Šta je novo?

Prodavnice racunara u Hrvatskoj

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Ako neko ima adresu ili zna kako se zovu neke poznate prodavnice u Zagrebu neka napise. Izgleda da smo samo mi stavili ban na Corsair ne znam treba proveriti na Kosovu mozda ga imaju.
Video sam Corsair 4GB memoriju za 7.500 jedan modul u Hrvatskoj.
Taman 2 takve na 3 i 4 slot gde mogu da klokujem na 1866. A ja budala mogao sam jos da kupim dve kingston ovde stvarno sam budala a Corsair 4GB mi na 400 km. Jeftiniji nego nase memorije 2x2 GB neke.

Jos ako nadjem i NH-U6.
Znaci Hrvatska je puna Corsair. Blago njima kada bezobrazni Corsair ne zavlaci njihove prodavce.

Poslednja izmena od urednika:
Evo ti jedna od prodavnica koja je meni upala u oci 😀

KOE2010_ser1_24.jpg

Links je u pitanju...
A i kako vidim da imaju na stanju svasta od corsair-a.

Poslednja izmena:
Ako neko ima adresu ili zna kako se zovu neke poznate prodavnice u Zagrebu neka napise. Izgleda da smo samo mi stavili ban na Corsair ne znam treba proveriti na Kosovu mozda ga imaju.
Video sam Corsair 4GB memoriju za 7.500 jedan modul u Hrvatskoj.
Taman 2 takve na 3 i 4 slot gde mogu da klokujem na 1866. A ja budala mogao sam jos da kupim dve kingston ovde stvarno sam budala a Corsair 4GB mi na 400 km. Jeftiniji nego nase memorije 2x2 GB neke.

Jos ako nadjem i NH-U6.
Znaci Hrvatska je puna Corsair. Blago njima kada bezobrazni Corsair ne zavlaci njihove prodavce. To jer sve zbog Ratka Mladica i zato sto bili nevaljali prema Hrvatima sada je Corsair mngo spor kada saradjuje sa nama.
Gde je onaj smiley sto povraca da stavim sada.

Samo se nemoj nadati da ćeš postići taj klok. Neće da može na amd-u pre x6 (99%).

@Vlado, sta ce ti preko 1600? Uopste ne kapiram u cemu je stos... meni sve radi ok sa 1333mhz ali planiram da uzmem kasnije 4gb 1600mhz. A ne razumem cemu preko?

Pa probacu mozda. Nego me kopka to sto imaju one exceleram red cl7 1600 vec po odlicnoj ceni, pa bih mozda ovo da prodam i da vozim ono.

posto svakako moram da dokupim jos 2gb

Obrni okreni, ni oni nisu jeftiniji od nas, mozda cak i skuplji....jedino sto kod njih bar mozes da kupis. H50 je oko 90e, gledam procesore PII 550 je 100e, jedino sa video i5 760 oko 205e. Kakve li su cene u Sloveniji :trust:

Pa probacu mozda. Nego me kopka to sto imaju one exceleram red cl7 1600 vec po odlicnoj ceni, pa bih mozda ovo da prodam i da vozim ono.

Ako uzimas noe 2x2 onda prodaji tu....a dok to ne uradis slobodno stavi ovu na 1600 mada i nema neke razlike

Teško ćeš to uspeti da nateraš da radi na tvom procesoru. Na amd pre thubana za sve preko 1333MHz je potrebno overklokovati memoriju. A memorijski kontroler je ugrađen u procesor i prilično je loš i ne zavisi od ploče šta ćeš uspeti. Verovatno ćeš moći da nateraš na 1600MHz, možda i na cl8, ali ne verujem preko toga nešto. Iskreno mislim da nema svrhe zamajavati se sa time. Ako nateraš tu memoriju na 1600MHz, kupi još 4GB iste i to je to.

