Šta je novo?

Powercolor 5670 problem...

Alexandros

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
309
Ljudi kupio sam negde u martu kartu powercolor 5670 512mb (iz potpisa) i desava mi se od kako sam je kupio da mi se u toku igranja smrzne slika i onda mi catalyst javi da je kao kartica prestala da reaguje na naredbe drajvera i da je kartica resetovana i onda nastavi da radi bez problema. Jednom mi se desilo, ali samo jednom, da su se na sekund-dve pojavile uspravne sive linije i cuo se zvuk kao kad tiltuje ali je posle toga nastavila ok. To mi se desavalo i sa drajverima 10.2 i 10.3 i sad sa 10.10. Ne znam da li je problem do drajvera ili do kartice, i kako to da proverim posto je svakako u garanciji. Koristim XP sp3 32 bit. Konfa je iz potpisa.

Unapred hvala, pozdrav.

OK hvala. Jel moze neki link gde da pogledam kako se detaljno flash-uje bios posto nikad to nisam radio pa da ne zeznem nesto :)

ziv bio veliki poraso :)

I jos nesto posto nemam flopy moracu da idem na ovu drugu verziju tj. da flashujem iz windows-a, pa me interesuje jel u toku flashovanja moram da budem na netu ili ne (pitam posto sad nemam kablovski pa da ne krecem ako mora) i da li je bolje da sacekam full verziju umesto beta verzije?

ziv bio veliki poraso :)

I jos nesto posto nemam flopy moracu da idem na ovu drugu verziju tj. da flashujem iz windows-a, pa me interesuje jel u toku flashovanja moram da budem na netu ili ne (pitam posto sad nemam kablovski pa da ne krecem ako mora) i da li je bolje da sacekam full verziju umesto beta verzije?

Ma nece vise da raste :d

Ja sam radio samo floppy varijantu, tako da ce neko drugi morati da ti objasni, mada sa malo truda mozda i sam nadjes objasnjenje.

Full je bolja, ali ni Beta nije strasna (bar tako pise na Gigabyte sajtu):

What is a BETA?
BETA describes a new version that is reliable yet may not include all the features of the final product. During this phase we are previewing new features and gathering customer input to insure our product provides the best experience possible.

Ok, hvala mislim da cu ipak sacekati full verziju.

Ja sam radio samo floppy varijantu, tako da ce neko drugi morati da ti objasni, mada sa malo truda mozda i sam nadjes objasnjenje.

Trazio sam ja po netu ali posto kuci trenutno nemam net onda mogu da trazim kad sam na poslu i to kad stignem, pa zato pitam. Videh sad da je moguce odraditi i Q-flash preko USB-a pa cu pogledati malo bolje sta i kako treba. U svakom slucaju hvala.

Pozdrav.

Ma on treba da update-uje BIOS na ploci.

Meni se tako nesto desavalo kad sam pokusao da klokujem karticu, a moguce je da je kod njega nesto drugo.
Ako se ne varam,kad tako iskoci iz igre to znaci da je nesto puklo u memorij GPU-a

Meni je kartica na default klokovima. A koji program da uzmem da proverim da li je kartica ispravna? Mada vrlo je verovatno da je problem u stvari u ploci ali provericu.

hm, recimo poteras 3dmark, on obicno zakuca na poslednjoj sceni.
Moze i furmark, ali on karticu dovodi do neralnih temperatura.

Pre nego flashujem bios samo hocu da nesto proverim. Ja imam plocu ga-m56s-s3 ali onu prvu verziju koja podrzava AM2 procesore i bios F1 verziju, a na gigabytovom sajtu sada ima samo ga-m56s-s3 rev.1.x koja podrzava i AM2+ i verzije biosa krecu od F1 do F6H. E sad jel ja da flashujem sa ovim verzijama recimo prvo F3 pa F6H bez obzira sto su oni za ovu verziju rev 1.x ili prvo da flashujem verziju F1 koja bi od moje ploce "napravila" verziju rev 1.x pa da onda flashujem F3 i F6H.

Malo sam konfuzno ovo pisao ali se nadam da se razumemo :)

Pre nego flashujem bios samo hocu da nesto proverim. Ja imam plocu ga-m56s-s3 ali onu prvu verziju koja podrzava AM2 procesore i bios F1 verziju, a na gigabytovom sajtu sada ima samo ga-m56s-s3 rev.1.x koja podrzava i AM2+ i verzije biosa krecu od F1 do F6H. E sad jel ja da flashujem sa ovim verzijama recimo prvo F3 pa F6H bez obzira sto su oni za ovu verziju rev 1.x ili prvo da flashujem verziju F1 koja bi od moje ploce "napravila" verziju rev 1.x pa da onda flashujem F3 i F6H.

Malo sam konfuzno ovo pisao ali se nadam da se razumemo :)

Pa na Gigabyte sajtu postoji samo jedna ga-m56s-s3 ploca.

Odma' se stavlja F6H, jer on sadrzi i ono sto ima F3.

:type:

Znam da je samo jedna ali kada sam ja kupio maticnu, pre jedno 2.5 godine bila je samo ova moja da bi kasnije kao izbacili rev 1.x mada je to u stvari mozda samo bila stvar u bios-u jer se secam da ako se flashuje bios moze da se unapredi u rev 1.x.

Odma' se stavlja F6H, jer on sadrzi i ono sto ima F3

Procitao sam u uputstvima za flashovanje da ne treba praviti veliki skok medju verzijama biosa, tipa za 4-5 generacija tako da ne treba odmah ici na najnoviju verziju vec na neku stariju pa onda na najnoviju ali ne pise zasto.

Pa idi onda postepeno - taman da se izvezbas pre nego sto roknes Beta verziju koja bi trebalo da ti resi problem (pise u opisu BIOS-a).

Nemoj samo da zaboravis da podesi BIOS na default vrednosti pre "operacije" :type:

I? Je l' "operacija" uspela ili se nisi usudio da isprobas? ,)

hehe nisu , jos mrdaju :) Operacija je bila uspesna. Fleshovo sam bios na F6h preko @biosa (krajnje je jednostavno). e sad i dalje imam isti problem mada se desava malo redje, ili mi se to samo cini pojma nemam. Jedino da cekam full verziju biosa pa da vidim onda sta ce biti.

nazalost i ja sam kupio istu kartu,samo kad sam je ugradio,onda sam pronasao ovu temu...kod mene je nedelju dana,nisu problemi bas takvi ,al' su mozda i gori.
naime,probao sam sve drajvere od "fabrickih" sa njenog cd-a,10.02, do 10.10,neko vreme igra(bilo koja) radi bez problema,da bi posle nekoliko minuta,pocela da trza,da zaledi,pojavljivanje uspravnih linija,...pratim temp. grafike preko cpuid,ne ide preko 41c....lepo poludeo sam,imao sam nekad ati,nikad nisam imao toliko *****rija sa drajverima,moguce da su bas svi drajveri losi.
koristim xp,sp3,
jel da vracam na reklamaciju?sta raditi?

nazalost i ja sam kupio istu kartu,samo kad sam je ugradio,onda sam pronasao ovu temu...kod mene je nedelju dana,nisu problemi bas takvi ,al' su mozda i gori.
naime,probao sam sve drajvere od "fabrickih" sa njenog cd-a,10.02, do 10.10,neko vreme igra(bilo koja) radi bez problema,da bi posle nekoliko minuta,pocela da trza,da zaledi,pojavljivanje uspravnih linija,...pratim temp. grafike preko cpuid,ne ide preko 41c....lepo poludeo sam,imao sam nekad ati,nikad nisam imao toliko *****rija sa drajverima,moguce da su bas svi drajveri losi.
koristim xp,sp3,
jel da vracam na reklamaciju?sta raditi?

Pa i tebi u Moja masina stoji da imas "matoru" konfu :S:

Vec je poznata stvar da se ATI 5*** i starije ploce ne podnose najbolje bez flash-ovanja BIOS-a :wave:

flasujem,gubim garanciju na grafickoj.
malo mi je to bezveze,znam ja da je komp,mator,al bas toliko da zbog toga pravi problem....

Meni se desavalo isto identicno i desava se i dalje samo je u pitanju starija ati kartica problem je neki sa open gl cim stavim postavke igre npr cs 1.6 na open gl, igram nekoliko min i desi se isto, ako neko rjesi problem nek napise da znamo i ostali.

uradio bios,medjutim problem je ostao isti...

A je l' pisalo u detaljima za BIOS te tvoje ECS ploce nesto u vezi ATI Radeon 5000 serije?

Jesi li iskljucio napajanje kao moguc problem?

Ako si u mogucnosti, probaj karticu na drugoj masini, a ako nisi, odnesi je tamo gde si je kupio, pa nek' oni probaju :S:

Ako imate DMP fajlove kad se drajver resetuje - uploadujte ih da vidimo šta se dešava. Gde su fajlovi tačno - videćete u Event Vieweru.

A je l' pisalo u detaljima za BIOS te tvoje ECS ploce nesto u vezi ATI Radeon 5000 serije?

Jesi li iskljucio napajanje kao moguc problem?

Ako si u mogucnosti, probaj karticu na drugoj masini, a ako nisi, odnesi je tamo gde si je kupio, pa nek' oni probaju :S:

nisam ja radio,uradio mi je covek koji je i prodao(firma),vracam je na reklamaciju.
uglavnom izasao mi je u susret maximalno.

Poslednja izmena:
problem je resen,ubacena je potpuno ista kartica,koja ne pravi nikakve probleme.

Nazad
Vrh Dno