Šta je novo?

U toku je povećanje brzine za ADSL korisnike?

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Clanak sa naslovne strane
U toku je povećanje brzine za ADSL korisnike svih provajdera
Pošto je Telekom objavio uvođenje novih ADSL Click paketa sa većim brzinama i što ja najbitnije većim upload-om od dosadašnjih vrednosti koje smo videli u domaćem ADSL saobraćaju, u toku je akcija povećanja brzina postojećim ADSL korisnicima na svim centralama i kod svih Internet provajdera koji pružaju ADSL uslugu pristupa. Čudno je to što niko od provajdera nije još izdao nedvosmisleno zvanično obaveštenje, a po podacima od korisnika ubrzanje izgleda ovako: 1Mb/s (1024/128) na 1536/256, 2Mb/s (2048/192) na 4096/512, 4Mb/s (4096/256) na 4096/512.

Korisnici 4Mb/s (4096/256) medju kojima sam i ja najvise gube, dobijaju samo veci upload a download ostaje isti, kod svih drugih grupa povecava se brzina downloada i uploada. Najbolje prolaze 2Mb/s (2048/192) na 4096/512.
Suludo :wall::crash:

Dobra vest, najbolje prolaze ovi sa 2mbps

Korisnici 4Mb/s (4096/256) medju kojima sam i ja najvise gube, dobijaju samo veci upload a download ostaje isti, kod svih drugih grupa povecava se brzina downloada i uploada. Najbolje prolaze 2Mb/s (2048/192) na 4096/512.

Ne gubi niko ništa, samo neko dobije manji poklon a neko veći, ne bude ljubomoran na poklone kao neko malo dete...

Zamisli da osim tebe nije dobio ništa, a ti si dobio dupli upload... da li bi bio srećniji? ;) Mislim daćeš shvatiti poentu...

Clanak sa naslovne strane

Zasto ne predjes na jeftiniji paket, ako ti ne treba upload :-devil-:

Hah, da je babo znao gde će pasti, o'ma bi seo :)

Kad pogledam u nazad, bolje da sam odmah uzeo 2048/192 jer bih se sada bolje osećao.
Odmah na startu na 4096/256 i to na prosečno efektivnih 3072/210... :bottle:

Download kako-kad s nosem iznad vode, dok je upload uglavnom bauljao podzemnim vodama... Aj' lepo gospodo iz Telekoma, a i Vi ostali, svima sa paketima od 4096/256 podelite ono (DO) 16Mbps/1Mbps ... :-devil-:

Naravno da ne gubim... Dobijam oko 9 flaša piva/mesec :d
Trenutno plaćam za 4096/256 - 2.643.32 mesečno, tako da bih rađe dodao i celu gajbu + par flaša pivčuge za ono (do) 16Mbps/1Mbps :D
Tako je to kada nas nadprovajder forsira da sa sporijih pređemo na "brže" i to skuplje/jeftinije :bottle: pakete...

Koristio sam Adsl od pocetka, ali presao sam na kablovski, posto je jeftiniji, sto se tice brzine 4 Mb/s. Neki krajevi grada, kao Zarkovo ima losu centralu, pa je Adsl sporiji.

Imam 4 Mb/s i placam 2800 din kod Oriontelekoma (bisci korisnik Neobee.net).
Sad koriscnici koji placaju 2 Mb/s prema tome sto pise dobijaju istu brzinu kao i ja koji placam 4 Mb/s. Ja ga duvan, ko je sad tu lud, gde je tu logika. Cisto sumljam da ce meni smanjiti cenu, to u Srbiji niko lud ne radi. Pre ce biti da ce ovima koji od 2 dobiju 4 povecati cenu, bilo bi van pameti da za istu uslugu placamo razlicitu cenu kod istog provajdera. Koliko vidim ja vec imam 4096/512. Mislm da je ovaj potez krajnji bezobrazluk, ovo me podseca na one koji placaju i ne placaju struju, na kraju ispadne da oni koji placaju su budale a oni koji ne placaju prodju super.
Bilo bi logicno da nama koji placamo 4 Mb/s uduplaju na 8 Mb/s :wall::crash:

Dobra vest, najbolje prolaze ovi sa 2mbps

Hmmm, najbolje prolaze oni koji su dobili free duplirane brzine u određenom delu ugovora...

