Samo što "kubikaža i konjske snage" u slučajevima napajanja ne prate uvek ono što piše na etiketi.Ne kazem da je tvoj nacin gledanja razlike pogresan, ali postoji i razlika u "kubikazi i konjskim snagama"![]()
Sasvim je dovoljno, a predlozi su:Pa šta sad da uzmem, Chieftec, LC, Seasonic?
Dajte mi konkretne predloge do 5.500din (jel ovo dovoljno za jedno solidno napajanje?
To mi je kao poređenje VW vs Mercedes recimo.Da li je VW dobar? Jeste, za svoju cenu sasvim, ali je bio i ostaće "narodni" auto. Ko hoće nešto više, bolje, kvalitetnije i u stanju je da to isprati finansijski, pružiće se za Benc.
Nisam rekao da je jeftin auto.VW je данас све, само не јефтин ауто.
(погледај слободно новије пасате)
Што се тиче напајања, дао сам смернице на које би непознавалац требало да обрати пажњу. Наравно да то није све. Могуће је да (познати) произвођачи мало лажу у спецификацији, али не могу да слажу за 5+ ампера. Ту мислим на релевантије произвођаче.
Ја бих препоручио Чифтека CTG-500-80P. Сасвим солидно напајање за новце.
Nisam rekao da je jeftin auto.![]()
+3.3V - 24 ASta mislite o ovom napajanju?
Nigde ne mogu da nadjem koliko ampera isporucuje na 12v...
http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-...0w-lc-power-lc600h-12.11.html?productId=12092
Pretpostavljam da je to ovo, samo malo jace. http://www.lc-power.de/index.php?id=184
Cak i da moze da pusti svih 36 ampera kombinovano na obe grane to je u rangu sa osrednjim napajanjima od 500W.
Ja nikako ne mogu da skontam kako neko ta jeftina LC Power napajanja moze da hvali kao kvalitetna. Ona Metatron serija je druga prica, ali ova jeftina su obican krs. Osim onog jednog testa gde su oni Francuzi uspeli da spale dva LC napajanja na nekih 70 posto deklarisane snage nikad nisam ni video ozbiljan test tih jeftinih LC napajanja. Ovde se preporucuje onaj GP3 koji pravi Great Wall kao da je ne znam kakav kvalitet, a ta napajanja ne mogu da daju ni deklarisanu snagu, o stabilnosti napona, sumu i ostalim osobinama struje koju daju niko ni ne razmislja.
Sto se tice bilo kog napajanja za koje nigde ne mozes da nadjes iole detaljnije specifikacije i teze navodno 1300-1500 grama (jel to sa ili bez kutije ?), pritom kostaju 30-40e, stvar je jasna - ne moze da valja.
Ako na netu ne mogu da nadjem niti jedan ozbiljan test napajanja neke firme, meni je ta firma veoma sumnjiva.
svako kupuje prema svojim finansijksim mogucnostiam i po tome sta relano odgovara za mashinu..
Ova izjava samo pokazuje kakav si ti "strucnjak" i koliko znas o napajanjima. Informisi se malo pa onda dodji da lupetas.a tebi koa to znaci? bas ce on sad da overklkuje do maximuma,i da zateze kojekakve napone i letanecije pa da pazi na oscilacije..ako cemo tako po tebi niejdno napajanje nije savrseno,,i svi imaju neku manu..ipak za klasu koju se prodaju nemzoet ocekivati neki corsair antec,seasonic itd..svako kupuje prema svojim finansijksim mogucnostiam i po tome sta relano odgovara za mashinu..moze on sad ako hoce i da kup[i sa cft 600w recimo ali pitanje je dal mu se isplati u smislu realne potrosnje racunara,kao i hardvera koji ce pokretati.
Tesko je 1.452kg sve sa kutijom. Cenim da na njega mislisA za sta ne moze da valja? Za 80% racunara u Srbiji koji ni na misice ne mogu da doguraju do 250W?
...kada se uzme u obzir da to napajanje na kantaru ima tek nesto iznad 1Kg i to kada se na njega stavi casa piva...
Na XbitLabsu su za HD 5750 u kombinaciji sa extremno jakom konfiguracijom gde je procesor i7920 klokovan na 4.1 GHz dobili maksimalnu potrosnju od 390 vati. Tako da kvalitetno napajanje od 450 vati u potpunosti zadovoljava tvoje potrebe.ma cim taj lc nema na oficijalnom sajtu, sta dalje da se prica.
moja graficka http://www.amd.com/us/products/desk...5750/Pages/ati-radeon-hd-5750-overview.aspx#3 trazi 450w. Sta sad, jel treba celo napajanje da ima 450 ili samo na 12v grani?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari