Šta je novo?

Gaming PC

ParamourT

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2010
Poena
151
Ajd ovako da probam. Hoću da kupim PC prvenstveno za igranje igrica. Budžet mi je 600-650€. Ne trebaju mi ni monitor, ni tastatura, samo kućište.
Treba mi kompjuter da bude tih, jer mi je ovaj sadašnji poprilično glasan.

U početku hoću da igram Mirror's Edge, Portal 2, Tomb Raider Underworld, Assassin's Creed, pa ako može da te igrice igram na max detaljima, i da mognem igrati igrice koje budu izlazile za jedno 3-4 godine na medium do high detaljima.

Računar neću overclockovati. Vjerovatno ću koristiti Windows 7 32-bitni, a možda i XP.

Hard disk mi ne treba baš veliki, otprilike jedno 500GB bi bilo dovoljno.

Ako neko ima vremena neka mi sklopi konf. i ako može na Emmi ili na Win Win.

Hvala :)

Ni sa jednom konfiguracijom neces moci da "preguras" 3,4 godine. Mogao bi za procesor da se koliko toliko obezbedis da kazes da si miran nekoliko godina, npr i5-750 ili neki u tom rangu, ali grafiku ces u svakom slucaju morati da menjas da bi mogao za 3 godine da igras nesto na medium/high. Ja bih ti preporucio da uzmes sad jednu gtx460 i neku SLI plocu...s njom ces se lepo naigrati narednih godinu dana... pa da kasnije kad joj spadne cena bocnes jos jednu..

A to SLI je da mogu staviti 2 grafičke?
I ja sam isto takav komp. mislio uzeti, sa GTX460 i i5 760* ali svi se nešto protive nVidii :)

Ako još neko ima neki prijedlog, slobodno neka kaže, neće odmoći :)

A to SLI je da mogu staviti 2 grafičke?
I ja sam isto takav komp. mislio uzeti, sa GTX460 i i5 760* ali svi se nešto protive nVidii :)

Ako još neko ima neki prijedlog, slobodno neka kaže, neće odmoći :)

Nije problem ni u Nvidii ni u Atiju ni u Intelu ni u AMD nego sto ti treba vise para za to sto si ti zaumio. Ti si u jednoj temi rekao da hoces da stavis i5 i gtx 460 na miniITX plocu. Samo to pokazuje da nemas pojma o cemu pricas i zali boze para koje ces da bacis. Nije komp samo procesor i grafa, sve komponente su bitne da bi konfiguracija radila stabilno, a pogotovo napajanje i maticna.

Ti si zapeo za taj i5 i tu graficku i mislis da za 650 evra napravis konfu. Jos ti ovi neki predlazu maticne za sli koje kostaju 150-200 evra i sl. A od cega ces da kupis ostatak kompa? Za kuciste, napajanje, memoriju i hard ti treba minimum 180 evra. Pristojna maticna za i5 je 120 evra. Ti vidi koliko ti ostaje za procesor i graficku.

po meni ti se trenutno najvise isplati od grafika da uzmes Radeona 6850 ili Nvidiu 460 (1GB i ne ona SE)

od procesora ..... to je vec diskutabilno :) ako imas pare idi na intela ako treba da se nategne idi na AMD (kapiram da ce za igrice biti nebitno), ja licno ne kupujem ploce ispod 100e, osim ako nije neki bas bas dobar primerak :)

potrebno ti je kuciste (neki kvalitetniji lim cisto da ne doprinosi buci uz pomoc vibracija) dobro napajanje .... (ova 2 znaju da predju 100e lagano, ja sam npr samo za napajanje dao 100e svojevremeno), ali sa druge strane kuciste mi je jedno .... 7 godina staro :) a i dalje je po meni jedno od najboljih :)

2x2GB rama .... posto kazes da ces ostati na 32bita (ne razmuem zasto ali .... svako ima svoje neke tripove pa necu ulaziti u to :) )

