Meni kod kuce povecan up na 512, na poslu 2X16mbit,nijedan up nije jos povecan. Sta ja da kazem sto placam 2X16, a dobijam jedva malo veci up? Nista, s obzirom da ce doci i do blage korekcije cene nadole (ipak ne mogu da mi daju 16-icu za 100 dinara), generalno sam zadovoljan. Kod kuce sam na onom promo iptv paketu click4+iptv gde prve godine placam dinara, ali mi je ova nova cena (plus up koji je vecna bolest) super. Bolje 2100 dinara za 4/512, nego 2800 dinara za 4/256 zar ne
Sve u svemu, nisu ovo morali da urade (ili mozda jesu a bez da mi to znamo), ali ja sam zadovoljan. Zadovoljan ovim sto ja koristim. Nezadovoljan time sto je trebalo napraviti paket od recimo 512/64 za 500din+pdv za korisnike kojima to treba. Cinjenica da sam ja zadovoljan ne znaci da su svi, niti trebaju da budu, jer mi smo jedna od najsiromasnijih zemalja evrope, mozda ne sa najgorim i najsporijim, ali na zalost sa najskupljim internetom malih brzina. Ostaje cinjenica da mali WIFI operateri (makar kod nas) izlaze u susret ljudima dajuci im manje pakete, postavljajuci bazne stanice na zgrade i dovodeci im kablom besplatno do stanova broadbend internet, dajuci im brzine od 512/64 za 500-600 dinara mesecno. I da se razumemo, solidno zaradjuju na taj nacin, a linije zakupljuju od Telekom Srbija ili PTT (dodje mu na isto, samo je PTT malo jeftiniji valjda). Sve to me navodi na pomisao da telekom moze da da isti taj paket po istoj toj ceni, a verujem da i vise zaradi na tome od malog ISP-a. Ali nece. To je potreban i veoma bitan korak na koji bi ih nekako trebalo naterati, samo ne znam kojim sredstvima, posto kod nas otprilike imaju status koji Vatikan ima u Italiji.
@flydoc: pa bajo ako bi merio ping na nekom serveru koji nije na oko 1400 milja od tebe, verujem da bi bio bolji

. Kada ti ping na maloj udaljenosti ne valja, menjas MTU dok ga ne poboljsas, ili napravis idealan odnos ping/brzina/stabilnost. U tvom slucaju ako se odselis koju hiljadu milja odavde, bice mnogo bolje i brze

.