Šta je novo?

Kako od 6950 do 6970

• Začetnik teme Začetnik teme gvlada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zar ne mislis da se ovo vec uveliko koristi? Pogledaj kad je postavljen tool na Guru3D-u...

Poslednja izmena:
Pre 2 nedelje ali mi je post obrisan bez objasnjenja, zato sam postavio opet.

a ima jeli moguce tako nesto na seriji 6850🙂 pitam cisto informativno

Poslednja izmena:
Najveci problem je da se ne osteti Vram, jel su tajminzi drugaciji nego na 6970 (u ovo nisam siguran - ako neko ima proverene informacije neka postuje).
Kod mene radi ovaj mod bez problema, vec 3 nedenje.

Na TPU forumu su počeli da se javljaju ljudi koji su imali problema sa fizičkim oštećenjem kartica posle određenog vremena posle otključavanja: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=138287 A ima sličnih postova i u glavnoj temi o otključavanju: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=137136 Neka preporuka sa TPU foruma je da se flashuje modovan 6950 bios koji samo otključava shadere, a ne bios od 6970 kartice, kako bi smanjili mogućnost eventualne pojave problema.

Nevidim kako bi neko mogao da ima fizicko ostecenje,misluim stavrno razmisli malo.

Nevidim kako bi neko mogao da ima fizicko ostecenje,misluim stavrno razmisli malo.

Sam proces flashovanja ne nosi nikakav rizik, posebno što ove nove karte imaju dva biosa, pa možeš da ih menjaš na dugme. A koliko sam video među postovima na TPU forumu, u pitanju može da bude degradacija komponenata posle određenog vremena, konkretno memorije, pošto bios od 6970 definiše drugačije voltaže i to ne samo za GPU. Uostalom mogu da se pročitaju sva iskustva korisnika. A što se modifikacije tiče najjednostavnije je za početak flashovati otključan 6950 bios, a onda softverski overklokovati kartu po volji... 😀

ATI zna da moze da zaradi nekoliko miliona ako samo preplasi ljude ostecenjem u slucaju flesovanja u 6970 ali nikad se ne znam da li stvarno i mogu biti ostecene.
Ja mojoj to ne bi radio ali ne bi ni kupovao 6950 nego 6970. Ne kupujem svake godine kartu.

ATI zna da moze da zaradi nekoliko miliona ako samo preplasi ljude ostecenjem u slucaju flesovanja u 6970 ali nikad se ne znam da li stvarno i mogu biti ostecene.
Ja mojoj to ne bi radio ali ne bi ni kupovao 6950 nego 6970. Ne kupujem svake godine kartu.

Prijatelju to je ati i dozvolijo da moze da se uradi inace nebi ni moglo pozdrav.:smoke:

poz,
slazem se sa tim sto je vlada.j011 napisao. zato nisam hteo da rizikujem, pa uzeh cistokrvnu 6970. ipak je to ~300e, ovako sam siguran da necu opteretiti vram na duze staze, jer joj je fabricka vrednost na 1375mhz. ne planiram da menjam kartu bar nekih godinu do dve🙂

Nazad
Vrh Dno