Sacuvaj boze Hrtvati bi nas otkinuli u testovima kada bi doslo do takmicenja nama i njima dostupnim proizvodima racunajuci u Srbiji i u Hrvatskoj. Jer i ja mogu da sednem na avion i odem u SAD ili kao onaj iz Nemacke poslao 2 posta o brzini memorije i interneta objasnio sav jad zivota u Srbiji kada se gledaju racunari(a i u drugim sferma drustva nismo bolji) i gotovo ne mora ni da dolazi vise na forum. Ja da imama onakve rezultate ne bi ni stavljao bilo bi mi glupo zbog drugih zalao bi sto nemaju i drugi moguicnostri za to.

Pa ja ne znam da li ste vi videli da meni od dana kada sam kupio radi na 1607 MHz ne znam zasto nije 1600 Mhz a nije klokovan procesor.
Druga stvar je sto ja 1866 mogu samo na trrecem i cetvrtom slotu.
Koje memorije ce kortistiti nova generacija procesora, neke jos novije ???
8-9-8-24 mogu da postignem na 1.5V, 8-8-8-24 ne mogu ni na jednoj voltazi.
To je tako ili sam ja lud ali ne moze, dolazi do svacega od sarenih kockica na ekranu do pistanja isprekidanog ploce pa do ne podizanja BIOS-a i vadjenja baterije.
Jeste ponudi mo da je podigne na 1333 na 8-8-8-24

A ne mogu da se zezam vise jer procesor ne diram i moram da ohladim chipset prvo.
Mozda sada i ne kupim ajde za ovu masinu ali za sledeci Intel nema sanse da se zezam sa Kingstonom, Patriotom, i ostalima. I necu je ni klokovati.

Pa nema tu jeftino nista ne jeftino. Ako je kod nas Patriot 2x2 GB 8000-9000, a kod njih Corsair 4GB jedna memorija 7500 onda sam bolestan ako uzmem Patriot. Jedino ako planiram da sa 8 GB popunim 4 slota da izgleda lepse.

Poslednja izmena:
Obrni okreni, ni oni nisu jeftiniji od nas, mozda cak i skuplji....jedino sto kod njih bar mozes da kupis. H50 je oko 90e, gledam procesore PII 550 je 100e, jedino sa video i5 760 oko 205e. Kakve li su cene u Sloveniji :trust:

23% PDV-a :smoke:
U zadnjih nekoliko godina sam uglavnom kupovao po web shopovima bez skladišta koji funkcioniraju po principu "ti nama plati, pa mi onda naručujemo od uvoznika". Ti su najjeftiniji.

@vlada.j011
preveliku važnost daješ tom Corsair-u, šta fali KHX-u ?
A sa 8Gb i onako možeš zaboraviti visoke clockove i zategnute latencije 🙂

Poslednja izmena:
Meni moj KHX radi dobro samo ne moze izgleda na 8-8-8-24 ali dibro drzacu ga na 9-9-9-24 ili 8-9-8-24 tu razlike i nema.
Pa ne jedina koju sam video iz jedne 4GB je Corsair a i pakovanja i izgled memorije im je dobar. A verovatno ste u pravu kada kazete da se za AMD ne isplati ali zato da imam Intel video sam SET(mada kosta skoro 4000 kuna) ali je bruka Triple Channel preko 2000Mhz sa novim coolerom dominator onim sa dva ventilatora.

Ima i dosta Corsair Air Flow koje bi ja stavio na memoriju. Zalman je samo privremeno jer je bila i ona bas topla. Sada je hladnija mnogo. Mada mi se Zalmancic svideo. Samo kazem privremeno je tu dok ne nadjem Kingston Black RAM cooler ili tako neki. Cak i da nadije sada Corsair verovatno ne bi menjao ovaj Zalman RC1000. Jedino ako mi nabave(daj boze 140 Votrex RED) pa bi stavio neki besni crni skroz fan. Plavi je sada bruka pod plavim ledom. Kao da ima neku metalic boju mnogo dobro izgleda. A i nek stoji te sitnice bi menjao na mesec dana malo jedne pa druge unutra. Plave ventilatore pa promenim sa crvenim sa vremena na vreme.

Nazad
Vrh Dno