Npr. meni je od oktobra krenuo ugovor, i imam u prvoj godini dupliranu brzinu (sa 1 na 2mbps), a sad još i na 4mbps....ihaaaajjj :D

Hmmm, najbolje prolaze oni koji su dobili free duplirane brzine u određenom delu ugovora...

Npr. meni je od oktobra krenuo ugovor, i imam u prvoj godini dupliranu brzinu (sa 1 na 2mbps), a sad još i na 4mbps....ihaaaajjj :D

Nije valjda da su i vama sa ugovorima duplirali brzine. To je onda eksponencijalni rast :D

Imam 4 Mb/s i placam 2800 din kod Oriontelekoma (bisci korisnik Neobee.net).
Sad koriscnici koji placaju 2 Mb/s prema tome sto pise dobijaju istu brzinu kao i ja koji placam 4 Mb/s. Ja ga duvan, ko je sad tu lud, gde je tu logika. Cisto sumljam da ce meni smanjiti cenu, to u Srbiji niko lud ne radi. Pre ce biti da ce ovima koji od 2 dobiju 4 povecati cenu, bilo bi van pameti da za istu uslugu placamo razlicitu cenu kod istog provajdera. Koliko vidim ja vec imam 4096/512. Mislm da je ovaj potez krajnji bezobrazluk, ovo me podseca na one koji placaju i ne placaju struju, na kraju ispadne da oni koji placaju su budale a oni koji ne placaju prodju super.
Bilo bi logicno da nama koji placamo 4 Mb/s uduplaju na 8 Mb/s :wall::crash:

dobijas povecan upload i cena ti se koriguje i samim time si ti kao korisnik 4 mb i onaj bivseg 2 mb u istoj poziciji. obojica ce te da placate istu cenu za tu uslugu. tako da niti ce tebi da ostane cena koja je bila nekada niti ce njemu da ostane cena koju je placao za svoj paket nego ce vas dovesti da se podpuno ravnopravni.

a onda po tvojoj logici oni korisnici koji imaju 6 mb pa oni koji imaju 8 mb i oni koji koriste 16 mb sta tek ti treba a kazu? pa oni bi onda trebali da se najvise bune.

ovo povecanje ti je znas sta? samo zamazivanje ociju i nista drugo. to je da se kaze eto dobili ste povecanje i sada zacepite. i to nije zamazivanje nama ociju nego nekome iz vlade ili vec ko zna kome, jer da se mi pitamo nebi ga ni sada dobili nego tek kada se proda telekom a ko zna dali bi i tada dobili povecanje. sve u svemu mi smo ovde ****ne stranke i niko drugi. od nas ti se samo trazi daj lovu a za misljenje, alo niko te nije pitao.

Poslednja izmena od urednika:
Najveću promenu u odnosu na stare pakete osetiće korisnici Click 2 paketa, koji od 1. februara prelaze na Click 4 paket i kojima se povećavaju obe brzine - preuzimanja sadržaja sa Interneta (download) sa 2048 kb/s na 4096 kb/s i slanja sadržaja prema Internetu (upload) sa 192 kb/s na 512 kb/s. Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*, što je ujedno i nova cena pretplate za Click 4 paket, koji sada ima duplo većinu brzinu upload-a od 512 kb/s.

