Šta je novo?

Telekom HG520c otvaranje porta??????

Imaš u opcijama Basic, pa NAT i tu imaš dugme Virtual Server mislim, lepo piše, ne možeš da promašiš. Protocol staviš ALL i biraš start i end port number...

Da li si podesio staticku IP adresu na racunaru?

Može li neko da mi kaže koji parametri ovdje treba da stoje.

Telekom ADSL, Win 7

Na XP sam bez problema forwardovao ali ovdje me nešto očigledno zeza.

Treba disableovati firewall na ruteru. Po defaultu je ON.

Ako ima DMZ, stavi racunar u nju. Naravno staticka IP a ne preko DHCP-a, sme ako ne uradiš MAC mapiranje za DHCP. Preterao sam. Pitanje je da dal ima to taj 520s

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, pitanje je isto.

Ne mogu da forwardujem port. Odradio sam dodelu fiksne IP adrese, sve ostalo što treba i to je funkcionisalo oko 2 meseca i jednostavno prestalo. Obrisao sam podešavanja rutera za forwardovanje, menjao portove, gasio firewall i u ruteru i u Win-u, aktivirao uPNP u ruteru ... I ništa.

Ima li još nekog saveta?

neu je napisao(la):
Zamenom rutera moguce je da sada imas ruter koji je na CGNAT-u. Moguce je da sada tvoj user i pw za PPoE konekciju je ubacen na radius serveru u grupu korisnika pod CGNAT-om. Ako ti javna ip adresa krece sa 100.xxx.xxx.xxx sigurno je CGNAT i nece raditi port foward. Nije neresiv problem, ali ajde prvo daj info o wan IP adresi i kijentima aktivnih u lan mrezi (Status pa lan, imas listu korisnika u lan mrezi i njihove lan ip adrese) ako vidis da pored klijenta IP lan adrese stoji ime tipa MFD ili dhcphost itd onda je sigurno CGNAT.

Pozdrav.

http://www.elitesecurity.org/p3655104

Možda je ovo problem. Mislim da se i ovde diskutovalo na par mesta i da na kraju krajeva, ako je problem ovog tipa, potrebno je kontaktirati Telekom.

Најлакше је да погледаш коју адресу добија рутер и према томе ћеш да знаш да ли ти је додељена јавна или приватна адреса и шта даље.

Nazad
Vrh Dno