Šta je novo?

Sbb problem (puca konekcija)

mallet

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
309
Imam Sbbov paket 4/256 i godinama sam bio prezadovljan njihovom uslugom(kad god sam imao neki problem uvek je teh.sluzba stizala istog dana i zaista nikada nije bilo problema).O cemu se sada radi...
Naime sve normalno funkcionise i najednom brzina downloada pocne da opada sa recimo 450 strovali se na 1,2 kbs,nekada posle toga konekcija pukne a nekada se "izvuce" tj pocne da se povecava brzina.Dolazili iz tehnicke 2 puta jednom mi menjali modem,jednom izmenjali skretnice,merili signal-kazu sve ok.I verujem da jeste jer mi wow savrseno radi na 80-120 ms dok ima konekcije.
E sad ja ih naravno opet zovem,oni mi kazu prosledicemo adminima da to pogledaju.Admini pogledali i kazu da im ping ne prolazi do kompa,tj stigne do mrezne ali dalje nece....
Imas router?Nemam,direktno na modem.
Imas firewall?Samo windows-ov.
Meh,nemamo pojima problem je do tebe.Ali nakacio sam i laptop i isto mi se desava.
Nemamo pojima problem je do tebe.Naravno ne tim recima ali to je otprilike to.
Sad taj top mi nije bas najpouzdaniji jer je matora krsina kojoj windows nije reinstaliran nemam pojima...milion godina?
u svakom slucaju dosao sam do toga da vise ne znam sta da radim.
Reinstalirao sam win7 i formatirao sam sve hardove just in case.
Da li neko ima neku ideju sta dalje raditi?
Hvala unapred.

(Pc.sry ako sam promasio podforum)

Proveri lan kabal, meni je on pravio problem. A ako si i to menjao onda...

a kad puskne, jel se izgubi cable na modemu?

@c-p-r
dobio novi lan kabl uz novi modem.probao sam i preko usb-a isto se desava.
@ivan
au nisam 100% siguran.devojka mi rece da joj je puklo dok je blejala na kompu i kaze da cable nije sijao.ja uvek zaboravim da pogledam :S

(hvala na odgovorima)

Naime sve normalno funkcionise i najednom brzina downloada pocne da opada sa recimo 450 strovali se na 1,2 kbs,nekada posle toga konekcija pukne a nekada se "izvuce" tj pocne da se povecava brzina.

Isto i meni poslednjih 3-4 dana, s'tim sto sam ja mislio da je zbog w-rutera koji imam.
Danas, do sad radi ok.. :/

ps
Meni se ne gubi "Cable" na modemu samo d/u lampice ne svetle.

Poslednja izmena:
Pre nekih vecih zahvata ocitsti malo i kontakte, od prasine i slicno. :)

ps Ja sam evo skorije presao na sbb, i trenutno sam takodje na cisco modemu koji sam dobio, nikakvih problema da kucnem u drvo jos nisam imao.

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh,probao sam i preko usb-a da nakacim modem-problem ostaje.
Tako da sumnjam da su kontakti problem...

Kod njih je nesto, ali kao sto sam rekao danas radi ok..da ga ne ureknem :D
Meni je i kablovska nestala pre neku noc..
Inace, ne znam odakle si ti, ali ja sam na Zvezdari kod n.groblja mozda je nesto lokalnog tipa :/

Iz Zemuna sam.
Nego na http://192.168.100.1/ u logu imam
Time Not Established Error (4) ToD request sent- No Response received
Time Not Established Critical (3) REG RSP not received

jel zna neko sta je to?Prvi i treci su nastali posle pucanja konekcije,a srednji kad sam promenio kabl od napajanja modema(opasno pocinje da me nervira pa proveravam svaku eventualnost,heh)

Dok sam bio na SBB-u isto mi se desavalo - znaci, uglavnom odlicno radi i onda neko vreme se ovo desava - cesto pukne da ne mogu da se vratim u partiju, tu me najvise nervira (sve ostalo nije neki problem).
Primetio sam da se skoro uvek desi pri zahladnjenju ili kad padne jaka kisa ;)
A bezobrazni su iz podrske i admini definitivno, uvek ce ti isto reci ("ne vidimo ovde nikakav problem" - hvala... j*** mi se, ja placam da znate sta radite, a ne da jos placam i poziv podrsci i trosim svoje vreme ;)).

Poenta? Ili prihvati ili menjaj. Neces postici nista. Postavljao sam temu jako cesto, jer me nerviralo - drugi su imali iste problem i nije im smetalo - ***, prihvatili su da ne moze bolje.

ma potpisao sam ugovor na 2 godine imam jos godinu dana sigurno.a i neverovatno mi je da ne moze da se resi ovo.
anyway u medjuvremenu mi se log modema poprilicno oduzio:
Time Not Established Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Time Not Established Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Time Not Established Critical (3) REG RSP not received

