Šta je novo?

Nekoliko pitanja

ParamourT

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2010
Poena
151
Pošto uskoro kupujem novi računar (nadam se) razmmišljam da li ostanem na XP ili da uzmem Windows 7.

1) Da li je bolje da instaliram Windows XP pa igram igrice na manjim zahtjevima a na DirectX9 ili Windows 7, da igram na DirectX10 (11) ali na većim zahtjevima?
2) Kad bih instalirao Windows 7, koji je bolji 32 ili 64-bitni? Imaću 4GB RAM memorije. I da li će zahtjevi za igre biti veći nego u 32 bitnoj verziji?
3) Moji roditelji rade knjigovodstvo na istom računaru. Mogu li nekako napraviti da, kada oni koriste računar mogu samo pristupiti svojim programima - da moje igrice, filmove i ostalo "ne vide", a isto i ja, kada igram igre i to da "ne vidim" njihove programe? Je l' to ono "Users". To nisam nikada koristio pa zato pitam.

1) Bolje da instaliras Win 7
2) 32 bit. verzija vidi samo 3GB ram memorije a 64-bit do 128 GB, moja preporuka ide za x64
3) Napravi dva korisnicka naloga, stavi lozinku na svoj a oni na njihov nalog i to je to.

Ako hoces racunar da koristis za igrice bolje ti je da istaliras xp jer manje trosi rama koji je tebi potreban za igranje igrica, a posto ces ti imati 4gb rama xp 32bit ne podrzava vise od 3,5gb pa to moze da prestavlja problem ali istalacijom win 7 64bit taj problem resavas.

Nije XP bolji sto se toga tice, eventualno da su egal, W7 oslobodi igri dovoljno prostora da se "razmase" (naravno sve to u zavisnosti od kolicine RAM memorije).

Pošto uskoro kupujem novi računar (nadam se) razmmišljam da li ostanem na XP ili da uzmem Windows 7.
........
3) Moji roditelji rade knjigovodstvo na istom računaru. Mogu li nekako napraviti da, kada oni koriste računar mogu samo pristupiti svojim programima - da moje igrice, filmove i ostalo "ne vide", a isto i ja, kada igram igre i to da "ne vidim" njihove programe? Je l' to ono "Users". To nisam nikada koristio pa zato pitam.

Iskreno ja da sam na mestu tvojih roditelja posteno bi te isprasio. Roditelji ti rade knjigovodstvo na tom racunara, predpostavljam da tako zaradjuju ili to rade za sebe, na tom racunaru se ne igra.
Porazgovaraj sa svojim roditeljima i zamoli ih da ti kupe racunar na kojem ces da se igras a taj racunar ne pipaj

Iskreno ja da sam na mestu tvojih roditelja posteno bi te isprasio. Roditelji ti rade knjigovodstvo na tom racunara, predpostavljam da tako zaradjuju ili to rade za sebe, na tom racunaru se ne igra.
Porazgovaraj sa svojim roditeljima i zamoli ih da ti kupe racunar na kojem ces da se igras a taj racunar ne pipaj

njegov zivot , njegovi roditelji njegova stvar..
inace na 64 bit 4 gig je dovoljno za igranje..bez brige..

slažem se sa ovim što je naveo lega99 mada je i ivan91 u pravu;)

Nije mi samo jasno kako neko u 2011 godini i dalje tvrdi da je za igranje bolji zastareli operativni sistem od novog savremenog na kome su sve nove igre testirane i za koji su pravljenje. Zaista nonsens

Ma ne, odavno mi to tako radimo, a to im nije "glavni posao", to im je dodatno.
Odavno sam ja imao igrice na istom računaru kao i knjigovodstvo, i nije bilo problema. Ne koristim ja računar ono svakih nekoliko mjeseci apgrejdujem grafičku ili nešto tako. A i njima bi trebao novi, ovaj već imamo jedno 6-7 godina.

Nazad
Vrh Dno