Šta je novo?

Seasonic X-series 650w

chedox

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
154
Razmisljam da uzmem ovo napajanje pa bi me zanimala misljenja dali se isplati? Prvobitno bi hteo enermax-sa ali nesto nemogu nigde da ga nadjem!

Da sam na tvom mestu ja bih to napajanje još juče kupio.:)

I ja bih ga uzeo da imam para sada ali bice uskoro

Heh. I ja sam se razmišljao dal' da ga uzmem ili ne (po testovima bi se reklo da je izuzetno, a najviše me beše privuklo to što se ventilator vrti samo pod opterećenjem, dok u idle-u stoji), ali posle čitanja stranih foruma i posete Newegg-u (uvek čitam utiske vlasnika na tom sajtu pre kupovine skupljih komponenata) ipak sam odustao. Naime, dosta ljudi se žali na coil whine kod ovog napajanja. S' obzirom da sam već penzionisao jedno napajanje (Chieftec Nitro BPS-750C) upravo zbog ovog problema, nisam hteo ponovo da reskiram. Evo linka na Newegg-u, prelistaj feedback, dosta njih se žali. I proguglaj "Seasonic X-650 coil whine", pa sam odluči. Ne žale se svi (mnogima radi bešumno, a u dosta slučajeva se ispostavilo da uopšte nije napajanje, već neka druga komponenta), al' ja ipak nisam hteo da se zezam. Ako sam te bacio u rebus, sorry. Namerno sam. :d

I ja sam citao dosta testova 9.5 dobio od 10, ali najverovatnije cu jos proguglati posle ovog sto si pisao, e sad se jos i dvoumim dali da ga uzmem ili ne!!!

evo da ti skratim muke :)
uzimaj

Zasto ne uzmes Corsair napajanje te jacine, to je slicna klasa o cena.

zato sto je Seasonic X bolje napajanje od Corsaira

I meni se Seasonic vise svidja, full modularno, tih vent, ja mislim da ga uzimam skoro!

Koliko kosta? 200e ? :D

Meni je to previse za napajanje! Chieftec CTF650W kosta oko 80e.

Pa kad se pogleda sta se sve dobija uz njega + efikasnost, nije ni cudo koliko kosta.

DSCF2503.jpg

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=169

Vrh napajanje, nema sta.. :)

i tacno je skuplje od Chiefteca koliko je kvalitetnije (nje sve u max W sto pise na nalepnici)

Ti svi kablovi idu i uz Chieftec CTF modele.

Uzmi Seasonic, ja se razmisljam da prodam moj Corsair i uzmem doticno napajanje.

To ce i biti, uzecu ga, necu na napajanju da stedim!!!

Kada se setim kada sam se ja zaletao za CoolerMaster a vi mi govorili za moj komp da su bolja napajanja i zvali CM fan boy. Kako sam lud bio gde ne uzeh Enermax ili Seasonic ili neki Silverstone.
Njih slabo ko pominje a vidim da imaju uzasno skupa napajanja. A da li stvarno postoje neka koja gase komp u slucaju kratkog spoja ili sl.

CM je sada fancy farbaju i autobuse kao reklamu za CoolerMaster a stvarno u komp treba nmaabiti nesto mocno i vise od potrebnog, sigurno i sto dugo pravi napajanja razna.
Onda kada menjas komp i prodajes neke delove napajanje ne racunas u prodaju izvadis i ubacis u drugi komp.

Poslednja izmena:
sve najbolje,seasonik vazi za jednog od najboljih proizvodjaca a vecina drugih pakuju njihova napajanja.

Meni je to previse za napajanje! Chieftec CTF650W kosta oko 80e.
Iskreno meni za 650w Gold napajanje pa jos doticni model od Seasonica 14k je skroz ok cjena.
Samo sto me buni je 2 modela jedan od 650w a drugi od 660w izgleda da su ista serija samo sto je razlika u kineskom i svedskom sertifikatu.E sad koliko vidim kod nas ima X-660w koji je sa kineskim sertifikatom ,bar na itsvet.

Hm koja je onda razlika ove dvije serije. Nebi pravili novu seriju da je nema kapiram.A opet 2 eura razlike. Oo

Sitne dorade na PWM/FM primarnom kontroleru, i bolja kontrola kvaliteta lemljenja, kao i nešto jači MOSFET-i na DC-DC modulu za 3,3V i 5V grane. U praksi su to maltene "kozmetičke" promene, razlika je minimalna u performansama, ali verovatno nova serija ima nešto veći rok trajanja i pokazano-dokazano neznatno niži ripple/noise...

Zanimljivo. Izgleda da je AX Corsair serija ista maltene ko doradjena X serija Seasonica.(x-660,x-760,x-850)Samo sto nema AX 650 verzija. Sem sto ofc Corsair daje 7god garancije, ima sleeve kablove, duze za nesto , i jeftiniji je od X serije SS-a bar preko grane.

Imam ovo napajanje i mogu da kazem da vredi mnogo vise nego sto kosta (iako je jedno od najskupljih)...

Ja sam ga uzeo prvenstveno jer u zavisnosti od load-a ukljucuje/iskljucuje fan. Hteo sam da napravim ultra silent pc i to sam sa njim uspeo. [email protected] Ghz, 2x 5770 Silent cell (passivno hladjena grafika) sa 3x RAID0 SSD-ovima u full load-u nije dovoljno da napajanje zavrti ventilator (masina ima samo 2x Scythe S-Flex SFF21D ventilatora na 800RPM tako da je i u full loadu dead silent :) ).

Poslednja izmena:
Vrh Dno