slucajem ostao zabagovana na prosli paket. i da ti urade resetovanje porta da bi mogo da dobijes svoju internet brzinu koju placas. jer kada ti urade resetovanje porta samo ce ukloniti speed up sa tog porta i sve ce ti se vrati u normalu.

Kao sto rekoh, nemam aktiviran speedup, niti sam ikada imao.

Evo kako je sada:

Iako je jutros bilo oko 4mbita.

A evo 2 minuta posle:

Pola minuta posle:

Izgleda da ni ovaj speedtest.net nije toliko precizan. Jel ima neki precizniji sajt za merenje brzine?

Poslednja izmena:
Ima. Download sa nvidia-e ili amd sajta. Pokreni download drajvera za graficku kartu i to ce ti biti to, sto se tice samog download-a.

Speedtest ume da laze za medalju.

Ima. Download sa nvidia-e ili amd sajta. Pokreni download drajvera za graficku kartu i to ce ti biti to, sto se tice samog download-a.

Speedtest ume da laze za medalju.

Potvrdjujem a u prilog tome govori i moj speedtest na Click 4 paketu:

LOL :d

Kod mene zasad nista od ubrzanja... click 1 je u pitanju

Vrh Dno