Šta je novo?

Pasivno hladnjena nVidia

dule0911

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2009
Poena
350
Posto cu vise da poludim od gledanja i trazenja, zamolio bih neku dobru dusu ako ima predlog da ga iznese...

Treba mi sledece: nVidia kartica G210 ili novija/bolja, uslovi su:

1.CUDA podrska (dobro, to sve imaju)
2.Pasivno hladjenje (ne zelim buku)
3.2 digitalna izlaza
4.Sto bolja podrska za HD encoding
5.Cena pozeljno niska, ali to nije nimalo presudno

Necu se igrati sa karticom. S obzirom na to, ne znam da li je bitno koliko kartica ima memorije i kog je tipa, tj ddr2/ddr3? Cini mi se da za CUDA-u i HD encoding nije preterano bitno (CUDA-u ne koristim profesionalno da odmah razjasnim, tako da brzina nije presudna).
Kad kazem dva digitalna izlaza, mislim da kartica ima DVI + DVI/HDMI, nije bitno koji je od ta dva drugi digitalni izlaz. I naravno da su oba izlaza upotrebljiva u isto vreme - ovo je upravo i najveci problem koji imam pri potrazi, jer sve uglavnom imaju VGA + 2 digitalna od kojih samo jedan moze da se koristi.

ATI ne dolazi u obzir, posto mi treba CUDA za fax.

Inace sam zvao radnje i izgleda da niko nema ono sto mi treba, zato ako imate alternativu predlozite je. Uglavnom kazu da od g210 tako nesto nemaju, a ove jace su sve aktivno hladjene, pa ako neko zna za neku koja je pasivna...
I da, kombinacije tipa: kupi jacu pa sam montiraj pasivni kuler - ipak ne bih, iz vise razloga da ne navodim sad ;)

Hvala ;)

Poslednja izmena:
Ja sam, ne bash skoro, pre koji mesec trazio pasivnu nVidia karticu sto jacu - najjaca koja sam nasao uopste (i vani) je bila MSI 9800GT Zilent. (sto.. je valjda stariji od GT210? Mada bi trebalo da podrzava CUDA).

Sto se tice dva izlaza - mmm, cisto me zanima sta je problem ovde? Ja sam koristio 7800GT na monitoru i TV-u u isto vreme (isti ekran da prikazuju, posto mi je samo to bilo interesantno).

Poslednja izmena:
@alfaunits
Problem je sto imam monitor iz potpisa koji vec 3 i kusur godine koristim preko DVI izlaza, VGA jednostavno daje losiji kvalitet slike. Pored monitora se povremeno nakaci LCD od 40', koji isto mora da ide preko DVI/HDMI (isto zbog kvaliteta slike).
A koliko vidim i ta tvoja 9800gt zilent ima kuler? Ajd sto je za generaciju starija, mislim da bih preziveo, ali cini mi se da ne bi bas lagano mogla da radi pasivno, jer ipak je pripadala skupljoj klasi - koja se greje.
A trazim g210 ili noviji zbog bolje podrske za HD decoding.
http://chihaya.imouto.my/tutorial_DXVA6/nvidia_cards_list_wikipedia.png

@noodi
Obe kartice koje si naveo imaju bas ono sto sam i ja nasao - VGA + DVI/HDMI. Poenta je sto u isto vreme mozes da koristis samo jedan - ili DVI, ili HDMI, ne mogu oba zajedno. Meni bas treba da ima 2 digitalna izlaza koja mogu istovremeno da koristim.
Low profile kartice, kad im se kuler zaleti, su jos gore nego neka dual-slot sa velikim kulerom koji se vrti na malim obrtajima pa je samim tim - tisi. Plus ti mali kuleri su obicno nekvalitetni i propadnu posle nekoliko meseci 24/7 rada (ili postanu bucni). Zato sam rekao iskljucivo pasivno ;)

Prosto mi je neverovatno da moja matora Leadtek 7300gt ima dva DVI izlaza, kostala je tad nova oko 70e, a sad mi se cini da takvih kartica uopste i nema (a da su u tom nekom cenovnom rangu), sve imaju VGA.

Poslednja izmena:
@alfaunits
Problem je sto imam monitor iz potpisa koji vec 3 i kusur godine koristim preko DVI izlaza, VGA jednostavno daje losiji kvalitet slike. Pored monitora se povremeno nakaci LCD od 40', koji isto mora da ide preko DVI/HDMI (isto zbog kvaliteta slike).
OK to, nego ne znam zasto ne rade oba DVI u isto vreme.. mislio sam da je to samo do konfiguracije softvera.

A koliko vidim i ta tvoja 9800gt zilent ima kuler?
Au, ja to nisam ni primetio.. mislio sam po Zilent da je bez ventilatora.

Mene ne cudi uopste sto nema nista novije, jer sve posle 7xxx serije se debelo greje.

Ma ajd to sto nema pasivnih, nego mi se cini uopste da nema izbor kartica kao onda sto je bio sa 2 DVI izlaza, u jeftinijem cenovnom rangu ispod 100e.

Na kraju sam uzeo Gainward g210 sa 1gb ddr2... 1 vga 1 dvi, pasivna skroz... Nije bas ono sto sam hteo ali posluzice... Hvala svima, sto se mene tice moze lock :)

Nazad
Vrh Dno