@Smallville,

Meni je sasvim OK a ti si nepristojan. Ja diskutujem na osnovu podataka koje imam. Ja sam korisnik Neobee.neta (od osnivanja) koji je postao korisnik Oriontelekoma jer je doslo do spajanja firmi. Moj upload je vec 512 a za tvoju informaciju ja sam mora u Decembru da uplatim 2800 za Januar. Znaci ja placam ADSL 2800 din. Na stranici sadasnjeg provajdera nista nije izmenjeno tako da ja ne mogu da tvrdim to sto ti tvrdis. Na osnovu cega tvrdis da ce meni smanjiti cenu a njima povecati, na osnovu dosadasnjih uduplavanja cena se nije menjala, menjali su je tek posle nekog vremena po fazonu skocio €. Ja sam svoja povecanja brzine uvek platio kao i ovo poslednje na 4 Mb/s
Samom ponudom novim korisnicima ja sam kao stari korisnik dovedem u neravnopravan polozaj, novim korisnicima nudi se svasta a starim korisnicima qurac u dupe.
Na homepage oriontelekoma spominju se brzine od 8 Mb/s i 16 Mb/s ali kad otvoris stranicu sa ponudom home korisnik moze imati samo 4 Mb/s i cena je data bez PDV
http://www.oriontelekom.rs/privatni_korisnici/internet/adsl/cenovnik.137.html
1Mb/s (1024/128) na 1536/256, 2Mb/s (2048/192) na 4096/512, 4Mb/s (4096/256) na 4096/512.
Po ovome kako je prezentovano ispada da ce postojati samo korisnici 1536/256 i 4096/512

evo studentski click 1

napokon kad pustim 720p na YT buffer ode dobro ispred a 1080p takođe radi odlično, bez pauziranja na početku da se napuni.

Poslednja izmena:
Imas primetno vecu brzinu od mene

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    25.9 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
@ironmanbg

to je zato sto imam iptv. svi oni koji imaju iptv imaju mnogo bolje linkove ili da kazem nemaju onaj gubitak na adsl-u. cak sta vise net im se ponasa ko onim ljudima kada aktiviraju speed up.

1112364961.png

Vranje konacno povecana brzina :)

Studenski paket imam click4 placam za click1.

E sad posle povecanje upload-a koliko ce iznositi mesecna pretplata 1525din ili ?

Pise da ima studentski.

ja nemam iptv pa je 4,5 umesto 3,5 kako mi je dosad bilo
a nisam ništa prijavljivao od tih opcija, tj ne znam ni koje sve imaju

@ironmanbg

to je zato sto imam iptv. svi oni koji imaju iptv imaju mnogo bolje linkove ili da kazem nemaju onaj gubitak na adsl-u. cak sta vise net im se ponasa ko onim ljudima kada aktiviraju speed up.

Zato sto se DSLAM takvih korisnika u centrali podesi na vecu vrednost (zbog IPTV), pa se ogranicavanje brzine radi na njihovim routerima. Uobicajeno, za 1,5 M interneta + IPTV u centrali se podesi DL brina na 8-10 M

1112409171.png

jos nista od ubrzanja. Ajde vi sa 4/512 testirajte upload,idite na speedyshare,stavite neku pesmu nek se uploaduje i na pola transfera dajte ss,samo da vidim nesto.
p.s. imam iptv HD

@Smallville,

Da li si ti uoste citao sta sam ja napisao, ja nisam kod Telekoma ja sam kod Oriontelekoma sto sam i napisao.

Predlazem moderatorima da obrate paznju na @Smallville-a , nije mu prvi put, pisano je vec o tome, cenjeni forum gubi citanost zbog njega i slicnih osoba...

Od ponedeljka se formiraju cene, ovo je samo eksperimentalno. Ostace ove brzine uz blage korekcije (upload +/-). Ovu sam informaciju dobio od Oriona...

Predlazem moderatorima da obrate paznju na @Smallville-a , nije mu prvi put, pisano je vec o tome, cenjeni forum gubi citanost zbog njega i slicnih osoba...

Taj je malo nervozan, nema ga cesto na forumu, a kad dodje onda je uvek nesto besan.

Od ponedeljka se formiraju cene, ovo je samo eksperimentalno. Ostace ove brzine uz blage korekcije (upload +/-). Ovu sam informaciju dobio od Oriona...
:d

Od Oriona nisam ni očekivao da budu konkurentni drugim provajderima, tako da su blage korekcije (upload +/- (WTF ? -)) nešto što se i očekuje od provajdera kome su korsnici samo stado ovaca koje im daje dosta vune... :wall:

Vrh Dno