Šta je novo?

Da pohvalim 5750 sapphire

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Drugari, stigao mi 5750 sapphire za cf.
Kad sam prikljucio, nisam mogao da verujem koje su temp. U idle je 32c.
Powercolor mi je oko 38c u idle... nije bas neprimetna razlika.

Jedina zamerka mi je to sto moram da stavim konverter na nju da bih prikljucio ( ima samo dvi ulazi)

Posle postavljam neke rezultate.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Neka te dobro služi 😉

Nabaci neke rezultate kada stigneš.

Eno bacio sam skorove u vantage i 3dmark11
sad cu da reinstaliram OS pa posle onako sveze da ih nasviram do kraja...
pa kacim lepo 🙂
pozdrav

jel bese ta konfiguracija 2x5750 u CF na nivou 5850?

Meni ok ovo radi, pogotovo na 1440x900!
@Medo, jel si video u 3dmark11 skor? cini mi se za koji poen vise od tvoja karte? jel si radio po defu na onoj 1280xnesto rezoluciji? (ili koja vec)

A koji je kuler, onaj ovalni? Tih je, pretpostavljam?

Nadam se da uzimas novi monitor, da iskoristis graficke do kraja. 🙂

Ova kartica:
Sapphire%20Radeon%20HD%205750%2003.jpg

Samo sto moja ima jedan hdmi ulaz a ova dva hdmi ( i takodje mojoj je memorija na 1000 a ovoj sa dva hdmi je 1150) jedino mi je to malo krivo posto mi je powercolor na 1150.

A ovo je ledena ( obe koje imam su tihe) ovoj je idle oko 32c dok je powercolor bio idle oko 38c kad je bila single. Sad joj je temp oko 43 u idle a ovoj oko 36... zavisi kako kad. Nekad obe i manje, nekad je ova sapphire u idle 33 itd...

imao sam tu kartu, postoji pencil mod za nju...

Ubitacno sam je klokovao a zagrevanje MIZERNO!!!

970/1300 24/7 imao sam oko ~11000 GPU skor u ventage-u.

Svaka preporuka za tu kartu.

Poslednja izmena:
imao sam tu kartu, postoji pencil mod za nju...

Ubitacno sam je klokovao a zagrevanje MIZERNO!!!

970/1300 24/7 imao sam oko ~11000 GPU skor u ventage-u.

Svaka preporuka za tu kartu.

daj skicu za PENCIL mod! Sta si prespojio i kolko je to mizerno povecanje temp. I jel stabilno,narocito za memaru?

Ako mislis da to uradis na powercolor 5770, nema nista od toga.
Ako te zanima cisto informativno, ok, mada ne verujem.... 😉

daj skicu za PENCIL mod! Sta si prespojio i kolko je to mizerno povecanje temp. I jel stabilno,narocito za memaru?

Ne moze za tvoju kartu tako da dzabe da ti odgovaram na pitanja...

Inace temp posle 10min Furmarka je bila ~86C na tom kloku.

Memorija nema veze sa pencil modom...da ti ne objasnjavam kako to fukcionise i sta se radi kad ti nije od koristi...

A jel i tebi mem po defu bila 1000?

Ako mene pitas nemam vise tu kartu ali mislim da mi je mem bila 1150, a ovo 1300MHz nije bio krajnji domet memorije to sam samo "lupio" 1300 i radilo 24/7 stabilno...nije toliko bitna frekvencija memorije koliko GPU-a.

Inace bila je stabilna na 970/1300 a markovi su mogli na 990/1300 ali to nije bilo stabilno...nisam u zivotu imao hladniju karticu od te...

Pa na netu sam nasao da joj je takt 1000 mhz po defu, a meni u gpuz nekad kaze da joj je def 1150 a da radi na 1000 a nekad kaze da je po defu 1000
ne znam zasto? testiracu je kao single pa cemo da vidimo

je l' si ti imao sa jednim hdmi ili sa dva hdmi ulaza? Onako da je belo ( na taj ulazi mislim, treba da je hdmi)

beli je DVI koliko ja znam 😉

jel bese ta konfiguracija 2x5750 u CF na nivou 5850?

Na papiru MPGU može da ima veći FPS, ali u realnosti single-GPU je uvek bolje rešenje. Nemogućnost korišćenja tripple buffering-a je dovoljno velika mana za početak

Poslednja izmena:
Na papiru MPGU može da ima veći FPS, ali u realnosti single-GPU je uvek bolje rešenje. Samim tim što ne može da se koristi tripple buffering je dovoljno velika mana.

Iz mog iskustva sa dve 5750 i sada 6870 nisi bas u pravu....

Evo igram Crysis bukvalno nema neke razlike i sto se tice min. FPS i avg.

Po meni ima itekako smisla multi gpu.

To što je min/avg FPS isti, ne znači da je iskustvo igranja isto, a gde su još druge stvari (zahtevi za napajanje, profili itd.). Probaj sledeći put da testiraš tako što ćeš uključiti vsync+tripple buffering kroz D3DOverrider na jednoj karti i to isto na CF (tj. ne možeš zbog ograničenja tehnologije), pa uporedi krajnje iskustvo igranja na ta dva načina (NE brojke u benchmarku/na papiru). 🙂

Poslednja izmena:
Kad kupujes napajanje, uvek uzmes dobro, barem po meni. Osnova mi je da imam extra plocu i jako napajanje.
A zato ne vidim sto bi nekom napajanje pravilo problem za CF. Ne znam za kakav profil na CF mislis? Ja samo steknuo kartu, povezao i to je to...

vsync+tripple buffering sluzi cemu?

Ne znam za kakav profil na CF mislis?

Profili kao CF podrška za igre, oko kojih ne moraš da brineš sa jednom kartom. A tu je i microstuttering... Ja lično nikome ne bih preporučio CF/SLi dok se ne promeni od nule način na koji radi, pogotovo ne za kombinaciju dve karte iz nižih klasa vs. jedna iz više.

vsync+tripple buffering sluzi cemu?

Pa pročitaj one tekstove što sam linkovao. Vsync+TB je "a must" za najbolje moguće iskustvo na LCD-u u singleplayer igrama. MP je već druga priča, iako naravno može da se koristi kome ne smeta manji input lag, koji je opet manji od default vsync+double buffering kombinacije, što je objašnjeno zašto u Anandovom članku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno