Šta je novo?

Ploca kratak spoj

Pa ako je bio kratak spoj sa kucistem, otisla je u kuciste...

@ KIBLA
Zaista lepo od tebe, nazalost iz bg-a sam. :( Hvala u svakom slucaju...

Znaci jos je mogla struja da ga ubije da se drzao za kuciste? :D

Jel ima neko preporuku gde bih mogao da odnesem plocu u bg-u?
Hvala.

Poslednja izmena:
Ja sam montirao plocu direktno na kuciste jer ima predvidjena uzvisenja umesto tih srafcica. Kuciste je obican kinez KME CX-xx67.

Svi preporucuju Cika Peru, on je nekakav hardware guru, jeftin a dobar? :) :)

@me_on_the_net_2003
To je korisna stvarcica, eto moglo je mom drugaru da spase plocu.

Poslednja izmena:
Za ovo treba biti bas majstor...:) I sta bi na kraju sa tom plocom....?

Pa nista, dok ne odem kod majstora. Kad budem uradio to, javicu.

Proterao je kroz onaj vod dvocifren broj ampera. Klasičan primer spaljivanja voda ili ti žice usled prekomerne struje. Kad prevelika struja usred kratkog spoja prođe kroz tanak vod (malog preseka) on se zagreva do usijanja, gori i puca. Tako rade topljivi osigurači. Ako ta velika struja nije prošla kroz neki od aktivnih komponenenata (čipova) onda postoji šansa da će raditi ploča.

Ovde samo treba parče žice i ovo lepo prelemiti, pa ako se upali to je to a ako ne onda neka jača opravka.

Ne znam samo kako je bez distancera mogao to da montira tako. :) Isto ko onaj lik što je bušio matičnu da zašrafi kuler. :)

Ploča se pali bez distancera samo ako je položena na nekom izolirajućoj podlozi. Ne on je još prišrafio ploču za lim i tako napravio čvrstu i dobru vezu a pošto chief nije odregovao kako treba ili nije osetio to kao kratak spoj već kao jačeg potrošača. Jer otkud on zna da li je tu struju npr. povukla neka komponenta npr. grafika.

Rekao si da je odmah ugasio komp.

Ovo nije ništa kako gore autoinstalacije, jer akumulator nema zaštitu od kratkog spoja. On ili pukne uz prasak ili sve ostalo zapali, tretira ih kao termo elemenat što i jestu dugački vodovi žice u kratkom spoju. Zato i treba da se nosi PP aparat. Pa autobusi i kamioni se odmah zapale. Žice se usijaju i izlocija se topi, izbija vatra i tu nema spasa. Gori ekstremno brzo ako su osigurači premošćeni i ne mogu da odreaguju.

Za kućne isntalacije isto važi. Kad se stave licne od oka pa onda pre gori instalacija nego taj osigurač.

@ivice
Au, pa to je jos veci biser sto je taj lik busio maticnu da stavi kuler!

Decko je vec kupio novu plocu, i meni dao ovu pa ja cu videti, ako je samo da se stavi novi vod, super, inace sve ostalo je besmislena investicija. Ja posle trebam da prodam nekom tu plocu i da razmisljam da li ce njemu posle mesec dana da otkaze ili ne... bem ti i tih 20e onda.

Ovo si u pravu za napajanje, pretpostavljam da je tako odreagovalo.

Aj pojasni ovo za licne? Slabo se razumem u struju i ostalo...

Poslednja izmena:
Ma znam da je mislio na te licne, ovde u stanu imam stare osigurace i cesto mi pregore licne pa ih menjam. Pa zbog toga pitam.
Jel ne treba nikad vise od 3 licne zar ne?
Takodje bi trebao valjda da se drzi kvarc u osiguracima, bas zbog toga da se ne zapali.
A ja bas lenj po tom pitanju.

Poslednja izmena:
bez brige,kvarc nije mnogo bitan. koliko znam malo ko ga ostavi:)...iako bi naravno najbolje bilo kupiti nove osigurace koji nisu skupi-umesto popravljanja

chupo hvala na objasnjenju.

solomon u pravu si, ali ja sam podstanar. Kad budem imao svoju kucu, koristicu solarnu energiju. :D

Vrh Dno