Šta je novo?

HDMI Problem na SAMSUNG BX2431

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Uzeo sam danas ovaj monitor i ne mogu da razvuchem sliku preko celog ekrana kad povezhem sa HDMI kablom, dok na analognom kablu radi. Nece ni auto adjustment kazhe locked kad je povezan preko HDMI kabla, dok na analognom sve radi. Ali ipak sam kupovao monitor iskljuchivo zbog HDMI prikljuchka i sad neradi kako treba. Kako to da namestim, mislim da bi auto adjustment sve sredio ali nece locked kako da ga otljucham?

Vrlo je moguće da je za to kriv HD6850, bilo je ranije dosta žalbi na povezivanje ATi karata sa LCD TV-om preko HDMI (underscan, kao što je kod tebe slučaj, overscan...). Pogledaj ovde, možda rešiš problem:

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2023293
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=184183
http://blog.thomascsherman.com/2010...led-or-configure-takes-you-to-welcome-screen/

Nije do graficke sad sam probao i preko inregruse ona ima DVI , koristio sam kabal HDMI to DVI i opet isto. *** platis monitor 25 hiljada i ne mozes da uzivas u HDMI slici!

I mene muci slican problem(samsung bx2350), ja sam uspeo da ga nateram da razvuce sliku(zadnji drajveri i dobio sam u ati c.centru opciju"scaling options"opciju overscen i njega stavio na 0).Medjutim posle restarta kompa ili kada izadjem iz neke igrice slika ponovo bude skupljena,pa moram ponovo podesavati.
Savetovao me drugar koji prodaje komp.komponenete da izbegavam samsunga da su puni problema ali ja ignorisao i sada se patim.
A kakva ti je situacija sa probijanjem bele,probaj na nekoj crnoj podlozi.

I mene muci slican problem(samsung bx2350), ja sam uspeo da ga nateram da razvuce sliku(zadnji drajveri i dobio sam u ati c.centru opciju"scaling options"opciju overscen i njega stavio na 0).Medjutim posle restarta kompa ili kada izadjem iz neke igrice slika ponovo bude skupljena,pa moram ponovo podesavati.
Savetovao me drugar koji prodaje komp.komponenete da izbegavam samsunga da su puni problema ali ja ignorisao i sada se patim.
A kakva ti je situacija sa probijanjem bele,probaj na nekoj crnoj podlozi.

Nisam primetio nikakvo probijanje svetlosti. sta mislite da li da ga nosim na reklamaciju da ga zamenim za neki drugi , koji mi preporucujete?

Nije do graficke sad sam probao i preko inregruse ona ima DVI , koristio sam kabal HDMI to DVI i opet isto. *** platis monitor 25 hiljada i ne mozes da uzivas u HDMI slici!

Ali tebi je i integrusa od ATI-ja. Ja sam probao skoro da povezem integrusu na MSI 760G (ati 3000) i Philips 230C1HSB HDMI-em i isto sam dobijao suzenu sliku! Jedino sto sam ja sliku uspeo da razvucem u podesavanjima u driveru. Preko DVI-a je sve radilo super. Nije problem do Samsunga vec do budjavog ATI-ja, probaj sa nekom nVidija karticom, ili kaci monitor na DVI.

Jesi pogledao u podešavanjima samog monitora?

Recimo kod mene, doduše drugi model Samsunga je u pitanju, kada se kači monitor na HDMI, mora se podesiti u "Size & Position"-"Image Size"-"Sreen Fit", verovatno je to svuda isto.

P.S. Kvalitet slike kad se kači preko HDMI i DVI ne bi trebalo da se razlikuju, oba su digitalni, jedina razlika je što kroz HDMI ide i zvuk (kao i kroz kvalitetnije DVI-HDMI kablove).

Integrusha mi je nvidia, nije kriva grafichka. Nego ovaj monitor nema DVI ima 2xHDMI, ali ja sam dobio i onaj kabal HDMI to DVI ali isto, razvukao sam ja sliku preko ati c.centru preko opcije scaling options sli nsprimer u crysis mi opet nije razvuchena slika i u josh nekim igricama, a zakljuchan je auto adjustment. Ne znam shta da radim, pomagajte ljudi??? Jel radi vama na DVI auto adjustment?

E, nisam lepo video oznaku tvoje ploce, pomislio sam da imas 780 cipset. Koliko ja znam, auto adjustment opcija je moguca samo na analognoj konekciji. Ja bih na tvom mestu vratio monitor, nema sta da se cimas kad je nov! Iako i dalje mislim da je do graficke kartice, lakse ti je da vratis monitor nazad, nego da se cimas da nalazis neku drugu graficku!

Namestio sam da slika bude preko celog ekrana i u igricama prikachio sam dva kabla HDMI i HDMI to DVI i stavio na duplicate i sad je slika preko celog ekrana i u igricama. Nisam hteo da menjam monitor zato shto ubo AU Optronics panel.

Nazad
Vrh Dno