HDD ..... uzmi neki WD black (ah sta ***** moze i blue) ili Samsing F3, ili jos bolje uzmi 2 komada pa stavi u raid :) tako dobijas dobre performanse za "malo" para

ali da kao sto Canis kaze ..... nema tu mnogo mesta u 650e da uzmes sve napucano :)

evo nesto sam nabacao na brzinu ispadne oko 60k din

ima tu dosta da se menja i prilagodjava ..... tipa .... ploca ..... mozes da menjas ali ova mi se svidja po principu pare/ono sto nudi.

ostavljeno je 50e lufta da se menjaju stvari ...... tipa ... neko ce ti reci da je LC napajanje ****** ...... ako se slzis sa tim dodaj 50e za napajanje .... ja se ne slazem :)

ili jos bolje za 50e mozes da vidis koj hladnjak da kupis :) da bude tih i delotvoran ;)

Prilozi

• konfiguracija.jpg
    konfiguracija.jpg
    109.7 KB · Pregleda: 97
a koj proc je bolje da uzme za 50e vise ? ja sam to gledao nema :( ili grafika ..... nema mnooooooogo bolja za 50e, a gledao sam malo ovu plocu ... i extra je :) ne znam koja od 80e daje sve sto i ova ili bar priblizno sve :)

Imam ja opet 1 pitanje.
Kada bih uzeo i5 760 i GTX 460 Gainward GS GLH 1GB (opet ja sa njima, štaću ^^) koja bi matična tu dobro došla?
Opet napominjem, neću overclockovati, a ne vjerujem ni da ću ugrađivati SLI (ako je SLI dvije grafičke?)

Kad bi hteo da pravis sli samo za maticnu i napajanje ti treba 300 evra tako da niko ni ne misli da to mozes izvesti za 650 evra. Moze to da se hakuje i sa crosfire plocama, ali je ipak potrebno neko poznavanje materije.
Ja kako god pokusam da sklopim pristojnu konfiguraciju sa tim procesorom i grafickom ispadne minimum 720 evra, a necu nikom da preporucujem da kupuje neka ****** od maticne i napajanja koje ce mozda da radi kako treba, jer mislim da to nema smisla.

Au bre covece otvorio si 3 teme. samo mi nije jasno zasto si napustio prethodnu "PC za igre".

evo mozes pogledati ovde dobro sklopljenu konfiguraciju baziranu na AMD
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?249268-gejmerska-konfiguracija-60000-din-bez-monitora

sa obzirom da dajes malo vise para, taman mozes da uzmes malo bolju plocu. grafiku mozes da uzmes gtx 460 umesto 6870 ako ti je bas stalo.

evo ti primer konfiguracije. opet kazem mozes slobodno 460 umesto 6870. ovde nije naveden hdd jer nemaju samsung f3 od 500gb, ali on kosta 3700, sto dovodi do krajnje cifre od 67000 ili oko 640 evra. ovo je dobra ploca, ali nema mogucnost za crossfire/sli, ali ionako si rekao da te to ne zanima.

Prilozi

• emmi.jpg
    emmi.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 58
2 venta na kuciste i novi hldanjak za procesor su dobra ideja, ali treba dodati jos kesa. cooler master hyper 212+ i 2 slip streama bi bili dovoljni. cena je oko 4000

Hvala za ovo, po komentarima izgleda da je baš dobro sklopljeno. Sad mislim, najbolje mi je da uzmem istu ovakvu.
Graficku mogu staviti i onu GTX460, slicne su cijene.

I jos 1: kako da na konfiguratoru na Emmi stavim i napajanje i fan, posto ja u sekciji Napajanja i dodatni ventilatori samo uspijem stavit ili ventilator ili napajanje.

Poslednja izmena:
6870 je bolja, ali ima i malo jacu cenu. GTX460 se malo bolje klokuje, ali to opet zavisi i od verzije. Ma uzmes 6850, i za 2 godine, kada omatori, prodas nju i doplatis za neku jacu, koja ce biti kao danasnja gtx460 i sl i opet si miran, ubacis jos 2-4gb rama i teraj.

Vrh Dno