/sigh

Moj slucaj:
Prvo je poceo da se pojavljuje jednom u nedelju dana na minut da bi se to vremenom desavalo 6-7 puta dnevno. Nisam pre toga zvao jer obicno odlepim kad sam za kompom i kad pukne net sve dok jednom prilikom vec naviknut ja pojavu nisam ostao maximalno ravnodusan.
Poslali su servisere sutradan i tog dana su mi izmenjali skretnice po kuci za svaki slucaj iako je radio net uredno. 4 dana kasnije problem je poceo ponovo da se pojavljuje i ponovo su ljudi doslu prvo jutro posle mog poziva, merili signale po stanu i sve je bilo ok. Medjutim problem je ostao tako da je dosla treca ekipa i prvo sam im problem obrazlozio u dobrih 15 minuta da znaju na sta da posumnjaju. Izmerili su signal kod mene i nije ga bilo uopste...
Prvo njihovo pitanje je bilo: gde je sledeca skretnica?
Na tavanu.
I aj momci u prasinu i kugu i zamenise i to.
Problem je bio resen privremeno ali se opet pojavio posle par dana. Vise mi nije padalo na pamet da ih zovem jer sam znao sta je u pitanju, sve su zivo izmenjali i nista drugo nije ostalo. Problem je bio u onim metar kabla koji ide iz skretnice u modem. Vremenom je neka licna pravila spoj i ubijala signal. Rasturio sam konektor i namestio ga kako treba i problema nikad vise.

Jedina je fora sto ja nisam imao padove brzine, dok radi radi maximalnom brzinom, kad ne radi prsne skroz. Inace sam savrseno zadovoljan uslugom SBB-a u svakom pogledu i osim te epizode nikakav drugi problem nisam imao.

Mene je ovo isto pocelo da nervira od skoro... Posto vidim da su vam postovi od skorije vreme rekoh da odg.
Isto igram wow i puca mi net tako kad mu se cefi... Cak sam i mislio da je do moje lan kartice pa sam update sve drivere etc etc ali ne pomaze nista. Danas cu da ih zovem da vidim o cemu se radi pa vam javljam ako nesh novo saznam

Mene je ovo isto pocelo da nervira od skoro... Posto vidim da su vam postovi od skorije vreme rekoh da odg.
Isto igram wow i puca mi net tako kad mu se cefi... Cak sam i mislio da je do moje lan kartice pa sam update sve drivere etc etc ali ne pomaze nista. Danas cu da ih zovem da vidim o cemu se radi pa vam javljam ako nesh novo saznam

Ma to je najbolje, zoves ih , napicis ih malo. Nema bezobrazni su nevidjeno. Trenutno su u fazonu kome radi net radi, kome ne radi, nek se cese. A sve vise i vise imaju korisnika kojima puca net, i meni je do skoro pa sam se cimao uzasno da dodju da poprave, naravno nisu dosli ali se stabilizovalo malo , i ako mi je signal losiji nego ikada pre.

Takodje imam istih problema sa cestim pucanjem konekcije i dolazili su i menjali skretnice ali je problem ostao.Padne download i ponekada se i cable lampica ugasi i tako u krug.Tehnicka podrska vise i ne dolazi na pozive....

Evo da se javim i ja, imam naime isti problem kod Ikoma. 2 racunara povezana na ruter->modem->net. Problem je sledeci, dobijem disc (wow/war/surfing) tj pad protoka na recimo 10 sekundi, i vrati se u normalu, na oba racunara, i tako recimo mesec dana vec. Zvao Ikom, kazu signal je odlican, nema izgubljenih paketa, bla bla, dolazila ekipa da proveri, nista. I evo u poslednjih 1 h dobio sam bar 7 diskonekcija. Ja sam ih pitao da mi zamene modem ali je procedura kao da hocu da usvojim dete :D
Ne znam sta da radim, imaju kao i opciju da mi bleje na gajbi da vide kad padne protok, mada meni nekad disc ne bude po 6 h a nekad po nekoliko u roku od 1 sata.

Meni se slicno desavalo letos.Menjali su mi prvo modem pa skretnice i menjali su skretnice u zgradi ali nista nije pomoglo.Na kraju je lik uzeo promenio celo pojacalo i tako resio problem.

Evo da se javim i ja, imam naime isti problem kod Ikoma. 2 racunara povezana na ruter->modem->net. Problem je sledeci, dobijem disc (wow/war/surfing) tj pad protoka na recimo 10 sekundi, i vrati se u normalu, na oba racunara, i tako recimo mesec dana vec. Zvao Ikom, kazu signal je odlican, nema izgubljenih paketa, bla bla, dolazila ekipa da proveri, nista. I evo u poslednjih 1 h dobio sam bar 7 diskonekcija. Ja sam ih pitao da mi zamene modem ali je procedura kao da hocu da usvojim dete :D
Ne znam sta da radim, imaju kao i opciju da mi bleje na gajbi da vide kad padne protok, mada meni nekad disc ne bude po 6 h a nekad po nekoliko u roku od 1 sata.

Odradi ping www.google.com -n 5000 ili više puta, pustiš ga u toku toku noći pa pogledaji koliko će biti neodgovorenih ping zahteva tj. izgubljenih paketa. Rezultat im pošalji jer bi to trebalo da im bude dovoljan dokaz da konekcija ima povremene prekide.

Nazad
Vrh Dno